Cehia
width: 100%, height:1px
Cele mai frumoase locuri din Cehia

Majoritatea turiștilor încep explorarea Cehiei cu Praga, considerat “Orașul de aur” al țării, iar mulți din ei se limitează doar la asta. Cehia nu înseamnă doar Praga ci și parcuri naționale, păduri, peșteri, fiecare colțișor al aceste țări ascunzând comori naturale și culturale.

Situată în inima Europei, “Țara celor 1000 de coline”, își datorează imaginea multor împărați și artiști, dar în special “mamei natură”, fiind una dintre puținele locuri din lume unde s-au adunat atâtea minunății într-o zona atât de restrânsă. Peisajul variat, viața de noapte, dar mai ales istoria care și-a lăsat amprenta asupra orașelor medievale reprezintă motive arhisuficiente pentru o vacanță în Cehia.

Cehia are 12 obiective aflate în Patrimoniul Unesco: Centrul vechi istoric din Praga, Centrul vechi istoric din Český Krumlov, Centrul vechi istoric din Telč, Biserica de pelerinaj Sf. Ioan Nepomuk de pe Zelená Hora, Biserica mănăstirii Sedlec și centrul vechi istoric, ambele din orașul Kutná Hora, Peisajul cultural din Lednice-Valtice, Vechiul sat Holašovice, Castelul și parcul din Kroměříž, Castelul Lytomyšl,  „Coloana Trinității” din Olomouc, „Vila Tugendhat” din Brno, Cartierul evreiesc și biserica Sf. Procop din Třebíč.

Mai este nevoie să-ți reamintesc că cehii fac unele dintre cele mai bune beri din lume? Le poți servi în numeroasele berarii tradiționale, unele vechi de sute de ani.

Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri din Cehia.

Cesky-Krumlov

 

Cesky Krumlov este orășel medieval aflat în patrimoniul UNESCO, faimos pentru pentru frumusețea de basm, centrul vechi și cele 300 de clădiri medievale protejate. Situat în regiunea sudică a Boemiei, principala atracție a orașului este Castelul Cesky Krumlov, un impresionant complex format din 40 de clădiri și palate și o fortăreața ce datează din secolul XIII. Farmecul sau și valoarea arhitecturală i-au adus statutul de monument UNESCO.

Karlovy Vary

 

Ai văzut filmul Casino Royale din seria James Bond? Atunci poate acest oraș îți va părea cunoscut. Karlovy Vary este una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare ale Cehiei, o bijuterie arhitecturală care găzduiește numeroase evenimente culturale.  Localizat într-un decor special, acest oraș este totodată o stațiune balneară unde te poți vindeca de tot felul de afecțiuni.

Brno 

 

Centrul cultural al regiunii Moravia și cel de-al doilea oraș că mărime din Cehia, nu se lasă mai prejos. Aici poți fotografia numeroase case în stil Art Noveau,  biserici gotice și baroce. Urcă pe terasele fortăreței Spilberk sau în turnul Primăriei Vechi de unde ai o panorama deosebită a orașului. Alte două obiective turistice care îți pot trezi interesul – Villa Tugendhat inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO sau domul construit în stil baroc.

Cesky Raj

 

Dacă vrei o vacanță în mijlocul naturii atunci îndreaptă-ți pașii spre sudul orașului Turnov unde se află un platou de gresie calcaroasă cu prăpăstii și pereți abrupți care constituie un peisaj muntos de o frumusețe rară. Bonus: în această zona poți vizită și castelul Waldstein al generalului Wallenstein.

Telc

 

Unul dintre cele mai frumoase orașe din Cehia te așteaptă să-i străbați la pas centrul vechi în care tronează o coloana sculptată în stil baroc. Castelul, primăria, fațadele caselor care înconjoară stradă principala și Biserica Sfântului Duh au inclus orașul în Patrimoniu Unesco.

Holasovice

 

Ai zice că timpul s-a oprit în loc în acest sat ceh transformat într-un muzeu în aer liber, unde poți vedea case din secolul al XVIII lea, dar și gospodării sau grajduri tradiționale.

Olomouc

 

Un important oraș din Regatul Boemiei, care își începe istoria tocmai în secolul al X-lea. Într-un city break în Olomouc poți vizită Coloana Sfânta Treime situată în piață centrală,  Capela Sf. Jan Sarkander, Piața Zerotinovo și Dolni, Piață Horni, Primăria Orașului sau Mănăstirea Hradisko.

Lednice

 

La sud de Brno se află un oraș care găzduiește un palat cu cel mai mare parc din Cehia, construit de prinții de Liechtenstein la începutul secolului al XVII-lea. Peisajul cultural din această regiune a fost înscris în Patrimoniul Unesco din 1996.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală