Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
width: 100%, height:1px
Cele mai apreciate plaje din Grecia
Elafonissi Beach, Chania

detalii

Elafonissi Beach, Chania

Plaja din Elafonissi este cu adevarat remarcabila. Situata pe insula Elafonissi, in sud-vestul Cretei, nisipul exotic, roz si alb pe alocuri se uneste cu apa azurie. Apa este perfecta pentru inotatorii de toate varstele. Salvamarii se asigura ca toata lumea este in siguranta. Poti inchiria o umbrela care te va racori chiar si in cea mai calduroasa zi.

Balos Lagoon, Chania

detalii

Balos Lagoon, Chania

Una dintre cele mai frumoase plaje din Creta, Balos Lagoon se afla in apropierea orasului Kissmos. Situata intre insula mica Imeri Gramvousa si insula Creta, plaja este accesibila cu barca sau cu masina. Aici, vizitatorii sunt intampinati de o priveliste uimitoare, creata de erodarea unei roci, care acum este inconjurata de nisip roz si apa turcoaz.

Simos Beach, Elafonisos

detalii

Simos Beach, Elafonisos

Mica insula din Elafonisos gazduieste plaja Simos, adesea mentionata de localnici ca fiind cea mai frumoasa plaja din Grecia. Combinatia apei turcoaz cu dunele de nisip si flora unica creeaza o atmosfera apreciata de toti. Intr-adevar, vizitatorii vor gasi adesea mai multi localnici decat turisti pe aceasta plaja, care este cunoscuta pentru apele sale calme si atmosfera plina de viata.

Kleftiko Beach, Milos

detalii

Kleftiko Beach, Milos

Kleftiko este un loc impresionant unde vei gasi formatiuni de roci la care poti ajunge doar de pe mare. La prima vedere, locul ti se va parea familiar, tocmai pentru ca apare in fotografiile ghidurilor turistice despre insula. Ce vei gasi aici? Roci ce izvorasc din mare care formeaza pesteri naturale si fenomene geologice rare. Legenda spune ca intr-una din pesterile Kleftiko se ascunde o comoara a piratilor, care nu a fost gasita vreodata. Poate o vei gasi chiar tu!

Sarakiniko Beach, Milos

detalii

Sarakiniko Beach, Milos

Roci vulcanice albe, la fel de moi precum creta, sculptate in forme intrigante de catre vant si valuri. Golful adanc cu apa azurie, care transforma fiecare nuanta intr-un albastru mai intens, pe masura ce ajungi mai departe de tarm, asta te asteapta in Sarakiniko, Milos!

Porto Limnionas, Zakynthos

detalii

Porto Limnionas, Zakynthos

Porto Limnionas este unul dintre cele mai placute locuri de inot din Zakynthos. Aceasta insula uimitoare are propria sa porecla si este bine-cunoscuta sub numele de Zante. Aici vei intalni un golf ingust si stancos, la care se poate ajunge usor pe scari naturale, din piatra. Apa este usor racoroasa, numai buna intr-o zi fierbinte de vara.

Milos Beach, Lefkada

detalii

Milos Beach, Lefkada

Plaja din Milos se distinge prin frumusetea naturala unica si apa cristalina. Culorile magnifice si formatiunile deosebite din roci ofera locuri excelente pentru o zi de plaja.

Kalamaki Beach, Zakynthos

detalii

Kalamaki Beach, Zakynthos

Kalamaki este una dintre cele mai populare plaje din Grecia. Sub zona stancoasa gasesti locuri umbrite, cu nuante calde, unde nisipul fin, auriu, se intinde cat vezi cu ochii. Aceasta plaja vasta cu marea de un albastru deschis este destinatia preferata atat a turistilor, cat si a broastelor testoase atunci cand isi depun ouale. Din acest motiv, plaja este protejata de Parcul National Marin din Zakynthos.

width: 100%, height:1px
Fun facts despre Grecia

Iată câteva lucruri interesante despre Grecia

1. Mii de cuvinte existente în limba engleză îşi au originea în limba greacă. Uneori apariția acestora s-a produs prin împrumutarea din limba romană în limba latină, apoi prin adaptarea acestora în limba engleză. Printre cuvintele uzuale împrumutate din limba greacă în limba engleză se numără şi cuvintele “academie”, “scuze”, “maraton”, “sirenă”, “alfabet” şi “taifun”. 

2. Etimilogia cuvântului “tragedie” provine din limba greacă, de la grecescul “tragodia”care înseamnă tragos – ţap, ode – cântec; acest cuvânt îşi are originile în tragediile elene care erau organizate în cinstea zeului Dionis, zeul viței-de-vie, al vinului și al veseliei, iar cei ce jucau în aceste tragedii se îmbrăcau în piei de capră. Tragediile reprezentau povestiri despre zei, regi şi eroi. Pe de altă parte, comediile greceşti reprezentau satire la adresa clasei sociale inferioare.

3. Brânza Feta, este un sortiment de brânză produs din lapte nepasteurizat de capră; această brânză fiind supranumită “brânza naţională a Greciei”. Istoria brânzei Feta se pierde undeva în antichitate, ea apărând şi în scrierile lui Homer. În Grecia se înregistreză cel mai mare consum de brânză feta pe cap de locuitor din întreaga lume.

4. În Grecia sărbătorirea zilei onomastice este chiar mai importantă şi decât ziua de naştere.

5. Expresia “a lua taurul de coarne” provine din mitologia grecească şi face referire la mitul legat de cele 12 fapte de vitejie ale lui Heracles (numit de către romani Hercules)cunoscute şi sub denumirea de muncile (isprăvile) lui Heracles. Una dintre aceste munci presupune prinderea taurului din Creta. *Odinioară, regele Minos voise să-i sacrifice taurul lui Poseidon dar, cucerit de frumuseţea animalului, îl cruţase. Zeul mării se răzbunase, făcând taurul să devină furios. Heracles a reușit să-l prindă şi i l-a adus lui Eurystheus, care însă i-a redat libertatea. 

6. În Grecia morţii sunt întotdeauna îngropaţi, întrucât Biserica Ortodoxă Greacă interzice incinerarea. După cinci ani de la înmormântare trupurile sunt exhumate, iar oasele sunt pentru prima oară spălate cu vin, apoi depuse într-un osuar. Acest lucru este făcut în primul rând din cauza faptului că cimitirele greceşti se întind pe terenuri cu suprafeţemici.

7. Limba greacă este vorbită de peste 3000 de ani, fiind astfel una din cele mai vechi limbi din Europa.

8. Grecii nu fac cu mâna în semn de “la revedere”. De fapt gestul de a-ţi arăta palma cu degetele întinse este considerat a fi o insultă. Grecii fac cu mâna în semn de “la revedere”cu palma strânsă.

9. Poetul britanic Lord Byron (1788-1824) a fost atât de îndrăgostit de Grecia încât s-a alăturat Războiul Grec de Independenţă în lupta împotriva Imperiului Otoman. Acesta a murit la vârsta de 36 de ani, răpus de “febra galbenă” (tifos) contractată în timpul războiului. În Grecia acesta este recunoscut ca erou naţional. 10. Cuvântul “barbar” provine din grecescul “barbaroi”, desemnat pentru străini, pentru oamenii care nu vorbesc limba greacă.

vezi mai mult

  • Rebeca Zamfir
    Recomand! Am mers în mai multe vacanțe cu această agenție, am avut surprize plăcute din partea lor! Vacanta mea favorita a fost cea petrecuta in Grecia. Am avut întotdeauna un răspuns prompt la fiecare întrebare pe care am adresat-o!
  • George Vacaroiun
    Recomand. Am mers pe insula Creta cu această agenție, ne-au oferit o vacanță de vis! Le mulțumim!
  • Andrei Adrian
    Am fost în Corfu (cuplu) într-un sejur de 8 zile pline pentru a prinde noaptea dintre ani pe plajă. Totul a decurs conform planului și am avut parte doar de surprize plăcute datorită agentului Luxury Travel. Foarte prompt și atent la detalii, disponibil la orice oră, s-a asigurat pe tot parcursul călătoriei că dispunem de toate informațiile și resursele necesare pentru a maximiza gradul de confort și relaxare în acest sejur.
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px

Care sunt conditiile de calatorie in 2022?

Pentru calatoria din Romania spre Grecia (informatie valabila la data de 08.12.2021):

formularul de localizare a pasagerilor

(PLF – Passenger Locator Form: https://travel.gov.gr/#/user/login) completat cu cel puțin 24 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei – acest formular este obligatoriu pentru intrarea pe teritoriul Greciei, indiferent de calea de acces (aeriană, rutieră, maritimă). După completarea datelor din formular, călătorii vor primi un e-mail de confirmare. În ziua intrării în Grecia, călătorii vor primi, prin e-mail, Formularul PLF cu un cod unic (QR), care trebuie prezentat autorităților elene.

 

unul dintre următoarele documente referitoare la COVID-19 (nu se aplică copiilor cu vârsta sub 12 ani):

 

rezultatul negativ al unui test PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul Greciei, sau rezultatul unui test rapid antigen negativ care să fi fost recoltat cu maximum 48 de ore anterior intrării în Grecia. Documentul care atestă rezultatul negativ poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

 

dovada vaccinării cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică. Documentul cu dovada vaccinării poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

 

un document eliberat de un laborator autorizat sau un certificat medical care să ateste că persoana în cauză a fost diagnosticată cu COVID-19 într-un interval cuprins între 30 și 180 de zile anterior datei sosirii în Grecia. Documentul poate fi emis sau tradus într-una din limbile greacă, engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă.

 

certificatul european digital COVID-19, în format tipărit sau digital.

Pentru calatoria din Grecia spre Romania (informatie valabila la data de 8.12.2021):

- Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

- Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

Exceptii importante de la carantinare:

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Care sunt regulile de intrare in Romania?

In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

 

De retinut:

 

- Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)

 

- Statele NON-UE (terte) vor fi judecate ca un tot unitar, fara sa mai conteze statutul lor epidemiologic.

 

- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.

 

- Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

 

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

 

- Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 

- Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

 

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

 

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

 

 

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E.

 

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 

 Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

 

- Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

 

- Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

 

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

 

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

 

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

 

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

 

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

 

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală