Japonia
10 atracții turistice de top în Japonia

Mulți vizitatori pentru prima dată în Japonia sunt adesea surprinși să afle că, fiind una dintre cele mai avansate națiuni industrializate din lume, această țară relativ mică din Asia se mândrește și cu o istorie bogată și fascinantă

Într-adevăr, cu mult înainte ca multe din cele mai spectaculoase catedrale ale Europei să fie construite, templele japoneze Shinto și Buddhism au fost deja bine stabilite și au atras pelerini și patroni pentru desenele și decorurile lor deseori elaborate. În același timp, țara deja perfecționa abilitățile și meseria care ar fi pus-o pe calea către bogății, de la porțelan și ceramică la textile, cum ar fi mătasea. O mare parte din această tradiție bogată a fost păstrată (sau reconstruită), în ciuda războaielor și devastării naturale, iar în zilele noastre o vizită în Japonia este o aventură memorabilă.

1 muntele Fuji

muntele Fuji

Fuji-san este, de asemenea, cel mai înalt vârf de munte al țării, înălțându-se de 3.776 de metri pe un peisaj altfel plat, la sud și est, suficient de înalt pentru a fi văzut de la Tokyo la mai mult de 100 de kilometri departe. Muntele Fuji a fost sărbătorit timp de secole în artă și literatură și este considerat acum o importantă imensă pe care UNESCO la recunoscut semnificația sa culturală mondială în 2013. O parte din Parcul Național Fuji-Hakone-Izu, Muntele Fuji este urcat de mai mult de un milion de oameni în fiecare vară ca act de pelerinaj care culminează cu privirea răsăritului de la vârf. În timp ce unii încă aleg să-și înceapă urcarea de la bază, majoritatea alpiniștilor încep acum deasupra semnei de la jumătatea drumului, la stația 5, ducând la o ascensiune mai mare de șase ore. Desigur, pentru mulți, pur și simplu, văzând muntele de la distanță sau din confortul unui tren de viteză, este suficient să spui "a fost acolo, fă asta".

2 Imperial Tokyo

Palatul Imperial și Podul Nijubashi

Cel mai faimos punct de reper al orașului Tokyo Palat imperial, cu frumoasele sale parcuri din secolul al XVII-lea, înconjurate de ziduri și șanțuri, este o necesitate în vizitarea capitalei națiunii. Nu vă lăsați amăgiți de faptul că majoritatea palatului este închisă pentru public (este încă în uz de familia imperială), deoarece încă mai este suficient să vă vedeți pur și simplu prin plimbarea terenurilor. În plus față de multe puncte de vedere frumoase ale palatului de la numeroase puncte din parcul înconjurător - inclusiv celebrul Podul Nijubashi, sau "pod dublu", numit astfel pentru reflecția sa apoasă - vizitatorii sunt permiși în Grădina de Est Higashi-Gyoen, unul dintre puținele zone deschise publicului. Un alt trebuie să-vedea pentru turiștii care vizitează Tokyo este faimos Ginza cartierul comercial, acasă la Teatrul Kabuki-za cu performanțele sale Kabuki, precum și Teatrul Shimbashi Enbujo cu dansurile tradiționale Azuma-odori și spectacolele lui Bunraku.

3 Parcul memorial pentru pace din Hiroshima

Parcul memorial pentru pace din Hiroshima

Deși nu se poate spune aici despre ororile bombardamentului atomic din Hiroshima în august 1945, se poate spune despre eforturile incredibile pe care acest oraș le-a făcut pentru a comemora numeroasele victime ale primului atac nuclear din lume și poate chiar mai important, simbolul păcii de durată Hiroshima a devenit de atunci. Vizitat de mai mult de un milion de oameni în fiecare an, mulți din străinătate, Hiroshima Heiwa Kinen Kōen (Hiroshima Heiwa Kinen Kōen) se află la epicentrul exploziei atomice în ceea ce a fost odată o zonă plină de viață a orașului și include o serie de monumente importante, memoriile și muzeele legate de evenimentele din acea zi fată. În plus față de terenuri și grădini cu flori lor de cireșe colorate, punctele importante ale parcului includ Muzeul memorialului de pace cu numeroasele sale exponate care se ocupă de problema păcii mondiale, și de Memorialul Cenotaph și Flacăra Păcii, la fel de bine ca Atom Bomb Dome, ruinele unei clădiri administrative care se afla în centrul exploziei.

4 Istoric Kyoto

Istoric Kyoto

Una dintre cele mai vizitate orașe din Japonia, Kyoto minunat - unul dintre puținele orașe din țară care trebuie scutit de devastarea celui de-al doilea război mondial - atrage anual peste 10 milioane de vizitatori pentru a explora străzile și arhitectura veche, a locuit aici cu mai mult de 1000 de ani în urmă. Chiar și atunci, orașul era cel mai important centru cultural al Japoniei, o moștenire care continuă cu numeroasele sale muzee și galerii de artă, fiecare având o sculptură importantă, picturi și alte forme de artă. Punctele forte ale arhitecturii influențate de budi de la Kyoto includ numeroasele sale temple bine conservate, dintre care 30 sunt încă în uz și structuri importante precum secolul al XIV-lea Pavilionul de Aur (Kinkaku-ji), renumită pentru exteriorul său exterioară acoperită cu aur. Asigurați-vă că, de asemenea, vizitați Castelul Nijo, o cetate din secolul al XVII-lea care și-a păstrat zidurile, turnurile și șanțul original; porțile sale frumoase; și palatul său cu un decor interior fin. De asemenea merită vizitat originalul Palatul Imperial din Kyoto (Kyoto-Gosho), construit în anul 794 d.Hr. și unul dintre cele mai vizitate situri istorice ale orașului. În cele din urmă, nici o vizită la Kyoto nu este completă fără a petrece timpul explorând Arashiyama Bamboo Grove, o zonă frumoasă de bambus înalt, la doar câteva minute de mers pe jos de centrul orașului.

5 Insula Shrine din Itsukushima

Insula Shrine din Itsukushima

Doar o scurtă plimbare cu feribotul de pe continentul Hiroshima este insula Miyajima, celebru în întreaga lume ca Insula Shrine din Japonia. Acoperind o suprafata de 30 de kilometri patrati in Golful Hiroshima, Miyajima este cel mai bine cunoscut sub numele de Altarul Itsukushima, un templu Shinto dedicat fiicelor Printesa zeului eolian Susanoo. Datând din secolul al optulea, majoritatea clădirilor din altar se ridică din apele unui golf mic, susținute doar de grămezi. Efectul la maree este pur și simplu uimitor, făcând ca aceste structuri - inclusiv faimoasa Mare Flotă Poartă (O-Torii) - să pară ca plutesc pe apă. Conectate împreună cu trotuarele și podurile, este un loc fascinant de explorat, în special sălile sale mai mari, cum ar fi rafinamentul Honden (Sala principală), Sala de oficii (Heiden), Sala de rugăciune (Haiden) și Sala de mii de mături (Senjokaku). O altă trăsătură notabilă este stadionul în care oaspeții se distrează cu dansuri tradiționale și spectacole muzicale. De asemenea, merită explorate motivele și grădinile rafinate ale insulei, acasă la căprioarele sălbatice și numeroasele colonii de păsări.

6 Templul orașului: istoricul Nara

Templul orașului: istoricul Nara

Timp de secole, centrul culturii japoneze, orașul minunat, nealterate Nara, găzduiește un număr mare de clădiri istorice, împreună cu importante comori naționale și opere de artă. În plus față de numeroasele străzi istorice, orașul se mândrește cu numeroase temple vechi importante, inclusiv cu magnificul secol al șaptelea Templul Kofuku-ji, și poate cel mai cunoscut dintre cele șapte mari temple din Nara, splendidul secol al optulea Todai-ji (Templul Marelui Est), renumit pentru statuia sa mare de bronz a Marelui Buddha (Daibutsu), turnată aici în anul 749 d.Hr. De asemenea, interesul pentru Todai-ji este Marea Poarta de Sud (Nandaimon), o structură cu două etaje, coloane cu două statui Nio, înalte de opt metri și care păzesc intrarea în templu, și Sala Marelui Buddha, cea mai mare clădire din lume a lemnului.

7 Castelul Osaka

Castelul Osaka

Construită în 1586 de către războinicul japonez și politician celebru Toyotomi Hideyoshi, Castelul Osaka (Ōsaka-jō) a fost în acea perioadă cea mai mare și mai importantă cetate din țară. Deși distrusă și reconstruită de mai multe ori, structura actuală, construită în 1931, rămâne adevărată față de original. Repere importante ale unei vizite includ uriașul turn cu cinci etaje, de 42 de metri înălțime, construit pe o bază de piatră impozantă de 14 metri înălțime, care găzduiește o serie de afișaje care detaliază istoria castelului și a orașului (asigurați-vă că vizitați la ultimul etaj pentru priveliști superbe asupra orașului Osaka). De asemenea, de interes în Parcul castelului Osaka este Hokoku Altar, în timp ce templul cel mai cunoscut al orașului Osaka, Shitennō-ji, merită vizitat și datează din anul 59. Foarte remarcabil ca primul templu budist din Japonia, acest minunat altar prezintă o pagodă cu cinci etaje, împreună cu o serie de alte clădiri decorate în mod deosebit, inclusiv Pavilionul de Aur (Kondō) cu statui și picturi fine, Sala de lectura (Kōdō) și un frumos coridor acoperit, care leagă trei porți ale site-ului.

8 Parcul Național Chūbu-Sangaku și Alpii japonezi

Parcul Național Chūbu-Sangaku și Alpii japonezi

Japonia se mândrește cu o serie de zone deosebite de frumusețe naturală, multe dintre ele fiind desemnate drept parcuri naționale sau, în unele cazuri, situri patrimoniului mondial UNESCO. Unul dintre parcurile cele mai spectaculoase din țară este Parcul Național Chūbu-Sangaku din centrul orașului Honshu, care încorporează în regiunile sale nordice și centrale grupul de munți denumit în mod colectiv " Munții Hida, sau Alpii japonezi. Regiunea conține unele dintre cele mai înalte vârfuri din țară, inclusiv Hotaka la 3.190 de metri, iar Yari la 3.180 de metri. Similar în multe moduri cu Alpii din Europa Centrală, atât în ​​caracterul peisajului, cât și în zăpada pe timp de iarnă, Alpii din Japonia atrag pe mare număr de pietoni și alpiniști în timpul verii, iar schiorii în timpul iernii. De interes deosebit se află abundența parcului de floră și faună, inclusiv rarita de păsări și antelope montane găsite la altitudini mai mari. Numeroasele izvoare termale ale parcului desenează vizitatori și au condus la dezvoltarea unor spa-uri și stațiuni de vacanță, cea mai cunoscută fiind Kamikōchi.

 

 

9 Altarul din Atsuta, Nagoya

Altarul din Atsuta, Nagoya

Altarul Atsuta, în inima orașului Nagoya, este cel mai important altar Shinto din Japonia, care atrage mai mult de cinci milioane de vizitatori în fiecare an. Înființată în secolul I, acest sit religios este renumit pentru insignele sale imperiale conservate, "sabia de iarbă" (kusanagi-no-tsurugi), una dintre cele doar trei în țară. De asemenea, este interesat de altarul său principal, Hongu, înconjurat de un zid închis, și trezoreria cu numeroasele sale opere de artă, inclusiv picturi vechi și moderne, ceramică, bijuterii și măști tradiționale. În timp ce în Nagoya, asigurați-vă că, de asemenea, vizita Castelul Nagoya, un complex plin de splendide, construit în 1612, cu un turn principal de 48 de metri, renumit pentru cele două delfinite aurite (shachi), muzeul său conținând comori de artă din fostul palat și priveliștile sale spectaculoase asupra Câmpiei Nobi .

10 Castelul Fukuoka și festivalurile antice

Castelul Fukuoka și festivalurile antice

Unul dintre puținele exemple care au supraviețuit caselor de odihnă, prolific și mai vechi, preferate de Shoguns și de conducătorii orașului, Fukuoka Castle (Fukuoka-jō) este unul dintre punctele forte ale unei vizite la Fukuoka. Odată ce face parte dintr-un complex masiv care acoperă o suprafață de aproximativ 47.000 de metri pătrați, acest frumos castel încă impresionează prin dimensiunea și poziția sa pe o fundație înaltă, cu vedere la râul Naka. Fukuoka este, de asemenea, bine cunoscut pentru numeroasele sale evenimente și festivaluri, în special Hakata Gion Yamakasa, o celebra petrecere de două săptămâni, de 700 de ani, care a avut loc în fiecare lună, care atrage milioane de vizitatori din întreaga țară spre parada colorată, precum și pentru rasele și costumele tradiționale. Orașul nu este fără atracțiile sale moderne, inclusiv Canal City Hakata, un oras-in-the-city complet cu un canal care rulează prin complex, împreună cu magazine, hoteluri, restaurante, și un teatru.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală