Gibraltar
width: 100%, height:1px
10 atracții turistice de top în Gibraltar

Este cunoscut ca "cheia pentru Mediterana", Gibraltar a fost un teritoriu britanic de peste mări din 1713 după ce a fost confiscat în timpul războiului succesiunii spaniole. Aproape de vârful sudic al peninsulei Iberice și deasupra uneia dintre cele mai aglomerate căi navigabile din lume, "Rock of Gibraltar", cum este încă cunoscută, se ridică din mare pe partea estică a golfului Algeciras și este legată de Spania continentală un izmir îngust. Orașul Gibraltar se află în partea de vest a Stâncii. Având în vedere apropierea de Spania - se poate arunca aproape o piatră de pe insulă pe continent - suveranitatea Gibraltarului rămâne un os al disputei, iar guvernul spaniol a fost, uneori, cunoscut pentru a închide granița. Cu toate acestea, insula este în general ușor accesibilă cu autobuzul sau chiar pe jos de pe continent, iar portul servește drept terminus aglomerat pentru navele de croazieră. Pentru o astfel de țară mică - este doar patru kilometri pătrați - Gibraltar are cu siguranță mai mult decât o parte echitabilă din atracțiile turistice.

 

1 Europa Point

Europa Point

La vârful sudic al peninsulei Gibraltar este Europa Point, bine meritat o vizită pentru farul istoric al secolului al XIX-lea, vechea capela a Nuestra Señora de Europa (Altarul Fecioarei Europei) și impresionant Moscheea Custodelui Sfintelor Moschee. Subiectul unei redezvoltări în ultimii ani, zona este și locul în care veți găsi impresionantul Harding Baterieo fortificatie restaurata construita in 1859 si Nun este bine, un vechi rezervor de apă subterană. Atracțiile recent adăugate includ terenul de cricket al insulei și Memorialul Sikorski, un monument al unuia dintre generalii generali de război ai celui de-al doilea război mondial, care a murit aici într-un accident aviatic în 1943. Veți fi, de asemenea, răsplătiți cu priveliști excelente în Golful Algeciras și coasta Africii.

2 Maimuțele din Gibraltar

Maimuțele din Gibraltar

Gibraltar este renumit pentru macacarii barbari, singurele maimute care traiesc sălbatice în Europa. Legenda spune că, dacă maimuțele vor pleca din Gibraltar, la fel vor și britanicii, dar cu peste 300 de animale înfloritoare pe insulă, această eventualitate pare a fi îndepărtată. Cel mai bun loc pentru a le vedea este în Rezervația naturală Gibraltar în zona Rock-ului superior al insulei. Aici, veți găsi Denisul apelor, unde puteți să vă apropiați fără teama de a fi hărțuit. (Vizitatorii sunt atenți: la fel de drăguți ca și acești maimuțe, sunt sălbatici și nu fac mușcături. De asemenea, din când în când, se aventurează în oraș, deci priviți-vă lucrurile.

 

3 Cel mai înalt punct și bateria lui O'Hara

Cel mai înalt punct și bateria lui O'Hara

Punctul cel mai înalt al orașului Gibraltar este de aproximativ 425 de metri înălțime și merită explorat. Este aici, veți găsi bateria lui O'Hara, o fortificație de artilerie construită în 1890, care a câștigat curând porecla "Folosirea lui O'Hara" ca pe plan militar, sa dovedit a fi inutilă. Acum deschisă publicului, merită o vizită pentru a vedea cum au lucrat aceste piese de artilerie mari, precum și pentru priveliști superbe din partea de sus a Rock-ului. Accesul la Punctul Cel mai înalt este printr-o slogan greu până minunat Pașii mediteraneeni - o scară abruptă, care vă duce de la vârf spre partea de jos a insulei sau la bordul telecabinei din Gibraltar.

4 Rezervația naturală Gibraltar

Telecabină către rezervația naturală

Nu numai că rezervația naturală Gibraltar oferă priveliști minunate, este, de asemenea, un loc bun pentru a vedea unele dintre milioane de păsări care se opresc în timp ce migrează între Africa și Europa. Conținând mai mult de 40% din insulă, rezervația include multe dintre cele mai importante atracții din Gibraltar. Pe lângă Pestera Sf. Mihail, este aici, veți găsi Cariera Forbes unde unul dintre primii cranii neanderthali de sex feminin din lume a fost găsit în 1848. Pe lângă flora și fauna unică, rezervația deține numeroase reamintiri ale importanței militare a insulei, inclusiv arma de 100 de tone de la Magdala Battery, la istoria insulei în Centrul de Patrimoniu al Bateriei Printesa Caroline.

5 Pestera Sf. Mihail

Pestera Sf. Mihail

Nici o vizită în Gibraltar nu ar fi completă fără a vedea Pestera Sf. Mihail. Cea mai mare dintre cele peste 150 de pesteri ale insulei, Peștera Sf. Mihail se află la cel puțin 274 de metri deasupra nivelului mării și este plină de stalactite și stalagmite spectaculoase. Înregistrată mai întâi în AD 45, peștera are numeroase legende asociate cu aceasta, inclusiv una care sugerează că insula este conectată în secret la Africa printr-un tunel de 24 de kilometri. Realitatea, totuși, este la fel de impresionantă. Cea mai mare zonă a peșterii, Sala Superioară, este conectată prin intermediul a cinci pasaje într-o sală mai mică, unde veți vedea picături spectaculoase între 12 și 45 de metri. Un număr de camere mai mici, unele atingând adâncimi de 76 de metri, sunt accesibile printr-o serie de găuri mici. În timpul lucrărilor de excavare din timpul celui de-al doilea război mondial, a fost descoperită peștera inferioară a Sf. Mihail, care conține mai multe încăperi la fel de uluitoare, precum și un mic lac subteran. Pentru o experiență cu adevărat de neuitat, luați un concert în fabulos Catedrala Pestera, o sală de concerte naturală subterană, cu o capacitate de 400 de persoane pentru spectacole de muzică, balet și dramă. O varietate de opțiuni de turism sunt disponibile.

 

6 Castelul maur

Castelul maur

Coborât deasupra orașului vechi din Gibraltar și cu vedere la Piața Casemates, vechiul castel mauric.Construită inițial în secolul al VIII-lea și reconstruită în secolul al XIV-lea, o mare parte din castel a fost distrusă de-a lungul timpului, deși părțile care rămân - inclusiv un turn, o poartă poarta masivă și câteva fragmente de zidărie - sugerează fosta glorie a clădirii (în locurile în care pot fi văzute încă cicatrici de luptă din numeroasele asezări ale insulei). Turnul de omagiu este, de fapt, cea mai înaltă structură islamică care a rămas în Peninsula Iberică, în timp ce Kasbah, unde locuiesc demnitarii locali, este una dintre cele mai mari din zonă.

7 Main Street și piața Casemates

Fântâna din Piața Casemates

La capătul nordic al Main Street, Piața Casemates este cel mai mare spațiu public din centrul vechi al orașului și este un loc de adunare popular datorită numeroaselor sale restaurante, cafenele și magazine. Deși a fost finalizată în 1817, s-au găsit dovezi ale așezărilor datând din anii maurii secolului al X-lea. În timp ce de secole a servit ca un loc de comerț (și de asemenea execuție), în aceste zile, piața este locul unde veți găsi numeroase evenimente culturale distractive, inclusiv concerte în aer liber, sărbători de Ziua Națională și Calentita Food Festival. Alte repere de-a lungul Main Street includ Catedrala romano-catolică Sf. Maria Coroanei (o fostă moschee reconstruită în stil gotic în 1502). În Piața Catedralei se află în Catedrala Anglicană în stil maur (1821), în timp ce lângă capătul sudic al Main Street se află reședința guvernatorului, inițial o mănăstire franciscană construită în 1531.

8 Muzeul Gibraltar

Cu accent pe istoria culturală și naturală a Gibraltarului, inclusiv strâmtoarea Gibraltarului, Muzeul Gibraltar a fost înființat în 1930 și este situat în Bomb House, fosta resedinta a ofițerului principal de artilerie. Repere importante ale acestui muzeu excelent (deși mic) sunt băile maurice bine conservate din secolul al XIV-lea și modelul uriaș al Rock-ului așa cum ar fi fost în 1865. Alte galerii se ocupă de originea geologică a insulei din perioada jurasică până în prezent , o colecție de ancore romane rare și o expoziție detaliată despre Asediul Mare din Gibraltar din anii 1779-1783.

 

Adresa: 18-20 Bomb House Lane, Gibraltar

Site-ul oficial: www.gibmuseum.gi/Welcome.html

9 Marile tuneluri de asediu

Marile tuneluri de asediu

Poate cea mai importantă instalație militară din Marea Mediterană, tunelurile de mare asediu din Gibraltar sunt o minune inginerească. Sculptată din fața plină a "Notchului", fața nordică a Stâncii, fără a folosi decât munca manuală, acest labirint de tuneluri a fost construit de britanici în doar șase săptămâni ca apărare împotriva unei forțe combinate din Franța și Spania când au încercat să recupereze Rockul de la britanici. Al 14-lea din multe asedii pe care insula le-a rezistat de-a lungul secolelor, Marele asediu a durat între 1779 și 1783 și, datorită tunelurilor, a dus la victoria Marii Britanii în ceea ce, fără tunuri care puteau fi montate aici, sa încheiat fără îndoială în înfrângere. Au fost adăugate tuneluri suplimentare în timpul celui de-al doilea război mondial, ceea ce a dus la o lungime totală a rețelei de tuneluri de 51 de kilometri. Excursii ghidate de ambele seturi de tuneluri sunt disponibile.

10 Grădina botanică Gibraltar

Grădina botanică Gibraltar

Grădina botanică frumoasă Gibraltar - cunoscută și sub numele de grădinile La Alameda - este un loc minunat pentru a vă petrece timpul departe de atracțiile adesea ocupate în altă parte a insulei. La sfârșitul Strada principala lângă Grădinile Southport, această grădină publică, cu vegetația ei luxuriantă subtropică, a fost comandată în 1816 pentru a se bucura de soldații staționați aici. Vizitatorii pot, de asemenea, să intre în Alameda Parcul de conservare a vieții sălbatice, o mică grădină zoologică amenajată pentru a adăposti animalele salvate de vamă sau poliție, care nu pot fi returnate în sălbăticie, precum și un teatru în aer liber care găzduiește numeroase evenimente culturale și muzicale excelente.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală