width: 100%, height:1px
10 locuri de top vizitate în Mexic

1 Cancun și Riviera Maya

Situat pe o coastă frumoasă de coastă din Golful Mexic, destinațiile stațiunii Cancún, Playa del Carmen și insula Cozumel, cunoscută sub numele de Riviera Maya. Această zonă magnifică de pe vârful Peninsulei Yucatan atrage anual aproximativ cinci milioane de vizitatori, generând în jur de 20% din veniturile totale ale Mexicului. În ciuda acestor numere, este puțin probabil să vă simțiți ca o parte a mulțimii din cauza plajei largi ale Rivierei și a apei cristaline nesfârșite. Zona oferă, de asemenea, numeroase activități distractive cum ar fi înotul cu delfin și zăpada, snorkeling printre recife și pește tropical, precum și scuba diving în cel mai mare muzeu subacvatic din lume, o colecție spectaculoasă de sculpturi scufundate la adâncimi de până la opt metri. Apoi, desigur, există numeroase ruine vechi din Maya ale regiunii, unele dintre cele mai apropiate locații fiind la câțiva pași de plaje, în timp ce cel mai mare și mai impresionant - Chichén Itzá și Tulum - sunt la doar câteva ore distanță.

2 Puerto Vallarta

O altă destinație din ce în ce mai populară pe plajă a Mexicului este orașul Pacific de coastă Puerto Vallarta. Adesea redus la doar Vallarta, orașul - multe părți din care rămâne neatins de dezvoltarea modernă - a apărut pentru prima oară pe radarul de vacanță în anii 1960 ca un loc de joacă pentru elita socială a Americii de Nord și a devenit extrem de popular în rândul străinilor care caută climă mai caldă. În prezent, orașul este la fel de probabil să atragă o audiență mai veche a navei de croazieră, care caută să înoate cu delfinii, deoarece este un călător mai tânăr care caută aventură, găsită aici în activități atât de diverse precum parapanta și jet-ski. Pentru cei cărora le place vacanța într-un ritm mai lent, orașul se mândrește, de asemenea, cu multe locații pentru a face cumpărături pentru arte și meșteșuguri sau pentru a vă plimba de-a lungul plajelor promenade plăcute, cu numeroasele spații verzi și sculpturi.

3 Cabo San Lucas și Coridorul Los Cabos

La vârful sudic al frumoasei peninsule Baja, Los Cabos, numit adesea Cabo, este una dintre destinațiile de plajă din Mexic. Constând dintr-o mare întindere de coastă care se întinde de la orașele Cabo San Lucas și San José del Cabo și este cunoscut sub numele de coridorul Los Cabos (Corredor Turistico), această plajă de 30 de kilometri de plaje prăfuite atrage vizitatori din întreaga lume pentru apele sale limpezi, scufundări, snorkeling și pescuit (găzduiește și cel mai mare concurs marlin din lume). Au fost lansate numeroase stațiuni care să satisfacă toate gusturile și bugetele, de la spațiile de lux până la proprietățile centrate pe golf, oferind unele dintre cele mai bune cursuri din America de Nord. În plus față de petrecerea timpului pe plaje și explorarea Cabo San Lucas, una dintre cele mai populare activități este înotul și snorkelingul în jurul celebrului reper natural El Arco de Cabo San Lucas, o arcadă uriașă sculptată din coasta unde Marea Cortez se întâlnește cu Pacificul.

4 Canyon de cupru

Chihuahua, una dintre cele mai nordice state din Mexic - împărtășește granița cu New Mexico în SUA - găzduiește una dintre atracțiile naturale cele mai vizitate ale țării, uimitorul Canyon de Copper (Barranca del Cobre). Într-o regiune cunoscută sub numele de Sierra Madre Occidental și compusă dintr-un grup spectaculos de canioane adânci, Canyonul de Copper este de fapt mai mare și mai adânc decât vărul său mai cunoscut, Grand Canyon. Luând numele de pe culoarea distinctivă a culorii cu cupru de-a lungul zidurilor sale abrupte de canion, aceste structuri uimitoare naturale au fost formate de șase râuri care se convertesc în Rio Fuerte înainte de a se drena în Golful California. Datorită popularității crescute a zonei ca destinație de călătorie, există numeroase opțiuni disponibile pentru cei care doresc să exploreze această zonă de o frumusețe naturală remarcabilă, de la excursii feroviare pitorești la Ferrocarril Chihuahua al Pacífico la excursii mai aventuroase cu bicicleta sau chiar pe călare.

5 Centrul istoric al orașului Ciudad de Mexico

Ciudad de México este nu numai capitala țării și sediul guvernului, este una dintre cele mai populare destinații de călătorie alternative ale țării, grație numeroaselor sale muzee, galerii de artă și atracții. Nu te lăsa de mărime. În schimb, concentrați eforturile asupra centrului istoric al orașului (Centrul istoric de la Ciudad), un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO de 15 kilometri pătrați, cu peste 1.400 de clădiri coloniale importante din secolele XVI-XIX. Este aici, veți găsi cele mai multe dintre atracțiile principale din Mexico City, multe la distanță de mers pe jos de Piața Constituției (Plaza de la Constitución), piața plină de viață a orașului, inclusiv Palatul NaționalCatedrala Mitropolitană, si Primarul orașului Templo cu relicvele sale aztece. Adăugând la întreaga experiență sunt uriași munți vulcanici cu vedere la oraș, Popocatepetl și Iztaccihuatl, fiecare peste 5.000 de metri înălțime și oferind o scuză perfectă pentru a ieși și a explora peisajul uimitor din această parte a Highlands mexicane.

6 Chichén Itzá: Metropola Maya

O excursie populară pentru cei care vizitează Cancún și Playa del Carmen sau capitala Yucatán din Mérida, magnificul oraș Mayan Chichén Itzá este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din Mexic, precum și una dintre cele mai mari și mai bine restaurate. Repere ale unei vizite la acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO sunt numeroase, de la masiv El Castillo - cunoscută și sub denumirea de "Piramida din Kukulkán", și la 30 de metri înălțime, cea mai înaltă structură a sitului - spre magnificul Caracol, un observator de aproape 1.000 de ani, care stau la baza testării cât mai avansate a Mayanilor (clădirea este notabilă pentru fantele înguste din pereți, permițând pătrunderii soarelui de două ori pe an, astfel încât preoții să poată determina cu precizie data). Sunt de asemenea interesante numeroasele statui ale site-ului, inclusiv numeroase exemple ale celebrului mayac Chacmools, care își păstrează vasele sacrificate, în timp ce continuă să protejeze aceste temple vechi.

7 Guanajuato

A fost desemnată printr-un patrimoniu mondial UNESCO datorită numeroaselor vechi clădiri coloniale, benzile de înfășurare și alei înguste, Guanajuato este un oraș care doar cer să fie explorat pe jos. O experiență deosebit de plină de plăcere o vizitează numeroasele sale piețe, inclusiv cele încântătoare Jardin de la Uniune, piața principală a orașului cu arhitectura splendidă veche. E aici, veți găsi frumosul vechi Biserica San Diego și maiestuos Teatrul Juárez, împreună cu fântâni și flori, cafenele și restaurante. Apoi, se îndreaptă subteran spre străzile subterane ale orașului, parte dintr-o rețea de tuneluri care odinioară purtau un râu, dar sunt acum folosite de mașini și de pietoni care doresc să ajungă rapid în oraș. Cunoscut ca un oraș de artă, Guanajuato găzduiește numeroase galerii fine, precum și muzee interesante, cu atât mai mult decît Muzeul de Quixote, dedicat operei scriitorului spaniol Miguel de Cervantes (orașul găzduiește, de asemenea, cel mai important festival al Americii Latine în onoarea scriitorului, Festivalul internațional Cervantino). Și dacă aveți stomacul, verificați celebrul oraș Mumiile din Guanajuato expune cu numeroasele sale mumificate rămășițe de localnici care au murit în timpul izbucnirii holerei la mijlocul secolului al XIX-lea.

8 Ixtapa și Zihuatanejo

În timp ce nu există nici un fel de refuz al atractivității stațiunilor de plajă din Mexic, există multe de zis pentru că ați vizitat oricare dintre destinațiile de vacanță mai mici ale țării. Două dintre cele mai bune sunt orașul Ixtapa și vecinul său, fostul sat de pescari din Zihuatanejo, situat pe coasta Pacificului. Deși cea mai mare dintre cele două, fostul oraș producătoare de nucă de cocos și mangrove, Ixtapa a fost planificat cu grijă ca un hub turistic pentru un efect bun, străzile și plajele sale neclintite și ușor de înconjurat. Contrastul cu stațiunile tradiționale de pe plajă este chiar mai mare în frumosul Zihuatanejo, care a muncit din greu pentru a-și păstra orașul mic. Situat pe un golf mic, bine protejat, este un oraș încântător și sigur de explorat, care găzduiește o serie de hoteluri și restaurante fine. Activitățile de divertisment includ cumpărăturile pe piața de pește sau, mai bine, o excursie de pescuit pentru a prinde ceva de-al tău.

9 Cetatea antică din Tulum

Renumita ca singura așezare fortificată Maya aflată pe coastă, orașul vechi Tulum este unul dintre cele mai vizitate atracții ale peninsulei Yucatán. În Riviera Maya și la mică distanță de plajele din Cancún, Playa del Carmen și Cozumel, ruinele bine conservate ale site-ului se văd cu kilometri în jurul datorită localizării lor deasupra unor stânci înalte de 12 metri, cu vedere la frumoasa Mare a Caraibelor. Tulum este, de asemenea, renumit pentru zidurile sale înalte, oferind site-ului simt al unei cetăți și sugerând o semnificație militară și religioasă.Datând din secolul al XIII-lea, orașul a fost locuit până când spaniolul a sosit în 1544 și conține multe alte descoperiri arheologice importante, inclusiv Templul frescelor (Templo de los Frescos) cu sculpturile și reliefurile sale, și Castillo, cea mai mare clădire a site-ului, renumită pentru locația din stâncă.

10 Guadalajara

În al doilea rând, numai în municipiul Mexico City, Guadalajara, capitala statului Jalisco, a păstrat cu succes amestecul său unic de influențe coloniale și native Tapatíos. Renumit pentru bulevardele sale largi, înconjurate de parcuri pitorești și clădiri vechi vechi, notabile pentru flerul lor european, Guadalajara este un focar al culturii mexicane tradiționale, din muzica mariachi care pare a emana pretutindeni, Charreadas sale fascinante, un tip de rodeo, însoțite de festivități precum dansul, cântatul și o mulțime de mâncare grozavă. Este un oraș distractiv de explorat pe jos datorită celor patru pătrate mari care formează împreună forma unei cruci și cuprind centrul vechi al orașului. Cel mai bun dintre ei, Plaza de Armas, este locul perfect pentru a începe un tur și include astfel de clădiri notabile, cum ar fi secolul al XVII-lea Palatul Guvernului (Palacio de Gobierno) și frumosul baroc Catedrala Guadalajara (Catedral de Guadalajara), construit între 1558 și 1616.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
Descoperă destinații de vis
Cancun, Mexic
20px
20px
width: 100%, height:1px
Circuite cu avionul din București către Mexic
Circuite cu avionul din București către Mexic
width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro ;

Alegem împreună destinația ideală