Emiratele Arabe Unite
Vezi ofertele noastre
Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
10 Atracții turistice de top în Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite oferă o gamă variată de atracții turistice, de la metropole strălucitoare la peisaje deșertice fascinante. Iată zece dintre cele mai notabile obiective turistice în Emiratele Arabe Unite:

 

1.Turnul Khalifa (Burj Khalifa), Dubai:

Cel mai înalt turn din lume, oferind panorame uimitoare asupra orașului Dubai.

Tranzacția finalului de an! Proprietarul Burj Khalifa scoate la vânzare vârful turnului. Cât cere

2.Marea Moschee Sheikh Zayed, Abu Dhabi:

O construcție arhitecturală magnifică, cunoscută pentru dimensiunile sale impresionante și detaliile fine.

Scheich-Zayid-Moschee in Abu Dhabi - Erfahrungsbericht

3.Insula Palmierilor (Palm Jumeirah), Dubai:

O insulă artificială în forma unui palmier, cu hoteluri de lux, vile și plaje private.

The Palm Jumeirah Dubai – Insula palmier | ANCAPAVEL.RO

4.Dubai Mall, Dubai:

Unul dintre cele mai mari centre comerciale din lume, oferind nu doar cumpărături, ci și o varietate de atracții, cum ar fi patinoarul și fântâna dansatoare.

Dubai Mall Main Entrance With Burj Khalifa In Rising In The Background Stock Photo - Download Image Now - iStock

5.Muzeul Louvre Abu Dhabi, Abu Dhabi:

 O filială a celebrului muzeu parizian, cu colecții impresionante de artă și artefacte istorice.

LOUVRE ABU DHABI (THE)

6.Safari în deșert, Dubai:

 O experiență de neuitat în deșert, cu plimbări cu jeep-ul, sandboarding și posibilitatea de a petrece o seară tradițională într-un cort.

Dubai Desert Safari with Dune Bashing - Adventure Point Tours, Activities, & Things to do

7.Dubai Marina, Dubai:

 Un cartier modern cu clădiri înalte, promenade frumoase și o varietate de restaurante și magazine.

Dubai Marina, Dubai - Best time to visit

8.Fântâna Dubai, Dubai:

 O fântână coregrafiată cu apă și lumină în fața Turnului Khalifa, oferind spectacole de noapte impresionante.

Dubai Fountains, United Arab Emirates - Top 9 cele mai frumoase fantani arteziene din intreaga lume

9.Al Fahidi Historic District (Cartierul Al Fahidi), Dubai:

 O zonă istorică restaurată, cu case tradiționale și muzee care oferă o privire în istoria și cultura Emiratelor Arabe Unite.

Exploring the Al Fahidi Historical Neighbourhood of Dubai - Dubai Travel Planner

10.Parcul Al Hafiya (Safari în deșert), Abu Dhabi:

 O oază naturală în mijlocul deșertului, oferind posibilități de observare a faunei sălbatice și plimbări cu cai sau cămila.

Dubai Desert Safari - Best Things to do in Dubai Desert Safari

Aceste obiective reprezintă doar o mică parte din oferta turistică bogată a Emiratelor Arabe Unite, o destinație cu un amestec fascinant de modernitate și tradiție.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
Circuite cu avionul din Bucuresti catre Emiratele Arabe Unite
20px

Care sunt conditiile de calatorie in 2024?

Condiţii de intrare şi regim de şedere

În condiții normale, cetățenii români pot călători în Emiratele Arabe Unite numai cu pașaportul simplu, care trebuie să aibă o valabiitate de minim 6 luni de la data intrării pe teritoriul statului.

Atenție! Pașaportul temporar românesc nu este recunoscut de autoritățile statului, iar poliția de frontieră nu va permite intrarea titularilor acestui tip de pașaport pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Perioada maximă de ședere pentru titularii pașapoartelor simple este de 90 de zile într-un interval de 180 de zile.

Potrivit Acordului dintre Uniunea Europeană şi Emiratele Arabe Unite privind scutirea de vize de scurtă şedere, intrat în vigoare la data de 6 mai 2015, cetăţenii europeni, inclusiv cetățenii români nu au nevoie de viză de intrare în acest stat.

Prelungirea dreptului de ședere se obține de la Departamentele/Direcțiile Generale pentru Imigrări din capitala fiecărui emirat înainte de expirarea dreptului de ședere conferit la intrarea pe teritoriul emiratez.

Nerespectarea dreptului de şedere acordat se penalizează cu amendă de 100 AED pentru fiecare zi de depăşire.

De asemenea, este obligatorie încheierea unei asigurări medicale, fie printr-o companie emirateză, fie printr-o companie din străinătate.

Pentru informaţii suplimentare privind regimul călătoriilor în EAU, cetăţenii români sunt sfătuiţi să contacteze autorităţile emirateze:

Care sunt regulile de intrare in Romania?

Condiţiile care trebuie întrunite pentru a vă fi permisă intrarea în România:

 • A se avea în vedere faptul că potrivit dispoziţiilor cadrului normativ naţional, deţinerea unei vize (în cazul străinilor supuşi obligativităţii vizei de intrare în România), nu garantează intrarea posesorului pe teritoriul naţional.
 • Pentru a vă fi permisă intrarea în România, la controlul efectuat la punctele de trecere a frontierei de stat, trebuie să fiţi în măsură a face dovada întrunirii condiţiilor corespunzătoare (spre exemplu: să furnizaţi informaţii cu privire la cât timp intenţionaţi să staţi în România şi/sau scopul şederii. În unele situaţii, rezultatul unor astfel de verificări  poate consta în nepermiterea intrării în România. Este recomandabil să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor prezentate la solicitarea vizei (scrisoare de invitaţie, confirmarea excursiei sau alte documente care să ateste scopul şederii).
 • IMPORTANT! În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.610/2013, la intrarea pe teritoriul României, vor fi verificate atât valabilitatea vizei dumneavoastră, cât şi durata şederilor efectuate anterior. Intrarea şi şederea în România vă vor fi permise doar pentru durata înscrisă în viza pe care o deţineţi şi doar dacă şederile dumneavoastră anterioare, cumulate, nu depăşesc durata maximă permisă, de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, prin raportare la data la care doriţi să intraţi în România. 
 • ATENŢIE! Trebuie să respectaţi perioada de şedere şi de valabilitate înscrise pe viza dumneavoastră. Depăşirea acestora vă poate expune riscului de a fi returnat şi de a vi se interzice intrarea în România pentru o anumită perioadă de timp determinată.
 • În conformitate cu prevederile cadrului normativ naţional în vigoare, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii:
 1. posedă un document valabil de trecere a frontierei de stat, acceptat de statul român;
 2. posedă viză sau permis de şedere acordate în condiţiile legislaţiei în vigoare sau, după caz, posedă orice autorizaţie care conferă titularului drept de tranzit ori de şedere pe teritoriul României în baza actelor normative ale Uniunii Europene, obligatorii şi aplicabile pentru România, dacă prin înţelegeri internaţionale nu s-a stabilit altfel;
 3. prezintă, în condiţiile legislaţiei în vigoare, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;
 4. prezintă garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflaţi în tranzit;
 5. pe numele lor nu sunt introduse semnalări în Sistemul Informatic Naţional de Semnalări în scopul refuzului intrării pe teritoriul statului român;
 6. pe numele lor nu au fost introduse semnalări în Sistemul de Informaţii Schengen în scopul nepermiterii intrării;
 7. nu sunt semnalaţi de autorităţile competente că prezintă un pericol pentru apărarea şi securitatea naţională, ordinea şi sănătatea publică.

ATENŢIE! Obţinerea unei vize de intrare nu garantează cetăţenilor străini accesul pe teritoriul României. Toţi cetăţenii care doresc să călătorească în România trebuie să se asigure că respectă prevederile enunţate mai sus. Condiţiile de acordare a vizelor şi condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, sunt complementare.​ Scopul călătoriei străinului care a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere nu poate fi modificat pe durata prezenţei sale în România.

 

DE INTERES – Calculul dreptului de şedere:

Pentru a stabili dreptul de şedere de care beneficiaţi pe teritoriul României, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că data intrării este prima zi de şedere pe teritoriul României, iar data ieşirii este ultima zi de şedere pe teritoriul României. Perioadele de şedere autorizate în temeiul unui permis de şedere sau a unei vize naţionale de lungă şedere nu sunt luate în considerare la calcularea perioadei de şedere.

La calculul dreptului de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe, se ia în calcul o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Beneficiaţi de posibilitatea de a vă calcula dreptul dumneavoastră de şedere, prin utilizarea sistemului de calcul pus la dispoziţie, in acest scop, de Comisia Europeană.

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro

Alegem împreună destinația ideală