Rezervă acum! Destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
10 Atracții turistice de top în Grecia

Mykonos

Cea mai cosmopolită destinație din insulele grecesti, Mykonos (Chora) este, în realitate, un oraș pitoresc din Insulele Ciclade, cu străduțe înguste și case văruite în alb. Oraș renumit pentru plajele superbe, dar și pentru viața de noapte. găzduiește zeci de baruri, taverne și cluburi de noapte.

mykonos-grecia
Mykonos

Muntele Athos

Peninsula face parte din patrimoniului mondial UNESCO. „Muntele Sfânt” găzduiește numeroase mănăstiri și aproximativ 2000 de călugări. Femeile NU au voie să calce pe pământul de pe Muntele Athos, iar bărbații TREBUIE să solicite un permis special de la Patriarhie și pot rămâne maximum 4 zile.

Femeile și bărbații pot naviga în jurul Muntelui Athos (sunt excursii care se organizează cu plecare din stațiunile turistice) și astfel pot vedea mănăstirile și alte obiective turistice, dar de la o distanța de 500 de metri (aceasta este distanța permisă femeilor).

muntele-athos-grecia
Muntele Athos

Mystras

Mytras este situat în apropiere de legendara Sparta și a fost capitala Peloponezului în secolele 14 si 15. Locul a ramas pustiu în perioada otomană și abandonat complet în 1832, aici rămânând doar ruinele medievale de o frumusete unică, într-un peisaj de poveste.

Mystras-grecia
Mystras

Lindos

Așezare medievală situată pe insula Rhodos, cetatea este alcatuită dintr-o rețea de străzi pietruite cu case vopsite în alb. Deasupra orașului se află acropola din Lindos, care oferă o priveliște spectaculoasă a împrejurimilor. Plajele Lindos și Saint Pauls sunt la căteva minute de mers pe jos de centrul orașului.

lindos-grecia
Lindos

 Canionul Samaria

Cu o lungime de 16 kilometri, canionul se află în partea de sud-vest a insulei Creta. Drumețiile sunt populare pentru turiști. Excursia dureaza între 4 și 7 ore, în funcție de dificultatea aleasă, și strabate stânci verticale printre munți, avand ca destinatie orașul Agia Roumeli, oraș cu ieșire la Marea Libiei.

Canionul-Samaria-grecia
 Canionul Samaria

Teatrul Delphi

În antichitate, Delphi a fost centrul religiei grecesti, locul sanctuarului și al oracolului lui Apollo. Teatrul antic din Delphi a fost construit pe deal astfel încât să ofere spectatorilor priveliște asupra întregului sanctuar. A fost construit în secolul 4 si poate să primească până la 5000 de spectatori.

Teatrul-Delphi-grecia
Teatrul Delphi

Meteora

6 mănăstiri aflate în varful unor coloane din stâncă – Meteora. Prima mănăstire a fost construită în secolul 14, iar accesul a fost îngreunat, fiind nevoie de scări înalte sau de plase care să ridice oamenii, mâncarea sau cele necesare. Riscul era foarte mare pentru ca franghiile subțiate erau schimbate doar când “se stricau din voia Domnului”.

meteora-grecia
Meteora

Parthenon-ul din Atena

Situat în vârful Acropolelor din Atena, este una dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale Greciei. Construcția a început în anul 447 î.e.n., înlocuind vechiul templu. Construcția a fost terminată în anul 432 î.e.n. De-a lungul timpului, Partenonul a fost templu, fortăreață, biserică, moschee și magazin de arme.

Parthenon-grecia
Parthenon-ul din Atena

Santorini

Insula este recunoscută pentru priveliștile divine, apusurile de soare senzaționale, dar și pentru casele specifice vopsite în alb și albastru. Fira, capitala insulei, combină arhitectura venețiană și cicladică, cu străzi încuste și pietruite, împânzite de magazine, taverne și cafenele, hoteluri aflate pe stanci, care oferă o priveliște unică asupra insulei și asupra golfului.

santorini-grecia
Santorini

Turnul Alb din Salonic

Turnul Alb a supravieţuit îndelungatei ocupaţii otomane, atunci când turcii au întărit zidurile orașului împotriva posibilelor atacuri venite dinspre mare. La începutul secolului XX, atunci când Grecia a câştigat independenţa, turnul a fost vopsit în alb, ca simbol al unui nou început.

vezi mai mult

20px
100px
100px
100px
100px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală