Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
Cape Verde- Atractii

Destinatii de vacanta

Capul Verde este un arhipelag format din 10 insule vulcanice situate în Oceanul Atlantic, în largul coastei Africii de Vest. Această destinație exotică este cunoscută pentru plajele sale cu nisip fin, apele cristaline ale oceanului, și o atmosferă relaxată și prietenoasă.

Fiecare insulă a arhipelagului oferă peisaje unice, de la vârfuri montane până la câmpuri de nisip spectaculoase. Sal, Boa Vista și Maio sunt printre cele mai căutate insule pentru plajele lor frumoase, perfecte pentru activități precum kite surfing și scufundări.

Cape Verde are o moștenire culturală diversă, influențată de istoria sa marcată de comerțul cu sclavi și de colonizarea portugheză. Capitala, Praia, și orașul Cidade Velha, un sit UNESCO, reprezintă destinații cheie pentru cei interesați de istorie și cultură.

Cape Verde este, de asemenea, cunoscut pentru muzica sa distinctivă, cum ar fi morna și coladeira, care adaugă o notă specială la experiența vizitatorilor. Cu climă tropicală și o varietate de activități, de la explorarea naturii la relaxarea pe plajă, Capul Verde este o destinație unică și captivantă.

Cu siguranță! Iată o scurtă prezentare a unora dintre principalele destinații din Capul Verde și a celor mai bune perioade de vizitare:

Sal:

Atracții: Plaja Santa Maria, craterul de sare Pedra de Lume, Shark Bay.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Sal: Din noiembrie până în iunie pentru vreme uscată și însorită.

Boa Vista:

Atracții: Praia de Chaves, plaja Santa Monica, deșertul Viana.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Ora de vârf: Din noiembrie până în iunie pentru temperaturi plăcute și precipitații minime.

Santiago:

Atracții: Cidade Velha (Patrimoniul Mondial UNESCO), Praia, Tarrafal.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Santiago: Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Din noiembrie până în iunie pentru vreme uscată și explorare culturală.

Maio:

Atracții: Plaja Morro, Porto Inglês, Calheta.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Calheta: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din noiembrie până în iunie pentru mări calme și temperaturi ridicate.

Fogo:

Atracții: Pico do Fogo, Chã das Caldeiras, Mosteiros.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Din noiembrie până în iunie pentru drumeții și explorarea peisajelor vulcanice.

São Vicente:

Atracții: Mindelo, Monte Verde, Baía das Gatas.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din noiembrie până în iunie pentru festivaluri și evenimente culturale.

Cel mai bun moment pentru a vizita Capul Verde: Cel mai bun moment pentru a vizita Capul Verde:

Cel mai bun moment pentru a vizita Capul Verde este, în general, în timpul sezonului uscat, care se întinde din noiembrie până în iunie. Această perioadă oferă temperaturi plăcute, precipitații minime și condiții ideale pentru activități pe plajă și pentru explorarea insulelor. Sezonul mai umed are loc din iulie până în octombrie și, deși aduce precipitații ocazionale, oferă și un peisaj luxuriant. Perioada specifică pentru o vreme optimă poate varia în funcție de preferințele individuale și de activitățile planificate de călători.

Ce vizităm în Cape Verde?
Urcarea pe vulcanul Pico de Fogo

detalii

Urcarea pe vulcanul Pico de Fogo

Pico de Fogo este cel mai înalt vulcan din Capul Verde, care se ridică la o înălțime de 9281 ft, ​​deși vulcanul are o activitate vulcanică recentă, alpinismul muntelui este totuși permis. Urcarea pe Pico de Fogo oferă o experiență unică de drumeții și drumeții. Deși călătoria spre vârf poate fi destul de provocatoare datorită pantelor alunecoase acoperite de umerase, priveliștea spectaculoasă a insulei Fogo din partea de sus face ca provocarea să merite. Este recomandabil ca turiștii să aibă un ghid turistic pentru îndrumări și sprijin.

Portul orașului Palmeira

detalii

Portul orașului Palmeira

Orașul portului Palmeira este situat pe insula Sal. În mijlocul aglomerației activităților zilnice ale orașului portuar aglomerat, turiștii se pot bucura de o varietate de activități și atracții interesante, printre care se numără ochiul albastru, pescuitul, feribotul, activitățile pe plajă, stâncile și laguna Buracona. Palmeira găzduiește recife și peșteri subterane pentru turistul aventuros. Palmeira are, de asemenea, o arhitectură unică, în principal din secolul 20, repere precum bisericile și biblioteca. După ce vă puteți bucura de o zi în aer liber, turiștii se pot relaxa în restaurantele, barurile și cluburile de noapte din zonă.

Bucurați-vă de observarea păsărilor în Maio

details

Bucurați-vă de observarea păsărilor în Maio

Maio din Capul Verde este în estul majorității insulelor Sotavento și oferă o parte din turismul neatins pentru iubitorii de păsări. Maio este un loc perfect pentru a scăpa, a vă relaxa și a vă bucura de o vizionare a păsărilor. Unele dintre păsările interesante de pe insulă includ păsările marine care sunt comune în partea de nord a insulei. Alte păsări comune ale insulei includ pescărușul cu capul gri, capra verde, vrabia Jago, vierii, limicolele și trecător hispaniolesis. Insula Maio, împreună cu toate insulele Capului Verde, au fost izolate, ceea ce a dus la prezența unor specii imense de specii endemice de păsări, majoritatea fiind endemice pentru insulă. Unele dintre speciile endemice includ speciile pe cale de dispariție ca urmare a activităților umane.

Peisaje spectaculoase din Ribeira Brava

detalii

Peisaje spectaculoase din Ribeira Brava

Ribeira Brava este un important oraș comercial din Capul Verde. Pe lângă agitația aglomerată a comercianților, orașul se află într-una dintre cele mai spectaculoase peisaje ale insulei Sao Nicolau. Locația sa în Valea Ribeira oferă vederi minunate la munții din jur și la râul Ribeira Brava care curge prin vale. Arhitectura orașului este de asemenea una cu multe clădiri în stiluri, parcuri și grădini arhitecturale portugheze și romane, care reflectă istoria țării prin perioada colonială. În timp ce la ea, turiștii se pot răsfăța cu cumpărăturile din oraș.

Repere istorice din Praia

detalii

Repere istorice din Praia

Orașul Praia situat pe insula Santiago este un important centru turistic din Capul Verde. Praia găzduiește câteva repere istorice, inclusiv muzee și clădiri de arhitectură tradițională. Unele dintre cele mai vechi clădiri, cum ar fi cazarma Jaime Mota din 1826 și palatul prezidențial se află în oraș. Alte peisaje istorice includ Piața Albuquerque, monumentul lui Diogo Gomes, Muzeul Etnografic. Deoarece orașul este capitala Capului Verde, el servește și ca biroul unor birouri guvernamentale.

Magazin pentru suveniruri în Sal Rei

detalii

Magazin pentru suveniruri în Sal Rei

Ce este o vacanta fara suveniruri? Sal Rei, situat pe insula Boa Vista, este un centru comercial unic, în special pentru meșteșuguri și lucrări de artă realizate local. În timp ce explorați minunile, atracțiile și sunetele insulei, opriți-vă de unul dintre numeroasele magazine de suveniruri din Sal Rei și ridicați niște memorabilii. Cu o cultură artistică și artizanală profund setată în Capul Verde, turistii sunt asigurați de obiecte originale originale, inclusiv bijuterii de corali, pălării de paie și alte meșteșuguri realizate din materiale disponibile local, inclusiv lemn.

Experiența viata de noapte în Mindelo

detalii

Experiența viata de noapte în Mindelo

Mindelo este un oraș vibrant cu o cultură de noapte la fel de vibrantă. Turiștii se pot bucura de această parte a vieții de noapte din Capul Verde, vizitând unul dintre numeroasele cluburi de noapte și locuri de divertisment din oraș. Turiștii au o varietate de activități de noapte pentru a alege, inclusiv tururi de mers pe jos în jurul orașului, mese delicioase însoțite de muzică excelentă în numeroasele restaurante sau relaxarea muzicii cu băuturi în cluburile de noapte și baruri. În timp ce turiștii se pot bucura de viața de noapte din oraș în orice zi, weekend-urile sunt cele mai vibrante cu activitate. Mindelo este capitala culturală a Capului Verde și oferă turiștilor șansa de a face parte din numeroasele festivități de noapte, cum ar fi concertele de jazz și muzica tradițională.

Relaxați-vă în Ribeira Grande

detalii

Relaxați-vă în Ribeira Grande

Odată ce v-ați purtat cu sporturile acvatice din Santa Maria și plajele insulei Sal, orașul Ribeira Grande oferă un loc unic de odihnă, cu numeroase restaurante, cluburi, baruri și pensiuni. Situat în Valea Ribeira, Ribeira Grande oferă un mediu natural și relaxat încoronat de izvoarele termale. Pentru turistii care iubesc natura, plimbarile de-a lungul strazilor si ale cartierelor orasului se bucura de peisajul imprejurimilor si proprietatile arhitecturale unice ale orasului sunt o modalitate sigura de a va relaxa si de a reflecta. Alte activități de relaxare din oraș includ cumpărături pe piețe pentru o varietate de articole.

15 cele mai bune locuri de vizitat în Capul Verde

Arhipelagul Capului Verde se întinde pe continentul Africii în Oceanul Atlantic. Țara este mai occidentală decât restul continentului african, iar facilitățile pentru călătorii sunt, în linii mari, mai bune. Cu toate acestea, țara se simte încă o destinație africană. Muzica fantastică și piețele pline de viață din fiecare oraș sunt semne clare că nu sunteți departe de coasta Africii.
Capul Verde este destul de greu de observat pe o hartă a lumii sau chiar pe o hartă a Africii, dar țara are multe de oferit. Fiecare insulă oferă un set diferit de atracții și motive pentru a vizita și fiecare insulă se simte foarte diferit de ultimul.
Capul Verde poate găzdui pe cei care doresc viața de noapte cu scena muzicală puternică și vibrantă, vă poate plăcea entuziasti în aer liber cu terenul perfect și pitoresc pentru drumeții sau sporturi nautice. Dar, dacă doriți doar să vă relaxați la mare, atunci Capul Verde vă poate îndeplini și dorințele cu plajele sale de nisip aurii perfecte sau cu plajele cu nisip negru vindecător. Nu contează cine ești; Capul Verde va fi cu siguranță apelat la voi într-un fel, formă sau formă. Să explorăm cele mai bune locuri de vizitat în Capul Verde!

1. Fogo

Sursa: wikipedia
Fogo
Fogo, însemnând focul, este cel mai proeminent dintre toate insulele Capului Verde, cu o altitudine maximă de 2900 de metri deasupra nivelului mării. Vulcanul Pico de Fogo este principala atracție aici și poate fi urcat în aproximativ șase ore, folosind orașul din apropiere Cha de Caldeiras ca punct de plecare. Cel mai mare oraș de pe insulă este Sao Filipe, care este al patrulea cel mai mare oraș din Capul Verde și, de asemenea, acasă la aeroportul insulelor. Plajele de pe insula sunt uimitoare și merită explorate.
Arhipelagul Capului Verde se întinde pe continentul Africii în Oceanul Atlantic. Țara este mai occidentală decât restul continentului african, iar facilitățile pentru călătorii sunt, în linii mari, mai bune. Cu toate acestea, țara se simte încă o destinație africană. Muzica fantastică și piețele pline de viață din fiecare oraș sunt semne clare că nu sunteți departe de coasta Africii.
Capul Verde este destul de greu de observat pe o hartă a lumii sau chiar pe o hartă a Africii, dar țara are multe de oferit. Fiecare insulă oferă un set diferit de atracții și motive pentru a vizita și fiecare insulă se simte foarte diferit de ultimul.
Capul Verde poate găzdui pe cei care doresc viața de noapte cu scena muzicală puternică și vibrantă, vă poate plăcea entuziasti în aer liber cu terenul perfect și pitoresc pentru drumeții sau sporturi nautice. Dar, dacă doriți doar să vă relaxați la mare, atunci Capul Verde vă poate îndeplini și dorințele cu plajele sale de nisip aurii perfecte sau cu plajele cu nisip negru vindecător. Nu contează cine ești; Capul Verde va fi cu siguranță apelat la voi într-un fel, formă sau formă. Să explorăm cele mai bune locuri de vizitat în Capul Verde!

1. Fogo

Sursa: wikipedia
Fogo
Fogo, însemnând focul, este cel mai proeminent dintre toate insulele Capului Verde, cu o altitudine maximă de 2900 de metri deasupra nivelului mării. Vulcanul Pico de Fogo este principala atracție aici și poate fi urcat în aproximativ șase ore, folosind orașul din apropiere Cha de Caldeiras ca punct de plecare. Cel mai mare oraș de pe insulă este Sao Filipe, care este al patrulea cel mai mare oraș din Capul Verde și, de asemenea, acasă la aeroportul insulelor. Plajele de pe insula sunt uimitoare și merită explorate.

2. Sal

Sursă: flickr
Santa Maria, Sal
Insula Sal este cunoscută sub numele de cea mai insulă insulă a Capului Verde. Pe măsură ce vă apropiați de insulă în avionul dvs., va fi greu să credeți că sunteți pe punctul de a ateriza pe o astfel de bijuterie de aur nealterate. Insula are însă un aeroport internațional și o populație în creștere de aproximativ 20.000 de persoane. Clima insulelor este foarte caldă și uscată, iar mile și mile de plaje de nisip fac din această insulă un adevărat paradis tropical pentru cei care doresc să se relaxeze la mare.

3. Palmeira

Sursa: wikimedia
Palmeira
Situat pe insula insorită însorită Sal, Palmeira este un oraș portuar ocupat, responsabil pentru multe dintre importurile și exporturile Capului Verde. Există destule pentru a atrage turiști în oraș, inclusiv numeroase restaurante, baruri pline de viață și o arhitectură frumoasă. Orașul este, de asemenea, venerat printre diversii turci din întreaga lume pentru a experimenta numeroasele peșteri subacvatice și recife situate chiar lângă linia de coastă a orașului. Dacă sunteți în căutarea de a vindeca niște mușchi dureri după drumeții (sau chiar doar explorarea orașului), apoi bai de sare aici sunt perfecte pentru liniștitor de relaxare.

4. Santa Maria

Sursă: flickr
Sfanta Maria
De asemenea, situat pe insula Sal, Santa Maria este un oraș plin de viață și dezvoltat. Hoteluri din oraș sunt de cel mai înalt standard și se vor întâlni confortabil, dacă nu depășesc așteptările călătorilor din Europa și America de Nord. Orașul este una dintre locațiile cele mai ideale din Capul Verde pentru o vacanță clasică pe plajă. Plajele de nisip care se află la doar câteva minute de mers pe jos de hotelurile luxoase oferă apă albastră și porturi de apă, precum jet-skiiing și scufundări. Pentru turiștii care caută o cultură și o istorie, principala vedere aici este Cantarul din vechiul port, care a fost folosit în trecut pentru a cântări sarea înaintea exportului.

5. Praia

Sursă: flickr
Praia
Praia este situat pe insula fertilă Santiago și este capitala Capului Verde. Orașul, ca multe capitale, este casa economică și politică a Capului Verde. Orașul nu este atât de concentrat pe turism cât mai multe destinații din Capul Verde, dar are multe de explorat, totuși. Vechile clădiri coloniale din orașul vechi al orașului sunt minunate pentru a explora în lumina soarelui și a face pentru unele oportunități destul de fotografie. Există, de asemenea, biserici, un palat prezidențial și clădirea parlamentului pentru a fi văzute. Dacă toate explorarea și cultura devine prea mult atunci există, desigur, plaje frumoase de nisip din apropiere, deși trebuie remarcat faptul că Praia de Gamboa din apropiere nu este recomandată pentru înot.

6. Sal Rei

Sursă: flickr
Sal Rei
Capitala insulei estice a Capului Verde; Sal Rei își păstrează o senzație relaxată în ciuda faptului că este acasă pentru mai mult de jumătate din populația insulelor. Plaza principală a orașului are un aer distinct african, mărfurile fiind vândute de comercianți și de flori și clădiri colorate. Plaza este un loc minunat pentru cumpărături de suveniruri, în timp ce în Capul Verde, iar mărfurile oferite aici variază de la ornamentele de lemn până la țesăturile flamboyante. Biserica stil baroc din oraș este una dintre principalele atracții turistice, împreună cu numeroasele clădiri coloniale. Există, de asemenea, mai multe plaje uimitoare pentru a explora dacă vă simțiți înclinați să faceți acest lucru.

7. Mindelo

Sursă: flickr
Mindelo
Orașul Mindelo are o reputație de a fi acasă într-un amestec real de culturi. Mindelo este situat pe insula Sao Vicente și datorită unui declin al economiei și al portului în ultimul deceniu, orașul este acum locuința multor oameni care trăiesc în condiții de cartier. În ciuda acestor condiții însă, insula își păstrează pretenția de a fi capitala culturală a Capului Verde și este o vizită obligatorie pentru călătorii care speră să experimenteze viața de noapte plină de viață în țară. Cluburile și barurile de muzică de aici vă vor face să vă distrați până la primele ore. În timpul zilei, piața de pește și portul din oraș merită explorate.

8. Ribeira Grande

Sursă: flickr
Ribeira Grande
Amplasat într-o vale cu același nume, Ribeira Grande este un oraș confortabil, dar uimitor, pe insula Santo Antao. Străzile care străbat aici sunt la fel de fermecătoare ca micile restaurante și pensiunile care le ocupă. Atracțiile turistice includ o piață animată plină de viață și o piață de îmbrăcăminte, precum și biserica Nossa Senhora do Rosario. Pentru relaxare, încercați izvoarele termale din oraș, care sunt o atracție turistică populară, dar păstrați, de asemenea, o senzație calmă și naturală.

9. Porto Novo

Sursă: flickr
Porto Novo
Acest oraș, care este situat, de asemenea, pe insula Santo Antao, are un sentiment constant uscat exacerbat de vântul cald prafuit care suflă aici. Orașul găzduiește un mare muzeu care detaliază viețile împăraților trecutului Porto Novo, precum și un palat regal și mai multe clădiri guvernamentale și coloniale care merită vizitate. Palatul regal, care a fost ocupat anterior de regele Toffa, este una dintre cele mai bune căi de a experimenta și de a afla cum a trăit regalitatea africană.

10. Ribeira Brava

Sursa: wikipedia
Riberia Brava
Capitala insulei Sao Nicolau, Ribeira Brava este un oraș mic, cu fundal grandios. Înconjurat de munți, orașul este unul plin de viață și începe cu o zi mai devreme cu comercianții înființați și vânduți din cutii de lemn de-a lungul străzilor înguste. Clădirile pline de culoare care străbate străzile din centrul orașului merită vizitate. Pentru turiști, orașul are opțiuni de cazare ample și, de asemenea, o sală de piață modernă unde se pot cumpăra alimente, îmbrăcăminte și alte facilități.

11. Tarrafal

Sursă: flickr
Tarrafal
Orașul Tarrafal este la 20 de kilometri de Ribeira Brava și are acum mai mulți locuitori decât țâțele apropiate. Orașul este unul dintre cele mai populare locuri pentru înotul pe plajă de pe insulă, deoarece are un acces ușor, iar nisipurile negre de aici se zvonește pentru a ușura durerea datorată mineralelor cum ar fi iodul. Pe langa plaje, Tarrafal adaposteste cel mai mare port din insula Sao Nicolau si dispune de numeroase restaurante si magazine de calitate pentru a mentine distractia turistilor.

12. Maio

Sursa: capeverdechoice
Maio
Insula Maio este cunoscută pentru plajele sale izolate și paradisiace. Nisipurile de aur și condițiile de mare calmă fac insulă prima alegere pentru cei care caută o vacanță relaxantă pe plajă într-o locație uimitoare. Observatorii de păsări vor găsi, de asemenea, această insulă ca un paradis datorită numeroaselor păsări rare care o frecventează, incluzând ciuperci și cursuri rare. Capitala insulei, Vila do Maio este situată chiar lângă mare și găzduiește o frumoasă biserică portugheză colonială.

13. Morro

Sursa: america
Morro
Deși este doar un oraș mic, Morro pe insula Maio merită menționat. Plajele de aici sunt cele mai frumoase din Capul Verde. Înconjurate de palmieri cu nisip auriu, plajele sunt idilice. Dacă nu sunteți deja tentați să vizitați Morro, atunci țestoasele de mare care vizitează insula pentru a le pune ouăle în vară vor sigila cu siguranță înțelegerea.

14. Vila Nova Sintra

Sursă: flickr
Nova Sintra
Un alt oraș mic, cu multă frumusețe. Orașul Nova Sintra este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase din toate insulele din Capul Verde. Coborât pe munții Brava, orașul are case cu două etaje, cu grădini proprii; dovedind că în aceste părți există o ușoară avere în comparație cu restul Capului Verde. Există o biserică și o piață care merită văzute aici, dar numărul unu pentru a vizita Vila Nova Sintra este satul în sine și locația sa extraordinară. Asigurați-vă că vedeți replica de piatră a navei lui Christopher Columb, care păzește intrarea estică a orașului.

15. Sao Filipe

Sursă: flickr
Sao Filipe
Sao Filipe este acasa insula aeroport de pe insula Fogo. Are plaje de lavă negre și este un oraș cu adevărat pitoresc. Secțiunile superioare și inferioare ale orașului sunt separate de Alto San Pedro, care este, în esență, o piață mare. Orașul trebuie vizitat pentru piețe pline de viață, care au loc în fiecare dimineață, clădiri colorate în culori vii și, bineînțeles, craterele vulcanice din apropiere. Dacă sunteți în căutarea de a vizita o plajă în timp ce în Sal Felipe, este cel mai bine să călătorească o mică distanță de oraș în cazul în care plajele sunt mult mai curate.

vezi mai mult

 • Ștefania Bunescu
  Chiar dacă nu am auzit de această destinație, am fost foarte surprinsă de magia Capului Verde. Mulțumesc agenției Luxury Travel pentru că mi-au oferit această experiență. Recomand cu încredere!
 • Mia Rababoc
  Capul Verde a fost destinația mea favorită. Am petrecut un sejur de 7 zile în această destinație și am adorat fiecare secundă. Recomand!
 • Geta Rudeanu
  O agenție minunată! Rapid, totul online, informatiile furnizate complet și rapid, mulțumită agentului dedicat. O persoana implicată în desfășurarea cât mai frumoasă și plăcută a vacanței noastre de familie cu copil mic, în Cape Verde, pentru revelion.

Care sunt conditiile de calatorie in 2024?

STARE DE URGENȚĂ: NU

 

CONDIȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Toate persoanele care călătoresc în Capul Verde, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să prezinte atât la plecare, cât și la sosire:

Fie certificatul de vaccinare împotriva COVID-19, cu efectuarea schemei complete de vaccinare – intervalul de la efectuarea ultimei doze de vaccin (în cazul vaccinurilor cu două doze) trebuie să fie de minimum 14 zile;

Fie un document care atestă efectuarea unui test RT-PCR, cu rezultat negativ, cu mai puțin de 72 de ore înainte de îmbarcare;

Fie dovada unui test antigen, cu rezultat negativ, cu mai puțin de 48 de ore înainte de îmbarcare (indiferent de durata zborului).

Aceste condiții se aplică inclusiv în cazul transferurilor între insule.
 ​Condiţii de intrare şi regim de şedere

Începând cu data de 14 ianuarie 2019, Guvernul de la Praia (Cabo Verde) a decis exceptarea turiștilor proveniți din statele membre ale Uniunii Europene, deci și a cetățenilor români, posesori de pașapoarte simple electronice, de la obligativitatea obținerii vizei de scurtă ședere, până la 30 de zile.  Prin urmare, cetățenii români care dețin pașapoarte valabile nu au nevoie de viză pentru a călători în Capul Verde.

Pașaportul trebuie să fie valabil pentru cel puțin încă 6 luni de la data intrării pe teritoriul acestui stat.

De la data de 1 ianuarie 2019, autoritățile cap verdiene solicită fiecărui călător care aterizează pe teritoriul Republicii Capului Verde plata unei „taxe de securitate aeroportuară” (TSA), în valoare de 31 euro (20.350 CFA sau 3.400 ECV).

TSA poate fi achitată online la adresa: www.ease.gov.cv sau în numerar la sosirea pe aeroport, fiind exceptați de la plata acesteia rezidenții legali pe teritoriul Republicii Cabo Verde.

Reprezentarea diplomatică şi consulară a Republicii Capului Verde în România este asigurată de Ambasada Republicii Capului Verde în Germania.

Datele de contact sunt:

Embaixada de Cabo Verde, Stavangerst 16, 10439 – Berlin

Telefon: +4930 20.45.09.55; + 49.30 20.45.09.66

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească sau intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze Ambasadei României la Dakar (Senegal) şi să-şi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

 

În calitate de cetățean al Uniunii Europene, puteți solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie (Emergency Travel Document – ETD) în vederea întoarcerii în țară, din partea misiunilor diplomatice ale statelor membre UE cu sediul în Capul Verde.

Site-ul Comisiei Europene conține informaţii utile privind protecția consulară de care beneficiază cetățenii UE, inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale statelor membre UE cu reprezentare în acest stat.

Reprezentarea diplomatică şi consulară a României în Republica Capul Verde este reprezentată de Ambasada României în Senegal.

 

Amenințări teroriste

Pericolul producerii unor atacuri armate sau agresiuni de natură teroristă este relativ redus în comparație cu alte state. Cetățenii români sunt sfătuiți să urmărească în permanență anunțurile şi recomandările făcute de autoritățile locale şi să acceseze periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie.

 

Siguranță şi criminalitate

Există riscuri de securitate în zonele urbane, din cauza degradării condițiilor socio-economice şi creșterii delicvenței, pe fondul răspândirii traficului şi consumului de droguri. Locurile cele mai des întâlnite unde au loc furturi şi agresiuni rămân zonele frecventate de turiști. Se recomandă călătorilor să nu-şi expună obiectele de valoare (bijuterii, telefoane portabile, aparate fotografice), să nu se deplaseze cu sume mari de bani asupra lor şi să-şi păstreze într-un loc sigur actele de identitate. De asemenea, este recomandat să se evite, pe cât posibil, deplasările pe jos, mai ales noaptea, în cartiere defavorizate sau mărginașe.

În cazul unor excursii în insulele ce compun arhipelagul Capul Verde, turiștii sunt sfătuiți să fie însoțiți de ghizi locali care cunosc locurile şi să rămână pe cât posibil în grup, mai ales după căderea nopții.

Turiștii sunt sfătuiți să fie atenți la pericolele potențiale ale mării (curenți puternici, valuri mari, stânci submarine).

În cazul unor incidente care afectează siguranța persoanei sau a bunurilor, vă recomandăm să contactați poliția locală, precum şi Ambasada României la Dakar, Senegal.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităților, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

 • Numărul național gratuit al Poliției: 800 11 34
 • Insula Sao Vicente: 231 46 31
 • Insula Boa Vista: 251 11 32
 • Insula Brava: 285 11 32
 • Insula Fogo: 281 11 32 (S. Filipe), 283 10 73 (Mosteiros), 282 11 80 (Cova Figueiro)
 • Insula Maio: 255 11 32
 • Insula Sal: 241 11 32 (Espargos), 242 11 32 (Santa Maria)
 • Insula Santo Antao: 221 11 32 (Ribeira Grande), 222 11 32 (Porto Novo), 225 11 32 (Ponta do Sol), 223 12 92 (Paul)
 • Insula Sao Nicolau: 235 11 32 (Ribeira Brava), 236 11 32 (Tarrafal)
 • Insula Santiago: 132 sau 262 13 32 (Praia), 269 13 32 (Pedra Badejo), 267 11 32 (Ribeira Grande), 265 11 32 (Santa Catarina), 272 10 60 (Picos), 271 11 85 (Orgaos), 273 11 32 (Calheta), 266 11 32 (Tarrafal), 268 11 32 (S. Domingos).

 

Sistemul medical

În condițiile în care capacitățile medicale locale sunt reduse, iar stocurile de medicamente limitate (mai ales în afara capitalei Praia), vă recomandăm cu insistență să încheiați o asigurare medicală de sănătate înainte de a pleca în călătorie – valabilă pe întreaga durată a șederii (care să includă, în măsura posibilului, clauze de evacuare de urgență pe calea aerului în caz de îmbolnăvire).

Care sunt regulile de intrare in Romania?

Condiţiile care trebuie întrunite pentru a vă fi permisă intrarea în România:

 • A se avea în vedere faptul că potrivit dispoziţiilor cadrului normativ naţional, deţinerea unei vize (în cazul străinilor supuşi obligativităţii vizei de intrare în România), nu garantează intrarea posesorului pe teritoriul naţional.
 • Pentru a vă fi permisă intrarea în România, la controlul efectuat la punctele de trecere a frontierei de stat, trebuie să fiţi în măsură a face dovada întrunirii condiţiilor corespunzătoare (spre exemplu: să furnizaţi informaţii cu privire la cât timp intenţionaţi să staţi în România şi/sau scopul şederii. În unele situaţii, rezultatul unor astfel de verificări  poate consta în nepermiterea intrării în România. Este recomandabil să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor prezentate la solicitarea vizei (scrisoare de invitaţie, confirmarea excursiei sau alte documente care să ateste scopul şederii).
 • IMPORTANT! În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.610/2013, la intrarea pe teritoriul României, vor fi verificate atât valabilitatea vizei dumneavoastră, cât şi durata şederilor efectuate anterior. Intrarea şi şederea în România vă vor fi permise doar pentru durata înscrisă în viza pe care o deţineţi şi doar dacă şederile dumneavoastră anterioare, cumulate, nu depăşesc durata maximă permisă, de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, prin raportare la data la care doriţi să intraţi în România. 
 • ATENŢIE! Trebuie să respectaţi perioada de şedere şi de valabilitate înscrise pe viza dumneavoastră. Depăşirea acestora vă poate expune riscului de a fi returnat şi de a vi se interzice intrarea în România pentru o anumită perioadă de timp determinată.
 • În conformitate cu prevederile cadrului normativ naţional în vigoare, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii:
 1. posedă un document valabil de trecere a frontierei de stat, acceptat de statul român;
 2. posedă viză sau permis de şedere acordate în condiţiile legislaţiei în vigoare sau, după caz, posedă orice autorizaţie care conferă titularului drept de tranzit ori de şedere pe teritoriul României în baza actelor normative ale Uniunii Europene, obligatorii şi aplicabile pentru România, dacă prin înţelegeri internaţionale nu s-a stabilit altfel;
 3. prezintă, în condiţiile legislaţiei în vigoare, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;
 4. prezintă garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflaţi în tranzit;
 5. pe numele lor nu sunt introduse semnalări în Sistemul Informatic Naţional de Semnalări în scopul refuzului intrării pe teritoriul statului român;
 6. pe numele lor nu au fost introduse semnalări în Sistemul de Informaţii Schengen în scopul nepermiterii intrării;
 7. nu sunt semnalaţi de autorităţile competente că prezintă un pericol pentru apărarea şi securitatea naţională, ordinea şi sănătatea publică.

ATENŢIE! Obţinerea unei vize de intrare nu garantează cetăţenilor străini accesul pe teritoriul României. Toţi cetăţenii care doresc să călătorească în România trebuie să se asigure că respectă prevederile enunţate mai sus. Condiţiile de acordare a vizelor şi condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, sunt complementare.​ Scopul călătoriei străinului care a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere nu poate fi modificat pe durata prezenţei sale în România.

 

DE INTERES – Calculul dreptului de şedere:

Pentru a stabili dreptul de şedere de care beneficiaţi pe teritoriul României, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că data intrării este prima zi de şedere pe teritoriul României, iar data ieşirii este ultima zi de şedere pe teritoriul României. Perioadele de şedere autorizate în temeiul unui permis de şedere sau a unei vize naţionale de lungă şedere nu sunt luate în considerare la calcularea perioadei de şedere.

La calculul dreptului de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe, se ia în calcul o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Beneficiaţi de posibilitatea de a vă calcula dreptul dumneavoastră de şedere, prin utilizarea sistemului de calcul pus la dispoziţie, in acest scop, de Comisia Europeană.

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală