Iordania
Atractii turistice pentru un sejur in Iordania

Iordania poate fi descrisa in doar cateva cuvinte ca fiind contrastanta, incantatoare si uimitoare.

Top obiective turistice

Iordania este o tara bogata in obiective turistice, cu o puternica insemnatate religioasa si istorica pentru omenire.

  1. Petra este una dintre cele 7 minuni ale lumii. Cetatea antica Petra a fost sculptata intr-un canion de catre poporul nanibian, fiind o adevarata fortareata de necucerit. Pozitia sa strategica pe rutele comerciale ale Orientului a atras atentia romanilor care au si cucerit-o in anul 106. Dupa o serie de cutremure, cetatea a fost parasita in secolul VII, pana in 1812, cand a fost redescoperita de catre exploratorul Johann Ludwig Burckhardt. Templele sapate direct in stanca sunt un tezaur cunoscut in intreaga lume, intrand in Patrimoniul Mondial al UNESCO din 1985.
  Petra - Iordania

   1. Amman este capitala Iordaniei, construita pe 7 coline, asemeni Romei Antice, se intinde acum pe mai bine de 20 de coline, fiind un oras istoric, imbracat in albul caselor de piatra, dar si modern, flancat de zgarie norii din zona noua.
    Nu trebuie ratata Moscheea Al Husseini, zona arheologica dealul Citadelei, cu vestigii din perioardele istoriei milenare a orasului - Templul lui Hercule, Biserica bizantina sau Teatrul Roman, Muzeul Regal de Automobile, o colectie de masini a familiei regale, dar nici multimea de terase, baruri si restaurante care se anima mai ales pe seara, cand orasul vibreaza asemeni unui hot spot european.

   1. Desertul Wadi Rum, cunoscut si ca Valea Lunii, este cea mai cunoscuta zona de desert din lume datorita nisipului rosu printre care se intrezaresc stanci, intr-un peisaj spectaculos. De faima acestui loc se leaga si numele ofiterul britanic T. E. Lawrence, care indragostindu-se de aceste meleaguri, a pornit un razboi de guerrilla pentru a ajuta musulmani sa se elibereze de sub dominatie otomana, dupa mai bine de 5 secole de ocupatie.
   Desertul Wadi Rum

    1. Marea Moarta este cel mai adanc loc de pe Pamant, situat la 424 de metri sub nivelul oceanului planetar. Salinitatea in aceasta zona este 34%, asa ca pur si simplu plutesti in apa, orice ai face. Namolul si apele minerale de la Marea Moarta sunt recunoscute pentru proprietatile terapeutice si cosmetice, astfel ca centrele de spa si wellness din zona se numara printre cele mai consacrate din lume.

    1. Aqaba este singurul port al Iordaniei si cea mai cautata statiune turistica a tarii, rivalizand cu destinatii exclusiviste din Emiratele Arabe. Din portul Aqaba se vede orasul Eliat din Israelul, Egiptul si Arabia Saudita.

    1. In Madaba se afla o singura biserica crestina, inchinata Sfantului Gheorghe, care adaposteste una dintre comorile istoriei, o harta a Tarii Sfinte. Despre aceasta se crede a fi cea mai veche harta a Tarii Sfinte, din secolul VI, fiind lucrata sub forma unui mozaic.

   1. La doar 10 km de Madaba se afla muntele Nebo, iar potrivit traditiei iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei, Pamantul Sfant in care nu i-a fost ingaduit sa paseasca. Legenda spune ca aici a si murit Moise la varsta de 120 de ani, muntele fiind un loc de pelerinaj atat pentru lumea iudaica, cat si pentru crestini.

    

   Informatii despre Iordania


    • Iordania este o destinatie sigura, in ciuda faptului ca este inconjurata de vecini aflati in conflict.

    • Moneda oficiala este dirhamul iordanian, moneda mai puternica decat euro. In consecinta, Iordania nu ete o destinatie tocmai ieftina.

    • Inainte de rasaritul soarelui, moscheele incep sa rasune chemand credinciosi la rugaciune.

    • In raul Iordan se spune ca a fost botezat Iisus de catre Ioan Botezatorul, locul fiind destinatie de pelerinaj pentru sute de credinciosi.

    • Cand mergi in desertul Wadi Rum, nu rata experienta unei nopti la cort alaturi de beduini.

    • In parfumeriile din Amman iti poti crea singur o esenta personalizata.

    • In Iordania, aproape totul se negociaza.

    • Mancarea traditionala a tarii este mansaf, miel fiert in iaurt fermentat, servit cu orez, care este de neratat, alaturi de hummus si dulciurile locale.

    • Codul vestimentar pentru Iordania recomanda imbracaminte decenta. Pe plaje costumele de baie sunt acceptate, insa sa nu si topless-ul.

    • Odata ajunsi in tara, cand trebuie sa iti iei viza, poti opta pentru Jordan Pass. Acest pass costa 70 dinari si include pretul vizei, o intrare la Petra si desertul Wadi Rum.

   • Daca vrei sa inchiriezi o masina in Iordania, poti sta fara grija. Drumurile sunt usor practicale, iar autoritatile locale incurajeaza turismul.

   vezi mai mult

   width: 100%, height:1px

   Alegem împreună destinația ideală

   New office address

    Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

   0735 084 150; 0726 272 968;

   office@vacanteluxury.ro;

   Alegem împreună destinația ideală