Italia
Descoperă destinații de vis
width: 100%, height:1px
Obiective turistice în Italia
 Columna lui Traian
 

            Columna lui Traian este un monument antic din Roma construit din ordinul împăratului Traian care s-a păstrat până în zilele noastre. Monumentul se află în Forul lui Traian, în imediata apropiere - la nord - de Forul roman. Terminat în 113, basorelieful în formă de spirală comemorează victoria lui Traian în campania sa de cucerire a Daciei. De aceea, columna lui Traian joacă un rol deosebit de important pentru înţelegerea modului cum a luat naştere poporul român. Columna are o înălţime de aproximativ 30 de metri şi conţine 18 blocuri masive de marmură de Carrara, fiecare cântărind 40 de tone. Iniţial, în vârful columnei se afla o statuie a lui Traian, însă ea a fost înlocuită în secolul XVI cu o statuie a Sfântului Petru.
 
 
                                                    Coloseumul din Roma
 
 

             
Coloseumul este probabil cea mai impresionanta cladire a Imperiului Roman. Cunoscut initial sub numele de Amfiteatrul Flavian, Coloseumul era cea mai mare cladire a epocii. Structura monumentala este astazi o ruina, dar chiar si asa este un obiectiv turistic foarte frumos si impozant.
 
 
 
                                                            Forumul Roman
 
 
 
 
                Forul Roman sau Forumul Roman (în latină: Forum Romanum, deşi romanii îl menţionau de obicei Forum Magnum sau doar Forum) a fost un forum al oraşului Roma, în jurul zonei centrale a oraşului vechi, situat între Dealul Capitolului şi Dealul Palatinilor, unde aveau loc activităţi de comerţ, afaceri, prostituţie, religie şi administrarea justiţiei. După cercetarea sedimentelor a reieşit că o parte din forum era deja construit în primele zile ale Republicii. Initial acolo a fost o mlaştină, care a fost secată în secolul al VII-lea î.Hr. unde s-a construit Cloaca Maxima, un mare sistem de canalizare care ducea apa în râul Tibru, astfel încât tot mai multe persoane au început să se stabilească între cele două dealuri.
 
                                                            Lacul Como
 
 
                    Lacul Como (italiana - Lago di Como sau Lario) este un lac de origine vulcanica localizat in Lombardia, Italia. Ocupa o suprafata de 146 kmp, fiind al treilea mare lac din Italia, dupa Lacurile Garda si Maggiore. Avand peste 400 m adancine este unul dintre cele mai adanci lacuri din lume.
 
 
 Orașul Cinque Terre    
 
 
 
 
            Cinque Terre (Liguria, Italia) - este cea mai dramatica asezare de pe coasta Italiei. Linia de coasta si cele 5 sate fac parte din Parcul National Cinque Terre.  Mare parte din vraja locului este datorata lipsei modernismului. Satele sunt conectate cu ajutorul barcilor, potecilor si trenurilor, fiind o mare atractie pentru turisti. Datorita locatiei (langa Mediterana) bucataria este axata pe fructe de mare. Sardinele de Monterosso sunt o specialitate locala.
 
 
Catedrala Domul din Milano
 
 

                Domul din Milano, în italiană Duomo di Santa Maria Nascente, este catedrala Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Milano.Este una dintre catedralele occidentale a căror construcție s-a întins pe durata a câtorva secole. Începută în1386 și incheiată în 1892 din cauza unor întârzieri, ea domină astăzi piața centrală din Milano, fiind un simbol al puterii economice pe care această capitală a Lombardiei, poartă de intrare a comerțului ce traversa Alpii, l-a reprezentat timp de veacuri. Maiestuozitatea și formele estetice ale catedralei sunt grăitoare: detaliile sculpturale ale celor 135 de turle, dintre care cea mai înaltă atinge 109 metri, și cele peste 2000 de statui, sunt foarte atent executate, la fel și marile ferestre ale clădirii, considerate a fi cele mai mari din lume.
 
Teatrul San Carlo din Napoli
 
 

                    Teatrul San Carlo (în italiană Teatro di San Carlo sau Real teatro di San Carlo) este un teatru de operă din orașul italian Napoli, inaugurat la 4 noiembrie 1737.

Teatrul San Carlo este teatrul cel mai important al orașului Napoli, unul dintre cele mai renumite din lume și una dintre cele mai vechi case de operă care mai există astăzi în Europa, după Teatrul Malibran din Veneția și Teatrul Manoel din La Valletta. El poate găzdui 3.285 de spectatori și are șase etaje de loje dispuse în formă de potcoavă, o vastă lojă regală și un parter lung de aproximativ 35 de metri.
 

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
Circuite Italia

Circuite cu avionul/autocarul

20px
width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro

Alegem împreună destinația ideală