14 Locuri istorice de vizitat în Iran

Istoria Iranului merge până în 4000 î.Hr., iar unele dintre cele mai cunoscute locuri din Iran sunt structurile sale istorice.

Cei mai mulți vizitatori, își planifică călătoria în Iran de-a lungul traseului central - care acoperă orașele Teheran, Isfahan, Shiraz, Yazd și uneori Kerman.

Este sigur să spunem că principalele atracții turistice ale Iranului sunt situate în cea mai mare parte pe această potecă. Dar dacă aveți ceva timp suplimentar, provincia Khuzestan din sud-vestul Iranului este locul unde veți găsi unele dintre cele mai vechi așezări din Persia.

 

Pentru a vă ghida printr-o călătorie istorică de-a lungul celor mai faimoase orașe din Iran, am făcut o listă cu obiectivele istorice obligatorii pe care trebuie să le vizitați.

Locuri istorice de vizitat în Iran în 10 zile.

1. Persepolis

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: Iran

 

Persepolis se găsește cu ușurință în topul listei de locuri de vizitat în Iran. Este probabil cea mai cunoscută atracție din Iran cunoscută în întreaga lume. Și este și motivul pentru care mulți vin în Iran în primul rând.

Situat în jurul a 60 km de Shiraz și datând din 520 î.Hr., Persepolis a fost cândva capitala ceremonială glorioasă a imperiului persan.

Persepolis a fost construit și condus de diverși regi arhamenieni în decurs de 150 de ani. Dar cea mai înfloritoare perioadă a fost în vremea lui Darius cel Mare.

Deși aruncat și incendiat de Alexandre, ai fi surprins să vezi cât de bine s-a păstrat Persepolis.

Astăzi ai nevoie de cel puțin 2 ore pentru a descoperi vederea. Vă recomandăm foarte mult să ajungeți dimineața devreme sau târziu după-amiaza.

2. Piața Naqsh-e Jahan

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: istorice

 

Există un motiv pentru care numesc acest loc un model al lumii. Călători europeni, precum Chardin, au lăudat Piața Esfahan și Naqsh-e Jahan în toate felurile.

Când tribunalul Safavid a ales Esfahan ca capitală în 15lea-16lea secol, Naqsh-e Jahan a fost planificat să fie piesa centrală.

Înconjurat de două moschei, un palat și bazarul, a doua piață ca mărime din lume, găzduiește bijuteriile imperiului Safavid.

Mergeți în piață într-o seară de vară și veți asista la modul în care a devenit un loc de picnic popular pentru Esfahanis local.

Prindeți-vă o înghețată de șofran și alăturați-vă mulțimilor.

3. Orașul vechi Yazd

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: Iran

 

Vechiul oraș Yazd este cu siguranță cel mai faimos loc din Iran pentru a face o plimbare. Oferă-ți o pauză din cărțile de ghid și te pierzi în cel mai bun oraș adobe din Iran.

 

Există clădiri din cărămidă cu nămol cu ​​curți uimitoare, cafenele confortabile pe acoperiș, alee acoperișe și uși de lemn antice care trebuie descoperite.

4. Palatul Golestan din Teheran

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: vizitat

 

Palatul Golestan din centrul Teheranului este cel mai bun exemplu de arhitectură Qajar din Iran. Când primul rege Qajar la numit în cele din urmă pe Teheran drept capitală în 18lea secol, a avut loc construcția unui palat rezidențial.

Arhitectura palatului Golestan a fost foarte inspirată de călătoriile regilor Qajar în Europa, în special Naser-o-Din Shah. Palatul Shams-Al Emarat era considerat cea mai înaltă clădire din Iran la acea vreme.

Astăzi palatul este o combinație de diferite monumente și biletele sunt vândute separat pentru fiecare.

Lucrările colorate din țiglă din grădină și lucrarea uimitoare a oglinzilor din Sala oglinzilor sunt un punct de top.

5. Moscheea Imam din Esfahan

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: Iran

 

Shah Abbas I, a adunat cei mai buni arhitecți și caligrafii pentru a construi această uimitoare moschee regală în cei 25 de ani de domnie. Cu toate acestea, el nu a trăit niciodată suficient de mult ca să-l vadă complet.

Moscheea Imam din Esfahan este cel mai bun exemplu de arhitectură Safavid. Lucrarea rafinată a gresiei de la intrarea sa atrage vizitatorii în interior și apoi promit că este greu să plec.

6. Moscheea lui Jameh din Yazd

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: vizitat

 

Situat chiar în inima orașului vechi din Yazd, minaretele înalte de culoare albastră și turcoaz din Moscheea Jameh sunt aproape vizibile de pe fiecare acoperiș.

Moscheea Jameh din Yazd găzduiește cele mai înalte minarete din toată țara, iar lucrările sale de gresie sunt una dintre cele mai cunoscute din Iran.

7. Sultan Amir Ahmad Bathhouse

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: vizitat

 

 

Băile din Iran nu erau doar un loc unde cineva să-și curețe corpul, ci foarte mult o adunare socială. Bărbații și femeile ar petrece ore întregi în băi separate interacționând între ele.

Astăzi, multe dintre aceste băi vechi din Iran au fost transformate în muzee sau restaurante.

În timp ce baia Ganj Ali Khan din Kerman este cea mai completă formă de baie de baie iraniană, găsim baia Sultan Amir Ahmaad din Kashan pentru a fi cea mai frumoasă.

Asigurați-vă că vă îndreptați spre acoperiș pentru a vedea o mare vedere a Kashan după vizită.

8. Necropole sau Naqsh-e Rostam, Shiraz

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: Iran

 

În drum spre Persepolis, este obligatoriu să te oprești la Naqsh-e Rostam pentru a vedea tăieturile de relief ale Sassanidului și mormintele uriașe ale 4 regi acemeni.

Sculptate în stâncă sunt 4 camere care se crede că sunt mormintele lui Darius I, Darius II, Xerxes I și Artaxerxes I.

9. Moscheea șeic Lotfollah, Esfahan

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: istorice

 

Situat în piața Naqsh-e Jahan și în fața palatului Ali Qapoo se află moscheea Șeic Lotfollah.

Această moschee a fost concepută pentru femeile din Haremul lui Shah Abbas și nu era accesibilă publicului.

Astăzi, interiorul cupolei sale aurii cu două scoici este una dintre cele mai fotografiate atracții ale Iranului. Interesant este că moscheea nu vine cu minarete.

10. Moscheea Nask-ol Molk (Mosque Pink), Shiraz

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: Iran

 

Acesta este cel mai intagrammabil loc din Iran fără îndoială. Îndreptați-vă spre moschei devreme dimineața și veți asista la dansul colorat al luminii dimineții pe covoarele persane.

Moscheea este binecunoscută pentru lucrările marcante ale faianței sale roz, de aceea este numită și Moscheea Roz.

Asigurați-vă că consultați exemplul fin Muqqarnas în portalul exterior.

11. Turnul Tăcerii, Yazd

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: locuri

 

 

Yazd găzduiește cea mai mare populație de zoroastrieni din Iran și ar trebui să adăugați cel puțin o atracție zoroastriană pe lista dvs. de locuri de vizitat în Iran.

Solul este considerat sacru conform credințelor zoroastriene. Deci nu trebuia să fie contaminat cu cadavre. Zoroastrienii antici au dus cadavrele în vârfurile munților, unde aveau să fie expuse la soare și păsări înfiorătoare.

Astăzi practica este uitată, dar puteți asista la locația ei pe Turnul Tăcerii din Yazd. Turnul oferă, de asemenea, o priveliște excelentă asupra orașului.

12. Grădina Shazdeh din Kerman

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: istorice

 

Adevăratul sens al unei oaze se aseamănă în grădina Shazdeh din Kerman. Situată chiar în mijlocul unui deșert steril se află această frumoasă grădină cu fântâni și curgătoare qanat apă.

Mulți localnici vin aici pentru un picnic, dar grădina și micul său palat Qajar merită vizitate.

13. Podul Khajoo, Esfahan

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: Iran

 

Printre atracțiile de top ale lui Esfahan se numără câteva poduri. Podul Khajoo construit în aproximativ 1650 este cel mai fin dintre toate.

În afară de arhitectura superba, podul este un punct de adunare pentru mulți dintre localnici. Este obișnuit să găsești oameni bătrâni care cântă sub pod în jurul apusului.

Din păcate, au trecut ani de când apa curgea sub pod pe tot parcursul anului.

Din cauza secetei, a fost construit un baraj și apa râului este colectată pentru băut.

Dacă ai noroc, s-ar putea să vezi că curge în jurul primăverii.

14. Casa Tabatabai, Kashan

 

14 Locuri istorice de vizitat în Iran: vizitat

 

Construită în jurul anului 1860, casa istorică a Tabatabai este unul dintre cele mai frumoase conace din Kashan.

Această casă de 5.000 de metri pătrați este bine cunoscută pentru reliefurile din piatră, designurile din stuc și pentru vitralii.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală