Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
10 locuri de top vizitate în Mexic

1 Cancun și Riviera Maya

Situat pe o coastă frumoasă de coastă din Golful Mexic, destinațiile stațiunii Cancún, Playa del Carmen și insula Cozumel, cunoscută sub numele de Riviera Maya. Această zonă magnifică de pe vârful Peninsulei Yucatan atrage anual aproximativ cinci milioane de vizitatori, generând în jur de 20% din veniturile totale ale Mexicului. În ciuda acestor numere, este puțin probabil să vă simțiți ca o parte a mulțimii din cauza plajei largi ale Rivierei și a apei cristaline nesfârșite. Zona oferă, de asemenea, numeroase activități distractive cum ar fi înotul cu delfin și zăpada, snorkeling printre recife și pește tropical, precum și scuba diving în cel mai mare muzeu subacvatic din lume, o colecție spectaculoasă de sculpturi scufundate la adâncimi de până la opt metri. Apoi, desigur, există numeroase ruine vechi din Maya ale regiunii, unele dintre cele mai apropiate locații fiind la câțiva pași de plaje, în timp ce cel mai mare și mai impresionant - Chichén Itzá și Tulum - sunt la doar câteva ore distanță.

2 Puerto Vallarta

O altă destinație din ce în ce mai populară pe plajă a Mexicului este orașul Pacific de coastă Puerto Vallarta. Adesea redus la doar Vallarta, orașul - multe părți din care rămâne neatins de dezvoltarea modernă - a apărut pentru prima oară pe radarul de vacanță în anii 1960 ca un loc de joacă pentru elita socială a Americii de Nord și a devenit extrem de popular în rândul străinilor care caută climă mai caldă. În prezent, orașul este la fel de probabil să atragă o audiență mai veche a navei de croazieră, care caută să înoate cu delfinii, deoarece este un călător mai tânăr care caută aventură, găsită aici în activități atât de diverse precum parapanta și jet-ski. Pentru cei cărora le place vacanța într-un ritm mai lent, orașul se mândrește, de asemenea, cu multe locații pentru a face cumpărături pentru arte și meșteșuguri sau pentru a vă plimba de-a lungul plajelor promenade plăcute, cu numeroasele spații verzi și sculpturi.

3 Cabo San Lucas și Coridorul Los Cabos

La vârful sudic al frumoasei peninsule Baja, Los Cabos, numit adesea Cabo, este una dintre destinațiile de plajă din Mexic. Constând dintr-o mare întindere de coastă care se întinde de la orașele Cabo San Lucas și San José del Cabo și este cunoscut sub numele de coridorul Los Cabos (Corredor Turistico), această plajă de 30 de kilometri de plaje prăfuite atrage vizitatori din întreaga lume pentru apele sale limpezi, scufundări, snorkeling și pescuit (găzduiește și cel mai mare concurs marlin din lume). Au fost lansate numeroase stațiuni care să satisfacă toate gusturile și bugetele, de la spațiile de lux până la proprietățile centrate pe golf, oferind unele dintre cele mai bune cursuri din America de Nord. În plus față de petrecerea timpului pe plaje și explorarea Cabo San Lucas, una dintre cele mai populare activități este înotul și snorkelingul în jurul celebrului reper natural El Arco de Cabo San Lucas, o arcadă uriașă sculptată din coasta unde Marea Cortez se întâlnește cu Pacificul.

4 Canyon de cupru

Chihuahua, una dintre cele mai nordice state din Mexic - împărtășește granița cu New Mexico în SUA - găzduiește una dintre atracțiile naturale cele mai vizitate ale țării, uimitorul Canyon de Copper (Barranca del Cobre). Într-o regiune cunoscută sub numele de Sierra Madre Occidental și compusă dintr-un grup spectaculos de canioane adânci, Canyonul de Copper este de fapt mai mare și mai adânc decât vărul său mai cunoscut, Grand Canyon. Luând numele de pe culoarea distinctivă a culorii cu cupru de-a lungul zidurilor sale abrupte de canion, aceste structuri uimitoare naturale au fost formate de șase râuri care se convertesc în Rio Fuerte înainte de a se drena în Golful California. Datorită popularității crescute a zonei ca destinație de călătorie, există numeroase opțiuni disponibile pentru cei care doresc să exploreze această zonă de o frumusețe naturală remarcabilă, de la excursii feroviare pitorești la Ferrocarril Chihuahua al Pacífico la excursii mai aventuroase cu bicicleta sau chiar pe călare.

5 Centrul istoric al orașului Ciudad de Mexico

Ciudad de México este nu numai capitala țării și sediul guvernului, este una dintre cele mai populare destinații de călătorie alternative ale țării, grație numeroaselor sale muzee, galerii de artă și atracții. Nu te lăsa de mărime. În schimb, concentrați eforturile asupra centrului istoric al orașului (Centrul istoric de la Ciudad), un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO de 15 kilometri pătrați, cu peste 1.400 de clădiri coloniale importante din secolele XVI-XIX. Este aici, veți găsi cele mai multe dintre atracțiile principale din Mexico City, multe la distanță de mers pe jos de Piața Constituției (Plaza de la Constitución), piața plină de viață a orașului, inclusiv Palatul NaționalCatedrala Mitropolitană, si Primarul orașului Templo cu relicvele sale aztece. Adăugând la întreaga experiență sunt uriași munți vulcanici cu vedere la oraș, Popocatepetl și Iztaccihuatl, fiecare peste 5.000 de metri înălțime și oferind o scuză perfectă pentru a ieși și a explora peisajul uimitor din această parte a Highlands mexicane.

6 Chichén Itzá: Metropola Maya

O excursie populară pentru cei care vizitează Cancún și Playa del Carmen sau capitala Yucatán din Mérida, magnificul oraș Mayan Chichén Itzá este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din Mexic, precum și una dintre cele mai mari și mai bine restaurate. Repere ale unei vizite la acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO sunt numeroase, de la masiv El Castillo - cunoscută și sub denumirea de "Piramida din Kukulkán", și la 30 de metri înălțime, cea mai înaltă structură a sitului - spre magnificul Caracol, un observator de aproape 1.000 de ani, care stau la baza testării cât mai avansate a Mayanilor (clădirea este notabilă pentru fantele înguste din pereți, permițând pătrunderii soarelui de două ori pe an, astfel încât preoții să poată determina cu precizie data). Sunt de asemenea interesante numeroasele statui ale site-ului, inclusiv numeroase exemple ale celebrului mayac Chacmools, care își păstrează vasele sacrificate, în timp ce continuă să protejeze aceste temple vechi.

7 Guanajuato

A fost desemnată printr-un patrimoniu mondial UNESCO datorită numeroaselor vechi clădiri coloniale, benzile de înfășurare și alei înguste, Guanajuato este un oraș care doar cer să fie explorat pe jos. O experiență deosebit de plină de plăcere o vizitează numeroasele sale piețe, inclusiv cele încântătoare Jardin de la Uniune, piața principală a orașului cu arhitectura splendidă veche. E aici, veți găsi frumosul vechi Biserica San Diego și maiestuos Teatrul Juárez, împreună cu fântâni și flori, cafenele și restaurante. Apoi, se îndreaptă subteran spre străzile subterane ale orașului, parte dintr-o rețea de tuneluri care odinioară purtau un râu, dar sunt acum folosite de mașini și de pietoni care doresc să ajungă rapid în oraș. Cunoscut ca un oraș de artă, Guanajuato găzduiește numeroase galerii fine, precum și muzee interesante, cu atât mai mult decît Muzeul de Quixote, dedicat operei scriitorului spaniol Miguel de Cervantes (orașul găzduiește, de asemenea, cel mai important festival al Americii Latine în onoarea scriitorului, Festivalul internațional Cervantino). Și dacă aveți stomacul, verificați celebrul oraș Mumiile din Guanajuato expune cu numeroasele sale mumificate rămășițe de localnici care au murit în timpul izbucnirii holerei la mijlocul secolului al XIX-lea.

8 Ixtapa și Zihuatanejo

În timp ce nu există nici un fel de refuz al atractivității stațiunilor de plajă din Mexic, există multe de zis pentru că ați vizitat oricare dintre destinațiile de vacanță mai mici ale țării. Două dintre cele mai bune sunt orașul Ixtapa și vecinul său, fostul sat de pescari din Zihuatanejo, situat pe coasta Pacificului. Deși cea mai mare dintre cele două, fostul oraș producătoare de nucă de cocos și mangrove, Ixtapa a fost planificat cu grijă ca un hub turistic pentru un efect bun, străzile și plajele sale neclintite și ușor de înconjurat. Contrastul cu stațiunile tradiționale de pe plajă este chiar mai mare în frumosul Zihuatanejo, care a muncit din greu pentru a-și păstra orașul mic. Situat pe un golf mic, bine protejat, este un oraș încântător și sigur de explorat, care găzduiește o serie de hoteluri și restaurante fine. Activitățile de divertisment includ cumpărăturile pe piața de pește sau, mai bine, o excursie de pescuit pentru a prinde ceva de-al tău.

9 Cetatea antică din Tulum

Renumita ca singura așezare fortificată Maya aflată pe coastă, orașul vechi Tulum este unul dintre cele mai vizitate atracții ale peninsulei Yucatán. În Riviera Maya și la mică distanță de plajele din Cancún, Playa del Carmen și Cozumel, ruinele bine conservate ale site-ului se văd cu kilometri în jurul datorită localizării lor deasupra unor stânci înalte de 12 metri, cu vedere la frumoasa Mare a Caraibelor. Tulum este, de asemenea, renumit pentru zidurile sale înalte, oferind site-ului simt al unei cetăți și sugerând o semnificație militară și religioasă.Datând din secolul al XIII-lea, orașul a fost locuit până când spaniolul a sosit în 1544 și conține multe alte descoperiri arheologice importante, inclusiv Templul frescelor (Templo de los Frescos) cu sculpturile și reliefurile sale, și Castillo, cea mai mare clădire a site-ului, renumită pentru locația din stâncă.

10 Guadalajara

În al doilea rând, numai în municipiul Mexico City, Guadalajara, capitala statului Jalisco, a păstrat cu succes amestecul său unic de influențe coloniale și native Tapatíos. Renumit pentru bulevardele sale largi, înconjurate de parcuri pitorești și clădiri vechi vechi, notabile pentru flerul lor european, Guadalajara este un focar al culturii mexicane tradiționale, din muzica mariachi care pare a emana pretutindeni, Charreadas sale fascinante, un tip de rodeo, însoțite de festivități precum dansul, cântatul și o mulțime de mâncare grozavă. Este un oraș distractiv de explorat pe jos datorită celor patru pătrate mari care formează împreună forma unei cruci și cuprind centrul vechi al orașului. Cel mai bun dintre ei, Plaza de Armas, este locul perfect pentru a începe un tur și include astfel de clădiri notabile, cum ar fi secolul al XVII-lea Palatul Guvernului (Palacio de Gobierno) și frumosul baroc Catedrala Guadalajara (Catedral de Guadalajara), construit între 1558 și 1616.

vezi mai mult

Mexic- Atractii

Destinatii de vacanta

Mexic, situat în partea de sud a Americii de Nord, este o țară vastă și diversificată cu o moștenire culturală bogată și o istorie fascinantă. Cunoscut pentru peisajele sale variate, de la plajele însorite la munții înalți și siturile arheologice antice, Mexicul este o destinație captivantă pentru turiști.

Capitala, Ciudad de Mexico, surprinde cu amestecul său eclectic de arhitectură colonială și modernă, precum și cu muzeele sale de clasă mondială, cum ar fi Museo Frida Kahlo și Museo Nacional de Antropología.

Riviera Maya și Cancun atrag vizitatori datorită plajelor lor uimitoare, apelor cristaline și ofertei bogate de activități de agrement. Peninsula Yucatan găzduiește și vestigiile civilizației maya, precum Chichen Itza și Tulum.

Gastronomia mexicană este renumită la nivel global, de la tacos și guacamole la mole și ceviche. Fiecare regiune a țării are propria sa bucată tradițională, reflectând diversitatea culturală a Mexicului.

Cu oameni prietenoși și ospitalieri, Mexicul oferă o experiență autentică, fie că explorezi orașe vibrante, călătorești prin situri istorice sau te relaxezi pe plajele paradisiace.

 

Cu siguranță! Iată o scurtă prezentare a unora dintre principalele destinații din Mexic și a celor mai bune perioade de vizitare:

Mexico City:

Atracții: Zocalo, Parcul Chapultepec, Muzeul Frida Kahlo.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Ora de vârf: Din martie până în mai și din septembrie până în noiembrie pentru temperaturi blânde și aglomerație turistică mai mică.

Cancun și Riviera Maya:

Atracții: Chichen Itza, Tulum, Playa del Carmen.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din decembrie până în aprilie pentru vreme uscată și condiții ideale pentru plajă.

Guadalajara:

Atracții: Centrul istoric, Hospicio Cabañas, Turul Tequila.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Guadalajara: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din noiembrie până în martie pentru temperaturi confortabile.

Puerto Vallarta:

Atracții: Malecon, Plaja Los Muertos, Islas Marietas.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Vallarta: Din noiembrie până în aprilie pentru vreme plăcută și activități în aer liber.

Oaxaca:

Atracții: Zocalo, Monte Albán, Hierve el Agua.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Oaxaca: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din octombrie până în aprilie pentru evenimente culturale și temperaturi moderate.

Playa del Carmen:

Atracții: Fifth Avenue, Parcul Xcaret, Cozumel.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Cojocul de la Carmen: Din decembrie până în aprilie pentru vreme uscată și activități pe plajă.

Merida:

Atracții: Plaza Grande, Paseo de Montejo, Uxmal.

Cel mai bun moment pentru a vizita Mexicul: 

Cel mai bun moment pentru a vizita Mexicul depinde de regiunea specifică și de activitățile de care intenționați să vă bucurați. În general, sezonul secetos, din noiembrie până în aprilie, este considerat ideal pentru multe destinații, oferind temperaturi plăcute și precipitații minime.

Cu toate acestea, unele zone de coastă pot fi aglomerate în timpul lunilor de vârf ale iernii. Sezoanele de umăr, cum ar fi primăvara târzie și toamna timpurie, pot fi minunate pentru mai puține mulțimi și opțiuni mai prietenoase cu bugetul. Calendarul specific poate varia în funcție de preferințele individuale și de activitățile planificate.

Travel
Travel
Discover
Discover
Relax
Relax
Enjoy
Enjoy
50px
Descoperă destinații de vis
Cancun, Mexic
5px
50px
Circuite cu avionul din București către Mexic
30px
 • Alex Vechiu
  Am petrecut cea mai frumoasă vacanță în Catalonia Riviera Maya, Cancun. Resortul a fost de vis. O experiență minunată! Luxury Travel este agenția mea favorită.
 • Viorel Ogică
  Cancun a fost o destinație de vis. Recomand cu încredere!
 • Li Miclea
  Cancun este orașul meu favorit. Mulțumesc agenției Luxury Travel pentru această experiență minunată!

Care sunt conditiile de calatorie in 2024?

Atenționare COVID-19: Au fost eliminate toate restricțiile impuse în contextul COVID-19.

 

Condiţii de intrare şi regim de şedere

În condițiile crizei severe a migrației din regiune, se recomandă doar efectuarea călătoriilor esențiale în Mexic, după achiziționarea unor polițe de asigurare care să acopere rambursarea cheltuielilor în cazul nepermiterii intrării în Mexic.

În condițiile de mai sus, dacă totuși se dorește efectuarea unor călătorii în scop turistic, recomandăm să se utilizeze serviciile unor agenții de turism autorizate în România, cu lider de grup, cu rezervări plătite în avans care se pot verifica de către autoritățile de frontieră și evitarea utilizării serviciilor unor platforme alternative pentru rezervări sau închirieri de spații de cazare. Imposibilitatea verificării acestor rezervări de către autoritățile mexicane va genera automat nepermiterea intrării pe teritoriul mexican.

Fiecare cetățean român, care dorește să călătorească în scop turistic în Mexic, trebuie să înțeleagă că există riscul unei eventuale nepermiteri a intrării în această țară (în condițiile crizei de migrație menționate mai sus). Se recomandă tuturor turiștilor să imprime absolut toate documentele care vin în sprijinul controlului de imigrări, de ex.:

 • vouchere/rezervări ferme la hotel;
 • biletele de călătorie dus-întors;
 • extrase de cont;
 • itinerariul călătoriei în Mexic defalcat pe zile, etc.

De asemenea, în condițiile în care este posibil ca unii funcționari de imigrări mexicani să nu cunoască foarte bine limba engleză, recomandăm ca itinerariul șederii în Mexic, defalcat pe zile, precum și celelalte documente suport, să fie traduse în limba spaniolă.

Cetățenii români majori, posesori de pașapoarte biometrice, care călătoresc exclusiv în scop turistic, vor putea utiliza și porțile automate de control migratoriu (așa-numitele E-gates) dacă acestea vor fi funcționale și dacă nu vor primi indicații contrare din partea funcționarilor de migrație.

Acestea NU vor putea fi folosite de rezidenții permanenți sau temporari și nici de persoanele care au depus deja documentația pentru obținerea permiselor de rezidență la autoritățile de imigrări.

De asemenea, acestea NU vor putea fi folosite nici de cetățenii români care vor călătorii în alte scopuri decât cel turistic:

 • angajați ai unor comapanii care vor călătorii în scop profesional, pentru participarea la conferințe, simpozioane, târguri;
 • studenți sau elevi care vor călătorii pentru studii sau participarea la tabere ori schimburi de elevi sau experiență;
 • cetățeni români în vizită la prieteni sau care vor călători în scop de afaceri, etc.

Chiar dacă vor opta pentru controlul de migrație automat, recomandăm cetățenilor români să aibă, întotdeauna, imprimată documentația care dovedește scopul călătoriei, autoritățile din aeroporturi putând oricând dispune interviuri suplimentare sau lua măsura nepermiterii intrării în Mexic, în conformitate cu legislația locală.

De asemenea, recomandăm companiilor românești care doresc să trimită angajați în interes de serviciu în Mexic (în marja unor proiecte de schimb de experiență, de pregătire etc.) să evite statele mexicane din nordul țării, din apropierea frontierei cu Statele Unite ale Americii (SUA), sau dacă totuși doresc să facă acest lucru să se asigure că partenerii mexicani notifică, prin adresă oficială, sosirea cetățenilor români și activitatea la care participă autorităților de imigrări de la nivel federal și statal, precum și reprezentanților Institutului Național de Migrație (INAMI) din aeroportul de intrare în Mexic. Pentru a minimiza riscurile nepermiterii intrării în țară, recomandăm companiilor să urmeze procedura de mai sus indiferent de zona sau statul mexican în care angajatul, cetățean român, trebuie să ajungă.

Cetăţenii români, deţinători de paşapoarte simple sau simple electronice valabile, pot călători în Mexic, în scopuri turistice sau de afaceri, pentru o perioadă de maxim 180 de zile într-un interval de 1 an, fără obligativitatea obținerii în prealabil a unei vize pentru intrarea în această țară. Depășirea perioadei legale de ședere, care poate fi între 1 și 180 de zile, poate duce la aplicarea unei amenzi, conducerea în centre de imigrări și îndepărtarea de pe teritoriul național.

ATENȚIE! În aceste condiții, autoritățile mexicane pot emite o viză inferioară șederii maxime, în scopuri turistice, de 180 de zile într-un an. Recomandăm cetățenilor români să fie foarte atenți la perioada de ședere legală. Conform practicii înregistrate de majoritatea statelor membre UE, depășirea acestei perioade de ședere duce la sancționarea cetățenilor prin contravenție la ieșirea din țară, în situația în care nu au intrat în atenția autorităților de aplicare a legii până la părăsirea Mexicului.

În situația în care, de exemplu, în marja unor controale de rutină, razii sau operațiuni specifice, autoritățile responsabile cu aplicarea legii mexicane constată că străinii verificați au depășit perioada legală de ședere, acestea sunt obligate să conducă persoanele în cauză în centre de imigrări, pentru verificări și să le îndepărteze de pe teritoriul național. Măsuri similare se aplică în majoritatea statelor, inclusiv în România, în ceea ce privește depășirea perioadei legale de ședere.

Dacă deplasarea se realizează cu alte scopuri (ex.: studii, muncă, ca observatori în domeniul drepturilor omului etc.), cetățenii români trebuie să solicite în prealabil o viză.

În cazul vizelor de lungă ședere în scop de muncă, angajatorul trebuie să realizeze demersurile necesare pe lângă INAMI în vederea obținerii permisului de muncă, care poate fi ridicat ulterior de la un consulat al Mexicului.

Documente necesare pentru intrarea în Mexic: la sosirea la punctul de trecere a frontierei este necesară prezentarea documentelor care demonstrează scopul vizitei și faptul că dețineți mijloacele financiare necesare întreținerii pe perioada șederii. Recomandăm ca toate aceste documente, mai puțin pașaportul, să fie imprimate și eventual traduse în limba spaniolă în contextul în care unii funcționari mexicani nu cunosc foarte bine limba engleză. Totodată, recomandăm cetățenilor români să aibă o atitudine respectuoasă în relația cu autoritățile de migrație mexicane și să prezinte coerent și detaliat itinerariul și informațiile solicitate de agenții de imigrări.

Concret, este necesară prezentarea cel puțin a următoarelor documente:

 • pașaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la momentul ieșirii de pe teritoriul mexican; Important! Se recomandă evitarea folosirii pașapoartelor temporare;
 • biletul de avion dus-întors, dovada rezervărilor de cazare și a celorlalte servicii turistice contractate, invitație legalizată la un notar (dacă mergeți în vizită la o persoană care locuiește în Mexic) etc.;
 • itinerariul șederii în Mexic, defalcat pe zile, preferabil tradus în limba spaniolă;
 • dovada deținerii resurselor financiare suficiente pentru perioada călătoriei (bani în numerar, extras de cont bancar etc.);
 • asigurare de călătorie/sănătate/viață care să aibă acoperire în Mexic, să acopere costurile generate de nepermiterea intrării în țară și eventualele costuri de spitalizare care se pot ridica la aproximativ 3000 EUR/zi;
 • începând cu 28.11.2022 s-a renunțat la obligativitatea formularului de migrație, intrările în Mexic și perioadele de ședere urmând să fie dovedite/calculate prin intermediul ștampilelor aplicate în pașaport. Cetățenii români care totuși doresc completarea formularului de migrație (Forma Migratoria Multiple) în format digital și/sau imprimarea acestuia o pot face accesând: https://inm.gob.mx/spublic/portal/inmex.html. Persoanele interesate vor putea descărca formularul menționat mai sus în termen de 60 de zile de la data intrării în țară. Detalii despre procedura de descărcare a formularului pot fi obținute accesând: https://www.gob.mx/inm/articulos/forma-migratoria-multiple-digital-fmmd?idiom=es;
 • viza de lungă ședere sau permisul de muncă, dacă este cazul, care depinde de scopul călătoriei;
 • persoanele care dețin dublă cetățenie sunt obligate, conform legislației mexicane în vigoare, să se identifice atât la intrare, cât și la ieșirea din Mexic doar cu pașaportul mexican;
 • dacă un minor, mexican sau străin, nu este însoțit de către un părinte sau un tutore legal, persoana care îl însoțește este obligată să prezinte o declarație notarială din partea părinților sau a reprezentantului legal al minorului, cu traducerea aferentă în limba spaniolă și apostila de la Haga (dacă este redactată în străinătate), prin care însoțitorul este autorizat să călătorească cu minorul către Mexic și din această țară către o altă destinație;

 

Măsurile de gestionare a crizei migrației presupun și obligativitatea străinilor de a respecta itinerariul declarat la intrarea în țară. Astfel, în situația în care turiștii străini își schimbă itinerariul declarat (de ex. Cancun și Riviera Maya sau Ciudad de Mexico) și decid să călătorească în alte regiuni (de ex. Baja California/Tijuana) riscă să fie supuși unor verificări în secțiile de migrație (care presupune internarea temporară în aceste secții pentru verificări suplimentare, predarea telefoanelor și bunurilor personale), deportarea și introducerea unor interdicții de intrare în țară pe numele lor. Șederea în stațiile de migrație poate să dureze mai multe zile, oricât va fi considerat necesar pentru clarificarea situației de migrație, fără să depășească 90 de zile. Asupra acestor proceduri nu se poate interveni în niciun fel.

Nu recomandăm cetățenilor români deplasarea în scopuri turistice în statele mexicane din nordul țării, din apropierea frontierei cu SUA. În contextul măsurilor luate de autoritățile mexicane pentru combaterea fenomenului migrației ilegale sunt organizate constant filtre și operațiuni ale autorităților de la imigrări și de aplicare a legii (inclusiv în aeroporturi) care pot presupune internarea în secții de migrație, reținerea, arestarea preventivă sau deportarea. Șederea în stațiile de migrație poate să dureze mai multe zile, oricât va fi considerat necesar pentru clarificarea situației, fără să depășească 90 de zile. Asupra acestor proceduri nu se poate interveni în niciun fel.

Recomandăm cadrelor universitare, studenților, masteranzilor, doctoranzilor, cercetătorilor care doresc să călătorească în Mexic în marja unor târguri de specialitate, simpozioane, conferințe, sesiuni de pregătire, de practică, de specializare, programe de schimb de studenți sau a altor evenimente din sfera educației să se asigure că organizatorii anunță sosirea acestora în Mexic și participarea la activitate, în scris, Institutului Național pentru Migrație de la nivel federal, precum și reprezentanțelor institutului de la nivel statal și din aeroportul de intrare în țară.

 

Recomandări importante:

 • La intrarea în țară, autoritățile mexicane realizează un interviu („filtru de migrație”). Pentru acest interviu, vă recomandăm să aveți pregătite toate documentele de mai sus și să declarați scopul vizitei, inclusiv traseul pe care doriți să îl efectuați, date despre persoana pe care urmați să o vizitați (dacă e cazul), țara de proveniență sau rezidență, locul de muncă din țară sau străinătate și orice alte informații pe care oficialitățile de la migrație vi le vor solicita pentru a se asigura că scopul călătoriei este cel declarat. 
 • Autoritățile mexicane își rezervă dreptul de a refuza intrarea sau șederea pe teritoriul național a unui cetățean străin, inclusiv român, dacă se încadrează în următoarele situații:
  • este inculpat într-un proces penal sau a fost condamnat pentru un delict grav;

Notă: Sistemul de verificare a imigrației al autorităților mexicane este conectat la baza de date a mai multor țări, inclusiv la cea a SUA, ceea ce permite identificarea în timp real a acestor informații/alerte.

 • poate pune în pericol siguranța națională și ordinea publică;
 • nu dispune de mijloace financiare suficiente sau nu poate demonstra că are asigurate condițiile pentru o ședere temporară (cazare, transport etc.);
 • nu îndeplinește cerințele stabilite prin legislația mexicană în vigoare privind migrația;
 • când există dubii cu privire la autenticitatea documentelor prezentate sau a explicațiilor oferite privind scopul vizitei și modul în care se va întreține pe durata șederii (ex.: contradicții sau necunoașterea unor date simple privind persoana la care declară că va locui, localitatea unde ar urma să se deplaseze etc.);
 • când există interdicții dispuse de autoritățile competente, inclusiv de ordin judiciar (alerte restrictive sau informative în sistemele informatice);
 • când există neconcordanțe/inconsistențe în declarații cu privire la scopul călătoriei.

Care sunt regulile de intrare in Romania?

Condiţiile care trebuie întrunite pentru a vă fi permisă intrarea în România:

 • A se avea în vedere faptul că potrivit dispoziţiilor cadrului normativ naţional, deţinerea unei vize (în cazul străinilor supuşi obligativităţii vizei de intrare în România), nu garantează intrarea posesorului pe teritoriul naţional.
 • Pentru a vă fi permisă intrarea în România, la controlul efectuat la punctele de trecere a frontierei de stat, trebuie să fiţi în măsură a face dovada întrunirii condiţiilor corespunzătoare (spre exemplu: să furnizaţi informaţii cu privire la cât timp intenţionaţi să staţi în România şi/sau scopul şederii. În unele situaţii, rezultatul unor astfel de verificări  poate consta în nepermiterea intrării în România. Este recomandabil să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor prezentate la solicitarea vizei (scrisoare de invitaţie, confirmarea excursiei sau alte documente care să ateste scopul şederii).
 • IMPORTANT! În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.610/2013, la intrarea pe teritoriul României, vor fi verificate atât valabilitatea vizei dumneavoastră, cât şi durata şederilor efectuate anterior. Intrarea şi şederea în România vă vor fi permise doar pentru durata înscrisă în viza pe care o deţineţi şi doar dacă şederile dumneavoastră anterioare, cumulate, nu depăşesc durata maximă permisă, de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, prin raportare la data la care doriţi să intraţi în România. 
 • ATENŢIE! Trebuie să respectaţi perioada de şedere şi de valabilitate înscrise pe viza dumneavoastră. Depăşirea acestora vă poate expune riscului de a fi returnat şi de a vi se interzice intrarea în România pentru o anumită perioadă de timp determinată.
 • În conformitate cu prevederile cadrului normativ naţional în vigoare, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii:
 1. posedă un document valabil de trecere a frontierei de stat, acceptat de statul român;
 2. posedă viză sau permis de şedere acordate în condiţiile legislaţiei în vigoare sau, după caz, posedă orice autorizaţie care conferă titularului drept de tranzit ori de şedere pe teritoriul României în baza actelor normative ale Uniunii Europene, obligatorii şi aplicabile pentru România, dacă prin înţelegeri internaţionale nu s-a stabilit altfel;
 3. prezintă, în condiţiile legislaţiei în vigoare, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;
 4. prezintă garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflaţi în tranzit;
 5. pe numele lor nu sunt introduse semnalări în Sistemul Informatic Naţional de Semnalări în scopul refuzului intrării pe teritoriul statului român;
 6. pe numele lor nu au fost introduse semnalări în Sistemul de Informaţii Schengen în scopul nepermiterii intrării;
 7. nu sunt semnalaţi de autorităţile competente că prezintă un pericol pentru apărarea şi securitatea naţională, ordinea şi sănătatea publică.

ATENŢIE! Obţinerea unei vize de intrare nu garantează cetăţenilor străini accesul pe teritoriul României. Toţi cetăţenii care doresc să călătorească în România trebuie să se asigure că respectă prevederile enunţate mai sus. Condiţiile de acordare a vizelor şi condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, sunt complementare.​ Scopul călătoriei străinului care a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere nu poate fi modificat pe durata prezenţei sale în România.

 

DE INTERES – Calculul dreptului de şedere:

Pentru a stabili dreptul de şedere de care beneficiaţi pe teritoriul României, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că data intrării este prima zi de şedere pe teritoriul României, iar data ieşirii este ultima zi de şedere pe teritoriul României. Perioadele de şedere autorizate în temeiul unui permis de şedere sau a unei vize naţionale de lungă şedere nu sunt luate în considerare la calcularea perioadei de şedere.

La calculul dreptului de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe, se ia în calcul o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Beneficiaţi de posibilitatea de a vă calcula dreptul dumneavoastră de şedere, prin utilizarea sistemului de calcul pus la dispoziţie, in acest scop, de Comisia Europeană.

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro ;

Alegem împreună destinația ideală