Franța
width: 100%, height:1px
Cele 15 atracții turistice de top în Franța

 

 

De la bulevardele de la Paris la stațiunile de pe litoralul la modă din Côte d'Azur, Franța oferă unele dintre cele mai frumoase peisaje din lume. Franța încântă romantismul cu castele de basm, catedrale în creștere și sate perfecte, dar totuși impresionează realiștii cu stilul său progresiv și contemporan. Începeți cu Turnul Eiffel, emblema modernă a Franței. Descoperă apoi faimoasele capodopere ale artei la Muzeul Luvru. Petreceți o zi pretinzând că sunteți redevență la Palatul elegant din Versailles. Economisiți timp pentru mese gourmet la dispoziție; gastronomia tradițională franceză a fost înscrisă pe lista UNESCO a patrimoniului cultural imaterial. Fiecare regiune are propria sa bucătărie și cultura distinctivă. Satele pescărești tipice din Bretania se specializează în crpepes și fructe de mare, în timp ce cabanele confortabile din Alpi francezi servesc fondue de brânză mezelurilor. Răsfățați-vă de toate și savurați farmecul irezistibil al Franței.

1 turnul Eiffel

turnul Eiffel

Simbolul Parisului, Turnul Eiffel este unul dintre cele mai renumite repere din lume. Această fată de ingeniozitate este o structură de 8.000 de piese metalice, proiectată de Gustave Eiffel ca expoziție temporară pentru Târgul Mondial din 1889. La origine criticată, turnul înalt de 320 de metri este acum un element de iubire și de neînlocuit al orizontului Parisului . Gravesitatea unică a structurii a câștigat porecla "Iron Lady". Vizitatorii sunt impresionați de dimensiunea monumentală a turnului și de panoramele uluitoare ale fiecăreia dintre cele trei nivele. Turiștii pot lua masa cu vedere la primul nivel sau se pot răsfăța cu premiul Michelin Restaurantul Jules Vernes la al doilea nivel. La înălțimea de 276 de metri, nivelul de vârf oferă o viziune profundă asupra orașului Paris și, dincolo de aceasta, se întinde până la 70 km într-o zi limpede.

2 Muzeul Louvre

Muzeul Louvre

În fostul palat regal al Regilor francezi, Luvru este un muzeu incomparabil care se situează printre cele mai importante colecții europene de artă plastică. Multe dintre cele mai faimoase lucrări ale civilizației occidentale se găsesc aici, inclusiv Mona Lisa de Leonardo DaVinci, Sărbătoarea de nuntă la Cana de Veronese și de la primul secol-i.Hr. Venus de Milo sculptură. Colecția își datorează bogăția contribuțiilor diferiților regi care au trăit în Luvru. Alte piese au fost adăugate ca rezultat al tratatelor Franței cu Vaticanul și Republica Veneția și din prada lui Napoleon I. Luvru are o colecție uimitoare de 30.000 de lucrări, inclusiv nenumărate capodopere. Este imposibil să vezi totul într-o zi sau chiar într-o săptămână. Concentrează-te pe o listă scurtă de lucrări-cheie pentru cea mai plină de experiență.

3 Palatul Versailles

Palatul Versailles

Mai mult decât o reședință regală, Versailles a fost conceput pentru a arăta gloria monarhiei franceze. "Regele soarelui" Louis XIV a transformat cabana de vânătoare a tatălui său într-un palat opulent cu un interior baroc somptuos. Palatul a devenit simbolul puterii absolute a lui Ludovic al XIV-lea și a stabilit standardul pentru curțile domnești din Europa. Arhitect Jules Hardouin-Mansart a creat fațada elegantă barocă și interiorul generos. Faimosul Coridor de oglinzi este locul unde curții așteaptă o audiență cu regele. Această sală orbitoare strălucește cu lumina soarelui care intră prin ferestre și se reflectă în oglinzile ornamentale masive. Versailles este la fel de renumit pentru grădinile sale oficiale franceze, cu piscine decorative, tufișuri perfect tăiate și fântâni fermecătoare. Dincolo de grădinile formale este Cuibul lui Marie-Antoinette, un sat pastoral de make-believe, unde regina a venit să se îmbrace ca o viață țăranilor și a curților de scăpare.

4 Coasta de Azur

Coasta de Azur

Cea mai modernă zonă de coastă din Franța, Coasta de Azur este sinonim cu strălucirea. Côte d'Azur se traduce în "Coasta Albastră", numită după culoarea albastră și fascinantă a Mării Mediterane. De asemenea, cunoscut sub numele de Riviera Franceză, Côte d'Azur se întinde de la Saint-Tropez la Menton, în apropiere de granița cu Italia. În timpul verii, stațiunile de pe litoral sunt pline de iubitori de plajă și de adoratori ai soarelui. Bogății și faimoșii se găsesc aici și în vilele lor luxoase și în iahturile de lux. Orașul Nisa are vedere panoramică la mare și muzee de artă stelare. Cannes este renumit pentru festivalul său de film de celebritate și hoteluri legendare. Cele mai bune plaje de nisip se găsesc în Antibes. Saint-Tropez oferă plaje minunate, împreună cu farmecul unui sat de pescuit provensal, în timp ce Monaco seduce cu atmosfera sa exclusivă și peisajul uimitor.

5 Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel

Ridicându-se în mod dramatic din mare, pe coasta Normandiei, Mont Saint-Michel este unul dintre reperele cele mai impresionante din Franța. Această "Pyramid of the Seas" este o vedere mistică, cocotată pe o insulă stâncoasă și înconjurată de ziduri și bastioane. La mare, Mont-Saint-Michel este o insulă. La reflux, este posibil să mergeți prin nisip spre Mont.Principala atracție turistică, Abbaye de Saint-Michel a fost înființată în 708 de către Arhiepiscopul Aubert de Avranches, după ce arhanghelul Mihail ia apărut într-o viziune. Abatia este o minune a arhitecturii medievale, cu turnuri gotice care se ridică la 155 de metri deasupra mării, un sanctuar sublim și vederi splendide. De când a fost construită în secolul al XI-lea, Biserica Abbey a fost o destinație importantă de pelerinaj. Datorită sufletului său inspirat de suflet, Mont Saint-Michel este cunoscut sub numele de "Ierusalimul ceresc".

6 Valea Loire Châteaux

Valea Loire Châteaux

Călătorind prin Valea Loarei se simte ca și cum ai întoarce paginile cărții de povești a copiilor. De-a lungul regiunii încântătoare a pădurilor și văilor râurilor sunt castele de basm pline cu șanțuri și turnuri turnate. Întreaga zonă a Văii Loire, o zonă luxuriantă cunoscută sub numele de "Grădina Franței", este listată ca o Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Unele dintre castelele din Loire sunt fortărețe medievale, construite pe dealuri și înconjurate de ziduri. Cu toate acestea, cele mai renumite castele din Loire sunt somptuoase castele renascentiste care au fost concepute exclusiv pentru distractie si distractie, ca o extindere a vietii curtii in afara Parisului. Château de Chambord, construit pentru regele Francis I, este cel mai magnific château; Château de Chenonceau are un stil feminin distinctiv; și Cheverny este un conac fermecător în împrejurimile idilice.

7 Catedrala Notre-Dame de Chartres

Catedrala Notre-Dame de Chartres Joe Shlabotnik / foto modificată

Timp de mai mult de opt secole, magnifica Catedrala din Chartres a inspirat pe credincioși. Unii spun că această frumusețe uluitoare din Chartres a restaurat credința în îndoielnic. Catedrala enumerată de UNESCO exemplifică gloria arhitecturii gotice medievale. Cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, ferestrele vitralii strălucitoare permit luminii colorate să se filtreze în vasul vast, creând un efect eteric. Multe ferestre datează din secolul al XIII-lea; toate dezvăluie măiestria incredibilă în prezentarea poveștilor biblice. Ferestrele de trandafir sunt deosebit de remarcabile pentru dimensiunile și detaliile lor incredibile. Alte puncte importante sunt Pasiune fereastră, una dintre cele mai originale în stil și expresie, și Blue Virgin fereastră care datează din secolul al XII-lea. Din aprilie până în octombrie, Chartres pune un spectacol de lumină spectaculos care iluminează catedrala noaptea.

 

8 Provence

Provence

Provence este un peisaj minunat de plantații de măslini, dealuri dăltuite de soare și câmpuri de lavandă profund purpurie, cu sate mici așezate în văi și cocoțate pe aflorimente stâncoase. Peisajul vibrant a încântat mulți artiști celebri, printre care Cézanne, Matisse, Chagall și Picasso. Provence este un amestec perfect de frumusețe rustică naturală și farmec țară în cazul în care art de vivre este un mod de viață. Faceți drumeții de-a lungul străzilor pietruite și bucurați-vă de terase însorite ale cafenelelor în aer liber. Vizitați piețele colorate în aer liber și savurați bucătăria delicioasă pe bază de ulei de măsline, legume și ierburi aromatice. Aix-en-Provence este cel mai important oraș comercial. Arles are fascinante vechi ruine și festivaluri tradiționale. Avignon a fost orașul medieval al papilor. Chiar și micile sate, cum ar fi Saint-Paul-de-Vence, Saint-Rémy și Gordes, au situri istorice uimitoare, muzee fantastice și o ambianță irezistibil de ciudată.

9 Chamonix-Mont-Blanc

 

Chamonix-Mont-Blanc

Spectacolul extraordinar al Mont Blanc din Alpii francezi este o priveliște de neuitat. Cel mai înalt vârf de munte din Europa, Mont Blanc face parte din granița franceză cu Italia. Mont Blanc, "Muntele Alb", urcă până la 4.810 de metri, atât de înalt încât este întotdeauna acoperit de zăpadă. Sub vârful său ceresc este satul tradițional alpin Chamonix, amplasat într-o vale montană înaltă. Acest mic oraș ciudat este plin de biserici istorice, restaurante confortabile de cabane și fermecătoare auberges. Chamonix este o bază excelentă pentru schi, drumeții, alpinism și aventuri în aer liber sau doar relaxare. Bucurați-vă de peisajul plin de seninătate și ascultați sunetul de pârâuri. Savurați mesele inimă ale bucătăriei rustice din Savoy, bazată pe cartofi, brânză și carne de vită cu specialități precum fondue și raclette.

10 Satele Alsace

Satele Alsace

Unele dintre cele mai frumoase sate din Franța sunt ascunse în dealurile verde, alungite din Alsacia, unde Munții Vosges mărginesc râul Rin din Germania. Aceste sate pitoresti din Alsacia dispun de case pictate în stil pastelat, în mijlocul unor biserici mici parohiale. Balcoane vesele de înflorire și străzi pietruite pietruite adaugă la recurs. Multe dintre sate au câștigat "Satele Fleuris"pentru distincțiile lor minunate de flori, cum ar fi Obernai, cu casele sale burgheze caracteristice; fermecătorul sat mic Ribeauvillé; "orașul de artă și istorie" Guebwiller; și satul medieval captivant al Bergheim. Alte sate alsaciene cu flori sunt atât de frumoase încât au fost desemnate atât ca "satele Fleuris", cât și ca "Plus Beaux Villages de Franța"(Cele mai frumoase sate din Franța), inclusiv cartea de povești din Riquewihr, cu casele sale istorice ciudate, precum și satul feeric Eguisheim, amplasat într-o vale. Un alt "Cel mai frumos sat" este Mittelbergheim, cunoscută pentru gastronomia și peisajul idilic, la poalele muntelui Mont Saint-Odile. Pentru cei care planifică un itinerariu de vacanță din Alsacia, Colmar este o bază bună pentru explorarea satelor alsaciene și a traseelor ​​naturale din jur.

11 Carcassonne

 

Carcassonne

Cu turnurile turnate și cu crenelulă, Carcassonne pare să iasă dintr-o scenă de basm. Acest oraș bine conservat (și renovat) fortificat duce vizitatorii în lumea Evului Mediu. Orașul cu ziduri, cunoscut sub numele de Cita, este o lume complet închisă de benzi îngustă, înălțate și pietruite și case vechi ciudate. Fiecare stradă, pătrat și clădire își păstrează caracterul medieval. Trebuie să vedeți atracțiile turistice, cum ar fi fortificațiile dublu-circulate cu 54 de turnuri și secolele 13-14 Catedrala din Saint-Nazaire cu vitralii spectaculoase. Unul dintre celelalte lucruri populare de făcut aici este să vizualizați Biroul de artificii de la Bastille Day pe 14 iulie.

 

12 Bretania

Bretania

Bretania este o regiune istorică frumoasă pe coasta de nord-est a Franței. Peisajul puternic pe litoral, satele ciudate de pescuit și porturile marinare înfundate caracterizează această regiune. Bretania se mândrește cu vechile sale tradiții și este renumită pentru festivalurile sale religioase costumate. Bretania este, de asemenea, un tărâm mistic al miturilor și legendelor, cu o influență celtică și un dialect legat de gaelică. Bucătăria locală este delicioasă, cunoscută mai ales pentru creveții de hrișcă savuroși și cremele de desert dulci. Portul chinezesc Breton este Saint-Malo înconjurat de ziduri vechi. Quimper este un oraș istoric cu cărți poștale, cu case frumoase, cu jumătate de lemn, cu piețe plăcute și cu o catedrală gotică impresionantă. Nantes are un castel spectaculos și este locul unde Edictul de la Nantes a fost semnat în 1598, acordând credinței religioase protestanților. Alte atracții importante din Bretania sunt plajele nisipoase, insulele îndepărtate și casele vechi.

13 Editorul ales de Biarritz

Biarritz

Biarritz este un oraș de plajă la modă pe frumoasa Golful Biscaya din țara bască a Franței. Această stațiune litorală celebră are un aer elegant și aristocratic; a fost o destinație preferată Împărăteasa Eugenie, soția lui Napoleon al III-lea. Cuplul grandios al doilea imperiu al stilului cuplului imperial a fost transformat în Hôtel du Palais, un hotel de lux care oferă un restaurant cu stele Michelin și vederi senzaționale ale hotelului Grande Plage plajă. Această plajă de nisip mare, cu promenada largă de la malul mării, a atras de la Belle Epoque concedii pentru vacanțe în societate. Alte obiective turistice trebuie să fie legate de ocean: Acvariul de BiarritzFar; și Rocher de la Vierge (Virgin of the Rock), care se întinde de-a lungul coastei de pe o stâncă imensă bătută de undele sălbatice ale Atlanticului. Pentru un gust al trecutului regal al orașului, vizitați șicul Miremont Tearoom care a servit produse de patiserie excepționale din 1872.

14 Rocamadour

Rocamadour

Suspendat între cer și pământ pe o stâncă calcaroasă, Rocamadour este un loc sacru de neuitat. În secolul al XI-lea, această destinație de pelerinaj era a treia cea mai importantă din creștinătate după Ierusalim și Roma. Rocamadour a fost de asemenea o oprire pe traseul de pelerinaj medieval spre Santiago de la Compostela din Spania. Satul are șapte sanctuare vechi, dar pelerinii se întorc la Chapelle Notre-Dame (Chapelle Miraculeuse), care posedă veneratul Nebunul Virgin (Notre-Dame de Rocamadour). Această figură prețioasă a Fecioarei Maria a fost sculptată din lemn de nuc care se întuneca natural în decursul secolelor și este asociată cu miracole.

O altă vizită trebuie să fie văzută de UNESCO Basilique Saint-Sauveur, cea mai mare biserica din Rocamadour construita in stil romanic si gotic intre secolele XI si XIII. Pentru o experiență spirituală provocatoare, pelerinii pot să urce la zborul abrupt de pași, cu 12 Stații ale Crucii, care au dus la château la cel mai înalt punct din sat.

La aproximativ 145 km de Limoges, Rocamadour este înconjurat de Parc Naturel Régional des Causses du Quercy, un parc natural al regiunii Dordogne.

 

15 Picturile preistorice de peșteri din Lascaux

Picturile preistorice de peșteri din Lascaux

Vizitatorii pot explora lumea fascinantă a artei preistorice din Lascaux, cel mai bun exemplu al artei paleolitic din lume. Acest Site-ul UNESCO este în Valea Vézère a Regiunea Dordogne. Descoperit în 1940, Peștera Lascaux conține picturi preistorice rafinate, dar a fost închisă publicului pentru a preveni deteriorarea. O replică a peșterii a fost creată la situl din apropiere Lascaux II, la 200 de metri de peșteră. Lascaux II este o reproducere fidelă a peșterii și a picturilor sale.Arta paleolitică a fost recreată cu atenție, incluzând fiecare detaliu al picturilor animale în nuanțe autentice de ocru. Caracteristicile principale sunt Salle des Taureaux (Hall of the Bulls) cu panouri cu unicorns și urși și Diverticulul axial, o sală îngustă, de 30 de metri, cu desene impresionante de tauri, vaci și cai. Reproducțiile de artă ale lui Lascaux II sunt atât de precise încât vizitatorii nu ar fi capabili să spună diferența față de original.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
Circuite cu avionul

Circuite cu avionul din București către Franța

width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală