Cuba
width: 100%, height:1px
15 atracții turistice și locuri de vizitat în Cuba

Cuba, cea mai mare insulă din Caraibe, picură cu istorie, cultură și o mistică captivantă. Muzică muzicală live prin piețele pietruite din orașul vechi listat în Patrimoniul Mondial din Havana, mașinile de epocă croită pe străzi, iar frumoasele clădiri vechi din orașele coloniale din Cuba evocă simțul unei țări înghețate la timp.

Cuba abundă, de asemenea, în frumusețea naturală. Această insulă vastă are mai mult de 5.000 de kilometri de coastă, o mare parte a acesteia fiind înconjurat de plaje orbitor. Recifele de coral se aprind în apele turcoaz, iar peisajul luxuriant al insulei Cuba și insulele sublime au jucat gazeta președinților; a oferit refugiu revoluționarilor; și inspirat scriitori din întreaga lume, Hemingway printre ei. Cu toată această istorie și frumusețe, precum și o scufundare superbă și un pescuit, Cuba oferă o adâncime și o diversitate a câtorva insule din Caraibe care pot concura.

1 Vechea Havana (Habana Vieja)

Plaza Vieja

Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Habana Vieja sau Old Havana este o felie bine conservată de istorie cubaneză. Trecând pe străzile pietruite și privindu-vă la clădirile mari de tip baroc și neoclasic, este ușor să vă imaginați ce viața în Cuba a fost acum 200 de ani. Renovările extinse revitalizează acum viața nouă în clădirile istorice. Atracțiile majore aici includ Plaza de la Catedral, acasă la barocul cubanez Catedrala San Cristobal; restaurantul legendar și hangoutul Hemingway, Bodeguita del Medio; și cetatea militară, Castillo de la Real Fuerza.

De asemenea, în Orașul Vechi, Plaza Vieja este una dintre cele mai vibrante locuri de adunare din Havana. Cladirea principala a notei aici este secolul al XVIII-lea Casa del Conde Jaruco, cu vitralii frumoase la primul etaj. În apropiere, camera obscura oferă vederi fantastice de la turnul său de 35 de metri. Permiteți cel puțin o zi să explorați orașul vechi și mai mult dacă timpul permite.

2 Varadero

Varadero

Varadero este una dintre cele mai renumite destinații de plajă din Cuba, și acasă la una dintre cele mai bune plaje din Caraibe. Se întinde de-a lungul Peninsulei de Hicacos, care se strecoară în marea de pe coasta de nord, unde o punte de legătură le conectează la continent. Mai mult de 50 de hoteluri line această populară palm-fringed bandă, și plajele sale magnifice alb-nisip atrage vizitatori din întreaga lume. Printre aspectele importante se numără Parque Natural Punta Hicacos (Parque Natural de Varaderos), o rezervație naturală cu o plajă frumoasă și cele două peșteri, Cueva de Ambrosio și Cueva de Musulmanes.

 

Tot în Varadero, pașnică Parque Josone găzduiește grădini de flori luxuriante, un restaurant, o piscină și un mic lac, unde vizitatorii pot să se zbată cu vasele cu vâsle. Nord-est de Varadero, Parcul subacvatic Cayo Piedra este o zonă populară de scufundări și snorkeling, unde exploratorii subacvatici vor găsi naufragiații și vor străluci peștele de pește luminos. Alte lucruri populare de făcut, pe lângă scufundări și snorkeling, sunt pescuitul de adâncime, golful, parașutismul și excursii de o zi la atracțiile culturale.

3 Trinidad

Trinidad

Explorarea orașului Trinidad, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, este ca și cum ați reveni la timp. Clădirile frumos restaurate și străzile pietruite din centrul orașului oferă o senzație de colonială ciudată. O mare parte din arhitectură datează din secolele XVII-XIX, când Trinidad a prosperat atât din comerțul cu zahăr, cât și cu sclavii.

Astăzi, Trinidad este unul dintre cele mai bune orașe din Cuba pentru a vizita, în afară de Havana. Puteți să vă bucurați de atmosfera sa plină de viață în piatră Plaza Mayor, piața centrală a orașului. Deasupra pătratului se află Neoclasicul Biserica Sfintei Treimi (Iglesia Parroquial de la Santisima Trinidad). Alte puncte importante sunt Biserica și mănăstirea Sfântului Francisc (Iglesia y Convento de San Francisco), cu clopotnita distinctiv; Muzeul de arhitectură colonială (Museo de Arquitectura Colonial); galeria de artă de la Casa de Aldeman Ortiz; si Palacio Brunet, o casă mare, construită în 1812 și încă dotată cu fresce originale și pardoseli din marmură.

La est de Trinidad, pe drumul către Sancti Spiritus, bogat în patrimoniul mondial Valle de los Ingenios conține numeroase relicve și monumente din secolul al XIX-lea, când plantațiile și moriile de trestie de zahăr au înflorit. Este, de asemenea, un loc minunat de a conduce sau plimbare cu călărie prin peisajul frumos al câmpurilor verzi de zahăr din trestie, palmieri și munți.

4 Guardalavaca

Guardalavaca

Îmbătrânită de plaje strălucitoare, Guardalavaca, în Provincia Holguin, este mai silențios și mai îndepărtat decât Varadero. Terenul frunzelor se întinde deasupra zonei de plajă, oferind o mulțime de patch-uri umbroase pentru cei care caută răgaz de la soarele tropical. Diversii și snorkelerii pot explora o mulțime de viață marină de-a lungul recifelor de corali.

 

Excursii de o zi de la Guardalavaca include aventuri în junglă, excursii de navigație și excursii Santiago de Cuba. Vest de Guardalavaca, Bahia de Naranjo cuprinde o felie mare de coastă și trei insule, inclusiv Cayo Naranjo cu popularul Delfinariu, oferind întâlniri apropiate cu aceste creaturi gregari. Chorro de Maita este o altă opțiune de excursie de la Guardalavaca, cu zona indiană de înmormântare indiană și un sat Taino indian recreat.

 

5 Playa Paraíso, Cayo Largo del Sur

Playa Paraíso, Cayo Largo del Sur

Într-o țară cunoscută pentru plajele sale frumoase, Playa Paraíso (Paradise Beach), pe insula Cayo Largo del Sur, este una dintre cele mai bune din Cuba. Această fâșie sublimă de nisip alb, sub formă de pudră, și marea albastră a copilului, înclină marginea occidentală adăpostită a insulei și se îmbină cu aceleași Playa Sirena. Insula Cayo Largo del Sur este cu adevărat destinația căutătorului de soare, cu un climat tipic uscat, însorit și puține atracții turistice, în afară de plaje frumoase și multe hoteluri și stațiuni.

 

6 Cayo Coco

Cayo Coco

O altă destinație de plajă idilică a Cubei și una dintre cele mai izolate, Cayo Coco, a jucat în romanele lui Hemingway, Insulele din flux și Bătrânul și marea, împreună cu zona din apropiere Cayo GuillermoCa parte a Jardines del Rey, arhipelagul combinat al Sabana-Camaguey, Cayo Coco este conectat la continent de un pod, deși majoritatea vizitatorilor sosesc pe calea aerului.

Plajele cu plajă însorită sunt atracția principală. Playa Los Flamencos, pe partea atlantică a insulei, este un standout cu pământul său de cinci kilometri de nisip alb, în ​​timp ce liniștea și nedezvoltată Playa Prohibida oferă o pistă naturală pașnică. Insula oferă, de asemenea, o pasăre excelentă.

Conectat printr-o șosea către Cayo Coco, Cayo Guillermo se mândrește și cu o grămadă de plaje frumoase, cum ar fi minunatul Playa Pilar, precum și un șir de stațiuni all inclusive.

 

 

7 Parcul Nacional Viñales (Valle de Viñales)

Parcul Nacional Viñales (Valle de Viñales)

Patrimoniul Mondial UNESCO, Parque Nacional Viñales este o vale frumoasă și verde în Sierra de los Organos, la nord de Pinar del Rio. Podurile de calcar abrupte, numite mogoți, se strecoară prin văi, creând un peisaj dramatic. Podelele din vale din Parque Nacional Viñales sunt zone agricole în care se cultivă tutunul, fructele și legumele. Pentru entuziasti în aer liber, parcul oferă drumeții fantastice și călărie în dealuri. În apropiere, fermecătorul oraș Viñales este o bază excelentă pentru explorarea zonei înconjurătoare. Companiile de turism oferă de asemenea excursii de o zi aici din Havana.

8 Baracoa

Baracoa

Unul dintre cele mai importante din estul Cubei este frumosul Baracoa, cel mai vechi oraș din țară. A fost înființată în 1511 în provincia Guantanamo, iar construcția a început pe prima biserică din jurul acelei perioade. Decupate din mare parte din lumea exterioară până în anii 1960, când a fost construită autostrada La Farola, orașul are încă o senzație de la distanță. Astăzi, vizitatorii vin aici pentru fermecătoarea arhitectură colonială și peisajul luxuriant, unde cascadele și plajele frumoase oferă un contrapunct răcoros la jungla aburită. Maximul de vârf plat El Yunque prezidează toată această frumusețe tropicală, îndemnând excursioniștii să facă urcușul ghidat până la summitul de 589 de metri. Pe deal este o rezervație a biosferei UNESCO unde păsări rare și plante prosperă.

Pentru a aprecia cu adevărat peisajul spectaculos, faceți o plimbare în jos La autostrada La Farola, un stretch de 49 de kilometri de la Baracoa, deasupra munților, până la CajobaboMuzeul Municipal merită, de asemenea, o privire. Găzduit în Fuerte Matachin fortăreața militară, oferă o privire fascinantă a istoriei lui Baracoa, iar fortul în sine oferă vederi minunate asupra golfului. Aproximativ 20 km nord-vest de Baracoa este una dintre cele mai bune plaje din zonă, perfectă pentru imagini Playa Maguana. Dacă ești aventuros, poți să închiriezi o bicicletă în Baracoa și să te dai aici. Zboruri spre Baracoa pleacă frecvent de la Havana.

9 Malecon, Havana

Malecon, Havana

Conceput în 1901 și construit parțial în 1902 și mai departe, Malecon este promenada de pe coasta de la Havana. O plimbare de-a lungul aici oferă o plimbare prin istoria orașului. Promenada se întinde la șapte kilometri de Habana Vieja trimestru la Vedado, cartierul central de afaceri. Pe parcurs, veți găsi un sortiment de clădiri bine păstrate din secolul al XX-lea, care reprezintă un amestec de stiluri arhitecturale, inclusiv Art Deco și Neo Moorish. Pictate în roz și galben pastel, clădirile sunt încântarea unui fotograf, mai ales în strălucirea de aur de aur. Vizionarea de persoane este o petrecere preferată aici. Tinerii îndrăgostiți se plimbau cu mână în mână, pescarii locali și-au aruncat linia, iar copiii se zbateau de-a lungul peretelui.

10 Chez Guevara Mausoleul, Santa Clara

Chez Guevara Mausoleul, Santa Clara

Când orașele și stațiunile de pe plajă încep să pară la fel, Santa Clara, site-ul celebru al ultimei bătălii de gherilă condusă de Che Guevara în 1958, va adăuga o adâncime la un itinerar cubanez. Corpul lui Che a fost așezat să se odihnească aici, iar mausoleul său (Mausoleo del Che Guevara) și monumentul, Memorial Comandante Ernesto 'Che' Guevara, sunt atracțiile mari ale orașului. Etched pe statuia de bronz de Che Guevara în Plaza de la Revolucion este scrisoarea sa finală către Fidel Castro, în timp ce mausoleul se află dedesubt.

În apropierea monumentului, Museo Historico de la Revolucion prezintă unele elemente personale ale lui Che. Che fanii ar trebui să vadă, de asemenea, pointil Monumentul a la Toma del Tren Blindado, un mic muzeu de boxcar și locul bătăliei finale dintre Che Guevara și trupele Batista.

11 Museo Nacional de Bellas Artes

Museo Nacional de Bellas Artes

Dacă sunteți un iubitor de artă, nu ratați Muzeul Național de Arte Frumoase din Havana, cu o colecție vastă și impresionantă de artă internațională și cubaneză. Colecția este găzduită în două clădiri și include lucrări din cele mai vechi timpuri până în prezent. Cladită în marmură italiană somptuoasă, Palacio del Centro Asturiano, restaurată în stilul Renașterii spaniole, a fost proiectată în anii 1920 de către Manuel Bustos. Afișează arta internațională, inclusiv lucrări ale maeștrilor europeni; arta antică din Grecia, Roma și Egipt; și lucrează din Asia, Statele Unite și America Latină. Colecția spaniolă, în special, este un punct culminant.

Sculptura de marmură "Formă, spațiu și lumină" salută vizitatorii la intrarea în a doua locație, care datează din 1959. Această clădire Palacio de Bellas Artes în stil raționalist afișează o colecție de gânduri provocatoare, concentrându-se asupra artei cubaneze din secolul al XVII-lea până în prezent, inclusiv sculpturi, printuri și picturi.

 


12 Castillo de San Pedro del Morro, Santiago de Cuba

Castillo de San Pedro del Morro, Santiago de Cuba

Un site patrimoniu mondial UNESCO, Castillo del Morro este una dintre cele mai bine conservate cetăți spaniole din secolul al XVII-lea. Se află la intrarea în Golful Santiago, la aproximativ 10 kilometri sud-vest de Santiago de Cuba, cel de-al doilea oraș ca mărime din țară. Coborâtă în vârful unei stânci, structura a fost proiectată în 1587, dar a durat decenii și a fost finalizată în cele din urmă la sfârșitul secolului al XVII-lea. Acesta a fost inițial destinat să protejeze împotriva atacurilor pirat, dar a servit și ca închisoare la sfârșitul anilor 1700 înainte de a fi transformat din nou într-o cetate. Astăzi, puteți explora numeroasele niveluri diferite ale fortului, aflați despre pirați și istoria fortului din micul muzeu și bucurați-vă de priveliști impresionante asupra golfului.

Alte atracții culturale din Santiago de Cuba includ Muzeul Diego Velazquez și Cementerio de Santa Ihnigenia, acasă la rămășițele unor figuri militare cele mai faimoase ale Cubei. Mai puțin de o oră de oraș cu mașina, Parque Baconao este o rezervație a Biosferei Patrimoniului Mondial unde puteți să vă plimbați prin plantații de cafea, să vă plimbați prin frumoasele grădini botanice și să vă bucurați de priveliști uimitoare de 360 ​​de grade asupra munților și a mării de la summitul de 1.234 metri al Gran Piedra, o rocă vulcanică mare.

13 Peninsula de Zapata (Ciénaga de Zapata)

Peninsula de Zapata (Ciénaga de Zapata)

Un refugiu pentru pasăre și iubitorii de natură, Peninsula de Zapata este o zonă îndepărtată, slab populate din Cuba, cu peisaje diverse și una dintre cele mai mari zone umede din Caraibe. Cienaga de Zapata, sau mlaștina Zapata, așa cum este cunoscută afectiv, este o rezervație a biosferei UNESCO, care găzduiește aproximativ 150 de specii diferite de păsări, inclusiv apă, papagali și eroion. Crocodilii sunt, de asemenea, obișnuiți. O parte a peninsulei este o rezervație naturală desemnată Gran Parque Natural de Montemar, unde puteți vedea unele dintre aceste creaturi în habitatele lor naturale.

 

La gura Golului Porcilor (Bahia de Cochinos) este Playa Giron, site-ul faimos al invaziei 1961 Bay of Pigs. Puteți explora această istorie fascinantă la mic Muzeul Giron. În partea de sus a Golful Porcilor, Playa Larga găzduiește o plajă lungă, susținută de vegetație luxuriantă. Avid scafandri pot explora viața sălbatică subacvatică la numeroasele situri de scufundări aici de-a lungul recifului.

Boca de Guama este centrul turistic al peninsulei, iar atracția sa principală este Criadero de Cocodrilos, o fermă de crocodili. În apropiere, pe Laguna del Tesoro (Lacul Treasure) Horizontes Villa Guama, o stațiune turistică rustică proiectată ca un sat indian care este accesibil doar cu barca.

14 Parque Historico Militar, Havana

Parque Historico Militar, Havana

Parque Historico Militar cuprinde două dintre cetățile celebre ale Havanei: Castillo de los Tres Reyes del Morro, cunoscută și sub numele de El Morro, și Fortaleza de San Carlos de la Cabana. Înainte de intrarea în Golful Havana, El Morro a fost construit la sfârșitul secolului al XVI-lea și la începutul secolului al XVII-lea pentru a îndepărta pirații și arată la fel ca atunci. Farul a fost înlocuit cu unul din piatră la mijlocul secolului al XIX-lea, dar lampa sa originală încă strălucește în mare. Puteți urca în vârful cetății pentru a admira priveliști impresionante ale oceanului și orașului.

O scurtă plimbare de la El Morro, Fortaleza de San Carlos de la Cabana, construită în anii 1770, a fost cel mai mare cetate spaniolă construită vreodată, precum și cea mai scumpă. Fortul a devenit o închisoare militară în timpul regimului Batista și a fost ulterior folosit ca sediu al lui Che Guevara după Revoluție. Puteți explora aici muzeele care urmăresc istoria acestui fort fascinant, dar cel mai popular timp de vizitat este noaptea când actorii îmbrăcați în costume din secolul al XIX-lea interpretează Ceremonia del Cañonazo, o ceremonie de ardere a tunurilor la ora 21:00.

15 Plaza de la Revolucion (Memorialul Jose Marti), Havana

Plaza de la Revolucion (Memorialul Jose Marti), Havana

Datorită locului său important în istoria Havanei, Plaza de la Revolucion merită cel puțin o scurtă oprire doar pentru a absorbi evenimentele care au apărut aici.Castro a ținut discursuri în acest vast pătrat, atrăgând uneori mai mult de un milion de persoane. Și în 1998, în timpul unei vizite la Cuba, Papa Ioan Paul al II-lea a sărbătorit aici masa.

În centrul Plaza de la Revolucion se află un turn gri de 109 metri, un memorial al eroului național cubanez, Jose Marti, în timp ce o statuie mare de marmură albă se află la baza sa. Sub statuia se află intrarea în interiorul clădirii Memorialul Jose Marti, care conține un muzeu pe Marti. Ridicați turnul pentru o vedere incredibilă asupra Havanei. Spre memorial, celebrul portret gigant al lui Che Guevara împodobește clădirea Ministerului de Interne.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală