Kenya
Vezi ofertele noastre
Rezervă acum! Destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
10 Atracții turistice de top în Kenya

enya oferă o gamă variată de atracții turistice, de la peisaje naturale spectaculoase la experiențe de safari și cultură locală. Iată zece dintre cele mai notabile:

  1. 1.Parcul Național Masai Mara:

    • Cunoscut pentru migrația anuală a animalelor sălbatice, inclusiv Big Five, și peisajele sale largi.
    • Réserve nationale du Masai Mara au Kenya : guide complet
  2. 2.Rezervația Națională Amboseli:

    • Oferă priveliști impresionante la Muntele Kilimanjaro și posibilitatea de a observa elefanți în sălbăticie.
    • Fotografii de stoc cu Elefanți În Tsavo Est Și Parcul Național Amboseli Din  Kenya - Descarcă imaginea acum - iStock
  3. 3.Parcul Național Tsavo:

    • Cel mai mare parc național din Kenya, împărțit în Tsavo East și Tsavo West, cu terenuri variate și o varietate de faună sălbatică.
    • Tsavo West National park Kenya | Tsavo National park Safari
  4. 4.Lacul Nakuru:

    • Un parc național renumit pentru spectacolul flamingo și oportunități de observare a păsărilor.
    • Fotografii de stoc cu Turma De Flamingo Wild Lesser Pe Lacul Nakuru -  Descarcă imaginea acum - Flamingo, Pană, Kenya - iStock
  5. 5.Rezervația Națională Samburu:

    • Gazdă pentru specii rare, inclusiv girafe reticulate și zebre Grevy.
    • Samburu National Reserve - Wikipedia
  6. 6.Insula Lamu:

    • Un oraș insular cu arhitectură swahili tradițională și atmosferă relaxată.
    • Insula Lamu
  7. 7.Parcul Național Aberdare:

    • O regiune muntoasă cu peisaje dramatice și o bogată biodiversitate.
    • Aberdare National Park – Wilber Safari Holidays
  8. 8.Parcul Național Mount Kenya:

    • Cu Muntele Kenya, al doilea cel mai înalt vârf din Africa, și o varietate de ecosisteme.
    • Mount Kenya National Park Location
  9. 9.Mombasa :

    • Mombasa este un oraș portuar vibrant situat pe coasta de est a Kenyei, la malul Oceanului Indian. Acesta este un important centru comercial și turistic, oferind o combinație fascinantă de istorie, cultură și peisaje de coastă
    • Mombasa - History, Map, Location, Getting Here, & More
  10. 10.Parcul Național Hell's Gate:

    • Un parc în care poți explora pe jos sau cu bicicleta, cu peisaje spectaculoase și izvoare termale.
    • Hells Gate National Park | Kenya Safari Destinations

Aceste destinații reflectă diversitatea și frumusețea naturii kenyeze, precum și bogăția culturală și istorică a acestei țări africane.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px

Care sunt conditiile de calatorie in 2024?

Atenționare COVID-19 

STARE DE URGENȚĂ: NU

 

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

Începând cu 9 mai 2023, toți călătorii care sosesc în Republica Kenya prin orice punct de intrare în țară nu vor mai fi obligați să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau a efectuării unui test COVID-19 înainte de începerea călătoriei.

Călătorilor, indiferent de vârstă, care la sosirea în orice punct de intrare în Republica Kenya prezintă simptome asemănătoare gripei li se vor solicita, în mod obligatoriu, completarea formularului de localizare pe platforma Jitenge Apphttps://ears.health.go.ke/airline_registration/ . De asemenea, vor fi supuși testării cu test rapid antigen, iar în caz de rezultat pozitiv cu test suplimentar PCR, pe cheltuiala proprie (test rapid antigen – 30USD, test RT RCR – 50 USD).

Persoanelor care călătoresc în afara Republicii Kenya li se solicită să respecte condițiile de călătorie și reglementările COVID-19 din statele de tranzit și de destinație. De asemenea, la ieșire din Republica Kenya pot fi impuse testări pentru COVID-19, la solicitarea companiilor aeriene (informații pot fi obținute de la fiecare companie aeriană, în parte).

Recomandăm consultarea periodică a informațiilor privind Condițiile COVID-19, de intrare/ieșire în/din Republica Kenya, publicate de Kenya Civil Aviation Authority, la secțiunea https://kcaa.or.ke/covid-19/ .

 

Condiții de intrare şi regim de şedere

Condiții de intrare şi regim de şedere

ATENȚIE! Autoritățile kenyene se află în proces de înlocuire a vizelor de intrare în Kenya cu „autorizații de intrare” (ETA). Aceste noi documente se preconizează să intre în vigoare începând cu 01.01.2024.

Portalul dedicat obținerii ETA este https://www.etakenya.go.ke/en, în prezent, aflat în stadiu de testare (fără a fi comunicată o dată certă a operaționalizării acestuia). Informații oficiale privind costul și condițiile de obținere a ETA se vor regăsi pe portalul https://www.etakenya.go.ke/en, după operaționalizare.

Vizele kenyene obținute până la 31.12.2023 (inclusiv) rămân valabile în anul 2024 și după operaționalizarea ETA.

Recomandăm cetățenilor români care urmează să călătorească în Republica Kenya, după data de 01.01.2024, să urmărească actualizările publicate de autoritățile kenyene pe https://www.etakenya.go.ke/en.

Până la operaționalizarea ETA, cetățenii români pot călători în Republica Kenya în baza unei vize de intrare, care se obține electronic, anterior începerii călătoriei. (După operaționalizarea portalului https://www.etakenya.go.ke/en dedicat emiterii ETA, cel mai probabil, portalul https://evisa.go.ke/ va deveni nefuncțional, viza kenyană fiind înlocuită cu noul document de intrare pe teritoriul kenyan). 

Viza se solicită online, pe pagina de internet https://evisa.go.ke/. Se recomandă aplicarea pentru viză cu cel puțin 10 zile lucrătoare înaintea datei preconizate de intrare pe teritoriul Republicii Kenya.

Informații suplimentare în vederea solicitării online a vizei de intrare pe teritoriul Kenyei sunt disponibile aici sau pe portalul https://evisa.go.ke/services/SingleEntryVisa.

Pentru obținerea vizei kenyene sunt acceptate toate tipurile de pașapoarte emise de autoritățile române, inclusiv pașaportul temporar, cu condiția ca documentul să fie valabil cel puțin 6 luni de la data intrării în R. Kenya și să aibă libere cel puțin 3 pagini.   

Pentru minorii sub 16 ani, viza se eliberează în condiții de gratuitate.

 


Amenințări teroriste

În Kenya există amenințări teroriste, în special ca urmare a implicării acestei țări în instaurarea păcii în Somalia și a dispunerii geografice în vecinătatea teritoriului somalez.  

În trecut, au existat numeroase atacuri teroriste violente și cu mare impact mediatic în Nairobi și în alte localități din Republica Kenya, asumate de către organizația teroristă Al-Shabaab, printre care amintim: atacurile asupra centrului comercial Westgate în 2013, Hotelului Dusit în centrul capitalei Nairobi în anul 2019 sau cel împotriva bazei militare din Lamu în anul 2020.

Atacuri teroriste sporadice continuă să se înregistreze în zona de nord-est a Republicii Kenya, de-a lungul graniței cu Somalia, în special regiunile Mandera, Garissa, Lamu, Wajir. De asemenea amenințări teroriste se înregistrează și în orașele/regiunile de pe coasta Oceanului Indian, cu precădere în orașele Lamu, Tana River, Kilifi.

La acestea se adaugă violențele între triburile/comunitățile care trăiesc în Republica Kenya, cauzate de problemele istorice, socio-politice sau economice. Aceste incidente sunt urmate de numeroase strămutări ale populației, contribuind la menținerea instabilității în regiunile afectate precum Baringo, Elgeyo Marakwet, Laikipia, Samburu, Turkana, West Pokot, Isiolo și Marsabit.

În capitala Nairobi, atacurile teroriste au vizat mai ales spațiile publice, transportul public, locurile de divertisment (parcuri, mall-uri etc.) sau piețele.

 Prin urmare, recomandăm cetățenilor români care vizitează Republica Kenya:

  • evitarea tuturor călătoriilor în zonele de graniță cu Sudanul de Sud, Etiopia și Somalia.
  • vigilență sporită în toate spațiile publice frecventate în special de către străini, cum ar fi hoteluri, locuri de divertisment, evenimente publice, centre comerciale, aeroporturi, transport public în comun sau privat, așezăminte religioase, precum și evitarea adunărilor publice.

 

Siguranță și criminalitate

Criminalitatea este ridicată, în special în zonele urbane (Nairobi), manifestând-se sub formă de jafuri armate, furturi auto, tâlhării, înșelăciuni. Izolat au fost semnalate cazuri de răpiri de persoane. Zonele de risc sunt, în general, cele frecventate de turiști și expatriați. În mod special, pentru Nairobi recomandăm evitarea zonei centrale a capitalei (Central Business District - CBD), cartierul Eastleigh, precum și toate cartierele mărginașe sau de tip mahala/slum (Kibera, Mathare, etc.). Pentru Mombasa – a se evita zona orașului vechi și cea din vecinătatea feribotului Likoni care asigură conexiunea dintre Mombasa și stațiunile turistice de pe coasta sudică.

Astfel, pentru siguranţa dumneavoastră se impun următoarele măsuri de precauţie :

  • evitați ieşirile în oraş după lăsarea serii;
  • folosiți bulevardele principale şi evitați în totalitate a străzile lăturalnice sau neiluminate;
  • evitați pe cât posibil transportul în comun (matatu, boda-boda) şi folosiţi numai companiile de taxiuri recomandate de către hoteluri;
  • nu păstrați sume mari de bani asupra dumneavoastră;
  • securizați spațiile de locuit, in special pe timp de noapte, îndeosebi dacă păstrați în interior valori mari, în bani sau bijuterii;
  • nu expuneţi bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare;
  • respectaţi regulile de conduită şi vestimentaţie specifice anumitor regiuni (în special în zonele locuite majoritar de comunitatea musulmană);
  • nu opuneţi rezistenţă în cazul unui atac sau jaf, evitaţi pe cât posibil contactul vizual şi cedaţi atacatorilor banii sau valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră, în scopul de a evita acţiunile violente.


Sistemul medical

Nu există vaccinuri obligatorii a căror confirmare prin certificat să fie solicitată la intrarea în Republica Kenya dacă veniți direct din România sau aveți escală în aeroporturi din Europa. Cu toate acestea, vă recomandăm să  vă adresați Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile pentru informaţii actualizate cu privire la tipurile de vaccinuri ce trebuie efectuate.

  • Recomandăm insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva febrei galbene), precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A și B, difteriei şi poliomielitei.
  • Atenție! Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est), respectiv R. Kenya, Uganda, Rwanda, Tanzania, Burundi, R.D.Congo  trebuie să prezinte Carnetul Galben de vaccinări împotriva febrei galbene, la intrarea în unele din aceste ţări, în funcție de țara de plecare sau tranzit (dacă durata acestuia depășește 12 ore). Astfel, vă recomandăm să contactați companiile aeriene cu care doriți să călătoriți între ţările CAE pentru a verifica dacă va trebui să prezentați Carnetul Galben la îmbarcarea în România spre ţările CAE şi invers, având în vedere că au existat cazuri de acest gen, în trecut.

Cu excepţia orașului Nairobi și a zonelor situate la mare altitudine, malaria este destul de răspândită în Kenya, iar specia predominantă de țânțar purtător al acestei maladii este P. Faciparum. Vă recomandăm să procurați din timp un set medical de prim ajutor în caz de infestare cu malarie şi să utilizați spray-uri şi plase împotriva țânțarilor,

Vă recomandăm să aveți în vedere măsurile normale de precauție pentru a evita expunerea la HIV/SIDA. 

  • Se recomandă ferm încheierea unor asigurări de călătorie, medicale și de viață, care să permită inclusiv evacuarea pe cale aeriană, atât în cazul unor calamități/dezastre/crize, cât și în scopuri medicale, pentru tratament în clinici specializate din alte state din regiune.
  • Sistemul medical din Republica Kenya este compus din: sistemul de stat și cel privat. Asistența medicală privată oferă condiții de calitate, la un nivel bun de performanță, însă la costuri substanțiale.

Care sunt regulile de intrare in Romania?

Condiţiile care trebuie întrunite pentru a vă fi permisă intrarea în România:

  • A se avea în vedere faptul că potrivit dispoziţiilor cadrului normativ naţional, deţinerea unei vize (în cazul străinilor supuşi obligativităţii vizei de intrare în România), nu garantează intrarea posesorului pe teritoriul naţional.
  • Pentru a vă fi permisă intrarea în România, la controlul efectuat la punctele de trecere a frontierei de stat, trebuie să fiţi în măsură a face dovada întrunirii condiţiilor corespunzătoare (spre exemplu: să furnizaţi informaţii cu privire la cât timp intenţionaţi să staţi în România şi/sau scopul şederii. În unele situaţii, rezultatul unor astfel de verificări  poate consta în nepermiterea intrării în România. Este recomandabil să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor prezentate la solicitarea vizei (scrisoare de invitaţie, confirmarea excursiei sau alte documente care să ateste scopul şederii).
  • IMPORTANT! În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.610/2013, la intrarea pe teritoriul României, vor fi verificate atât valabilitatea vizei dumneavoastră, cât şi durata şederilor efectuate anterior. Intrarea şi şederea în România vă vor fi permise doar pentru durata înscrisă în viza pe care o deţineţi şi doar dacă şederile dumneavoastră anterioare, cumulate, nu depăşesc durata maximă permisă, de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, prin raportare la data la care doriţi să intraţi în România. 
  • ATENŢIE! Trebuie să respectaţi perioada de şedere şi de valabilitate înscrise pe viza dumneavoastră. Depăşirea acestora vă poate expune riscului de a fi returnat şi de a vi se interzice intrarea în România pentru o anumită perioadă de timp determinată.
  • În conformitate cu prevederile cadrului normativ naţional în vigoare, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii:
  1. posedă un document valabil de trecere a frontierei de stat, acceptat de statul român;
  2. posedă viză sau permis de şedere acordate în condiţiile legislaţiei în vigoare sau, după caz, posedă orice autorizaţie care conferă titularului drept de tranzit ori de şedere pe teritoriul României în baza actelor normative ale Uniunii Europene, obligatorii şi aplicabile pentru România, dacă prin înţelegeri internaţionale nu s-a stabilit altfel;
  3. prezintă, în condiţiile legislaţiei în vigoare, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;
  4. prezintă garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflaţi în tranzit;
  5. pe numele lor nu sunt introduse semnalări în Sistemul Informatic Naţional de Semnalări în scopul refuzului intrării pe teritoriul statului român;
  6. pe numele lor nu au fost introduse semnalări în Sistemul de Informaţii Schengen în scopul nepermiterii intrării;
  7. nu sunt semnalaţi de autorităţile competente că prezintă un pericol pentru apărarea şi securitatea naţională, ordinea şi sănătatea publică.

ATENŢIE! Obţinerea unei vize de intrare nu garantează cetăţenilor străini accesul pe teritoriul României. Toţi cetăţenii care doresc să călătorească în România trebuie să se asigure că respectă prevederile enunţate mai sus. Condiţiile de acordare a vizelor şi condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, sunt complementare.​ Scopul călătoriei străinului care a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere nu poate fi modificat pe durata prezenţei sale în România.

 

DE INTERES – Calculul dreptului de şedere:

Pentru a stabili dreptul de şedere de care beneficiaţi pe teritoriul României, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că data intrării este prima zi de şedere pe teritoriul României, iar data ieşirii este ultima zi de şedere pe teritoriul României. Perioadele de şedere autorizate în temeiul unui permis de şedere sau a unei vize naţionale de lungă şedere nu sunt luate în considerare la calcularea perioadei de şedere.

La calculul dreptului de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe, se ia în calcul o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Beneficiaţi de posibilitatea de a vă calcula dreptul dumneavoastră de şedere, prin utilizarea sistemului de calcul pus la dispoziţie, in acest scop, de Comisia Europeană.

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală