Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
width: 100%, height:1px
10 locuri de top vizitate în Mexic

1 Cancun și Riviera Maya

Situat pe o coastă frumoasă de coastă din Golful Mexic, destinațiile stațiunii Cancún, Playa del Carmen și insula Cozumel, cunoscută sub numele de Riviera Maya. Această zonă magnifică de pe vârful Peninsulei Yucatan atrage anual aproximativ cinci milioane de vizitatori, generând în jur de 20% din veniturile totale ale Mexicului. În ciuda acestor numere, este puțin probabil să vă simțiți ca o parte a mulțimii din cauza plajei largi ale Rivierei și a apei cristaline nesfârșite. Zona oferă, de asemenea, numeroase activități distractive cum ar fi înotul cu delfin și zăpada, snorkeling printre recife și pește tropical, precum și scuba diving în cel mai mare muzeu subacvatic din lume, o colecție spectaculoasă de sculpturi scufundate la adâncimi de până la opt metri. Apoi, desigur, există numeroase ruine vechi din Maya ale regiunii, unele dintre cele mai apropiate locații fiind la câțiva pași de plaje, în timp ce cel mai mare și mai impresionant - Chichén Itzá și Tulum - sunt la doar câteva ore distanță.

2 Puerto Vallarta

O altă destinație din ce în ce mai populară pe plajă a Mexicului este orașul Pacific de coastă Puerto Vallarta. Adesea redus la doar Vallarta, orașul - multe părți din care rămâne neatins de dezvoltarea modernă - a apărut pentru prima oară pe radarul de vacanță în anii 1960 ca un loc de joacă pentru elita socială a Americii de Nord și a devenit extrem de popular în rândul străinilor care caută climă mai caldă. În prezent, orașul este la fel de probabil să atragă o audiență mai veche a navei de croazieră, care caută să înoate cu delfinii, deoarece este un călător mai tânăr care caută aventură, găsită aici în activități atât de diverse precum parapanta și jet-ski. Pentru cei cărora le place vacanța într-un ritm mai lent, orașul se mândrește, de asemenea, cu multe locații pentru a face cumpărături pentru arte și meșteșuguri sau pentru a vă plimba de-a lungul plajelor promenade plăcute, cu numeroasele spații verzi și sculpturi.

3 Cabo San Lucas și Coridorul Los Cabos

La vârful sudic al frumoasei peninsule Baja, Los Cabos, numit adesea Cabo, este una dintre destinațiile de plajă din Mexic. Constând dintr-o mare întindere de coastă care se întinde de la orașele Cabo San Lucas și San José del Cabo și este cunoscut sub numele de coridorul Los Cabos (Corredor Turistico), această plajă de 30 de kilometri de plaje prăfuite atrage vizitatori din întreaga lume pentru apele sale limpezi, scufundări, snorkeling și pescuit (găzduiește și cel mai mare concurs marlin din lume). Au fost lansate numeroase stațiuni care să satisfacă toate gusturile și bugetele, de la spațiile de lux până la proprietățile centrate pe golf, oferind unele dintre cele mai bune cursuri din America de Nord. În plus față de petrecerea timpului pe plaje și explorarea Cabo San Lucas, una dintre cele mai populare activități este înotul și snorkelingul în jurul celebrului reper natural El Arco de Cabo San Lucas, o arcadă uriașă sculptată din coasta unde Marea Cortez se întâlnește cu Pacificul.

4 Canyon de cupru

Chihuahua, una dintre cele mai nordice state din Mexic - împărtășește granița cu New Mexico în SUA - găzduiește una dintre atracțiile naturale cele mai vizitate ale țării, uimitorul Canyon de Copper (Barranca del Cobre). Într-o regiune cunoscută sub numele de Sierra Madre Occidental și compusă dintr-un grup spectaculos de canioane adânci, Canyonul de Copper este de fapt mai mare și mai adânc decât vărul său mai cunoscut, Grand Canyon. Luând numele de pe culoarea distinctivă a culorii cu cupru de-a lungul zidurilor sale abrupte de canion, aceste structuri uimitoare naturale au fost formate de șase râuri care se convertesc în Rio Fuerte înainte de a se drena în Golful California. Datorită popularității crescute a zonei ca destinație de călătorie, există numeroase opțiuni disponibile pentru cei care doresc să exploreze această zonă de o frumusețe naturală remarcabilă, de la excursii feroviare pitorești la Ferrocarril Chihuahua al Pacífico la excursii mai aventuroase cu bicicleta sau chiar pe călare.

5 Centrul istoric al orașului Ciudad de Mexico

Ciudad de México este nu numai capitala țării și sediul guvernului, este una dintre cele mai populare destinații de călătorie alternative ale țării, grație numeroaselor sale muzee, galerii de artă și atracții. Nu te lăsa de mărime. În schimb, concentrați eforturile asupra centrului istoric al orașului (Centrul istoric de la Ciudad), un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO de 15 kilometri pătrați, cu peste 1.400 de clădiri coloniale importante din secolele XVI-XIX. Este aici, veți găsi cele mai multe dintre atracțiile principale din Mexico City, multe la distanță de mers pe jos de Piața Constituției (Plaza de la Constitución), piața plină de viață a orașului, inclusiv Palatul NaționalCatedrala Mitropolitană, si Primarul orașului Templo cu relicvele sale aztece. Adăugând la întreaga experiență sunt uriași munți vulcanici cu vedere la oraș, Popocatepetl și Iztaccihuatl, fiecare peste 5.000 de metri înălțime și oferind o scuză perfectă pentru a ieși și a explora peisajul uimitor din această parte a Highlands mexicane.

6 Chichén Itzá: Metropola Maya

O excursie populară pentru cei care vizitează Cancún și Playa del Carmen sau capitala Yucatán din Mérida, magnificul oraș Mayan Chichén Itzá este unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din Mexic, precum și una dintre cele mai mari și mai bine restaurate. Repere ale unei vizite la acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO sunt numeroase, de la masiv El Castillo - cunoscută și sub denumirea de "Piramida din Kukulkán", și la 30 de metri înălțime, cea mai înaltă structură a sitului - spre magnificul Caracol, un observator de aproape 1.000 de ani, care stau la baza testării cât mai avansate a Mayanilor (clădirea este notabilă pentru fantele înguste din pereți, permițând pătrunderii soarelui de două ori pe an, astfel încât preoții să poată determina cu precizie data). Sunt de asemenea interesante numeroasele statui ale site-ului, inclusiv numeroase exemple ale celebrului mayac Chacmools, care își păstrează vasele sacrificate, în timp ce continuă să protejeze aceste temple vechi.

7 Guanajuato

A fost desemnată printr-un patrimoniu mondial UNESCO datorită numeroaselor vechi clădiri coloniale, benzile de înfășurare și alei înguste, Guanajuato este un oraș care doar cer să fie explorat pe jos. O experiență deosebit de plină de plăcere o vizitează numeroasele sale piețe, inclusiv cele încântătoare Jardin de la Uniune, piața principală a orașului cu arhitectura splendidă veche. E aici, veți găsi frumosul vechi Biserica San Diego și maiestuos Teatrul Juárez, împreună cu fântâni și flori, cafenele și restaurante. Apoi, se îndreaptă subteran spre străzile subterane ale orașului, parte dintr-o rețea de tuneluri care odinioară purtau un râu, dar sunt acum folosite de mașini și de pietoni care doresc să ajungă rapid în oraș. Cunoscut ca un oraș de artă, Guanajuato găzduiește numeroase galerii fine, precum și muzee interesante, cu atât mai mult decît Muzeul de Quixote, dedicat operei scriitorului spaniol Miguel de Cervantes (orașul găzduiește, de asemenea, cel mai important festival al Americii Latine în onoarea scriitorului, Festivalul internațional Cervantino). Și dacă aveți stomacul, verificați celebrul oraș Mumiile din Guanajuato expune cu numeroasele sale mumificate rămășițe de localnici care au murit în timpul izbucnirii holerei la mijlocul secolului al XIX-lea.

8 Ixtapa și Zihuatanejo

În timp ce nu există nici un fel de refuz al atractivității stațiunilor de plajă din Mexic, există multe de zis pentru că ați vizitat oricare dintre destinațiile de vacanță mai mici ale țării. Două dintre cele mai bune sunt orașul Ixtapa și vecinul său, fostul sat de pescari din Zihuatanejo, situat pe coasta Pacificului. Deși cea mai mare dintre cele două, fostul oraș producătoare de nucă de cocos și mangrove, Ixtapa a fost planificat cu grijă ca un hub turistic pentru un efect bun, străzile și plajele sale neclintite și ușor de înconjurat. Contrastul cu stațiunile tradiționale de pe plajă este chiar mai mare în frumosul Zihuatanejo, care a muncit din greu pentru a-și păstra orașul mic. Situat pe un golf mic, bine protejat, este un oraș încântător și sigur de explorat, care găzduiește o serie de hoteluri și restaurante fine. Activitățile de divertisment includ cumpărăturile pe piața de pește sau, mai bine, o excursie de pescuit pentru a prinde ceva de-al tău.

9 Cetatea antică din Tulum

Renumita ca singura așezare fortificată Maya aflată pe coastă, orașul vechi Tulum este unul dintre cele mai vizitate atracții ale peninsulei Yucatán. În Riviera Maya și la mică distanță de plajele din Cancún, Playa del Carmen și Cozumel, ruinele bine conservate ale site-ului se văd cu kilometri în jurul datorită localizării lor deasupra unor stânci înalte de 12 metri, cu vedere la frumoasa Mare a Caraibelor. Tulum este, de asemenea, renumit pentru zidurile sale înalte, oferind site-ului simt al unei cetăți și sugerând o semnificație militară și religioasă.Datând din secolul al XIII-lea, orașul a fost locuit până când spaniolul a sosit în 1544 și conține multe alte descoperiri arheologice importante, inclusiv Templul frescelor (Templo de los Frescos) cu sculpturile și reliefurile sale, și Castillo, cea mai mare clădire a site-ului, renumită pentru locația din stâncă.

10 Guadalajara

În al doilea rând, numai în municipiul Mexico City, Guadalajara, capitala statului Jalisco, a păstrat cu succes amestecul său unic de influențe coloniale și native Tapatíos. Renumit pentru bulevardele sale largi, înconjurate de parcuri pitorești și clădiri vechi vechi, notabile pentru flerul lor european, Guadalajara este un focar al culturii mexicane tradiționale, din muzica mariachi care pare a emana pretutindeni, Charreadas sale fascinante, un tip de rodeo, însoțite de festivități precum dansul, cântatul și o mulțime de mâncare grozavă. Este un oraș distractiv de explorat pe jos datorită celor patru pătrate mari care formează împreună forma unei cruci și cuprind centrul vechi al orașului. Cel mai bun dintre ei, Plaza de Armas, este locul perfect pentru a începe un tur și include astfel de clădiri notabile, cum ar fi secolul al XVII-lea Palatul Guvernului (Palacio de Gobierno) și frumosul baroc Catedrala Guadalajara (Catedral de Guadalajara), construit între 1558 și 1616.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
Travel
Travel
Discover
Discover
Relax
Relax
Enjoy
Enjoy
Descoperă destinații de vis
Cancun, Mexic
20px
20px
width: 100%, height:1px
Circuite cu avionul din București către Mexic
width: 100%, height:1px
  • Alex Vechiu
    Am petrecut cea mai frumoasă vacanță în Catalonia Riviera Maya, Cancun. Resortul a fost de vis. O experiență minunată! Luxury Travel este agenția mea favorită.
  • Viorel Ogică
    Cancun a fost o destinație de vis. Recomand cu încredere!
  • Li Miclea
    Cancun este orașul meu favorit. Mulțumesc agenției Luxury Travel pentru această experiență minunată!
width: 100%, height:1px

Care sunt conditiile de calatorie in 2022?

Este permisă călătoria internațională în Mexic. În prezent, nu există cerințe în vigoare, cum ar fi carantina sau testarea sănătății.

Alte măsuri medicale

Toți pasagerii sunt supuși controlului sănătății la sosire, cum ar fi verificarea temperaturii și evaluarea vizuală. Pot fi necesare teste suplimentare de sănătate sau carantină pentru cei care prezintă simptome ale COVID-19. Călătorii ar trebui să urmeze instrucțiunile furnizate de Echipa Internațională de Sănătate („Sanidad Internacional”).

Documente suplimentare necesare

Un „chestionar de identificare a factorului de risc” completat trebuie completat înainte de plecare și prezentat la sosire.

Pentru mai multe detalii, accesează Sfaturi de călătorie străine, Regatul Unit

Măsuri guvernamentale

Mexicul a introdus un sistem de semafoare pentru a clasifica măsurile în funcție de regiune. Poate fi în vigoare o îndrumare mai restrictivă sau mai relaxată, în funcție de regiunea pe care o vizitați. Informații suplimentare despre restricțiile pentru fiecare regiune pot fi găsite, numai în limba spaniolă, la https://datos.covid-19.conacyt.mx/#SemaFE

Purtarea măștilor

Măștile de față sunt obligatorii în spațiile publice, mediile închise și în transportul public. Cerințele privind măștile de față pot varia în funcție de stat sau municipalitate.

Transport public

Transportul public funcționează cu limite de capacitate. Călătoriile regionale și interstatale pot fi restricționate între zonele cu risc ridicat.

Restaurante

Restaurantele sunt deschise cu capacitate redusă pentru a permite distanțarea socială. Restaurantele se pot deschide pentru a lua masa sau pentru a livra servicii în zonele cu risc ridicat.

Baruri

Barele sunt deschise cu capacitate redusă pentru a permite distanțarea socială. Unelor baruri li se permite deschiderea numai dacă este oferit un serviciu de masă. Barele rămân restricționate în zonele cu risc ridicat.

Cluburi de noapte

Cluburile de noapte rămân închise pentru a limita rata de transmisie.

Magazine

Magazinele sunt deschise cu măsuri de siguranță adaptate, cum ar fi utilizarea de dezinfectant pentru mâini și distanțarea socială. Numai magazinele și serviciile esențiale sunt deschise în zonele cu risc ridicat.

La întoarcere

Vaccinările și călătorii vaccinați

Călătorii care prezintă un certificat internațional valabil pentru vaccinarea completă împotriva COVID-19, cu utilizarea unui vaccin aprobat, trebuie să se plaseze în carantină timp de 5 zile la sosire. Călătorii care prezintă un certificat internațional valabil pentru vaccinarea completă împotriva COVID-19, cu utilizarea unui vaccin aprobat însoțit de un RT-PCR negativ, luat cu 48 de ore înainte de îmbarcare, sunt scutiți de cerințele de carantină. Doza finală trebuie să fi fost administrată cu cel puțin 14 zile înainte de plecare.

Carantina este obligatorie

Călătorii sunt obligați să se plaseze în carantină timp de 10 zile la sosirea la propria reședință sau cazare. Cei care s-au vindecat recent de COVID-19 care pot face dovada unui test RT-PCR pozitiv, eliberat cu cel puțin 10 zile înainte de plecare și cu cel mult 180 de zile înainte de îmbarcare, sunt obligați să intre în carantină timp de 5 zile la sosire. Alternativ, călătorii care pot face dovada unui test RT-PCR pozitiv, eliberat cu cel puțin 10 zile înainte de plecare și cu cel mult 180 de zile înainte de plecare, însoțit de un RT-PCR negativ, efectuat cu 48 de ore înainte de plecare, sunt scutiți de carantină. cerințe. Călătorii care stau în România mai puțin de 72 de ore cu un RT-PCR negativ efectuat cu 48 de ore înainte de plecare sunt, de asemenea, scutiți de cerințele de carantină.

Care sunt regulile de intrare in Romania?

In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

 

De retinut:

 

- Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)

 

- Statele NON-UE (terte) vor fi judecate ca un tot unitar, fara sa mai conteze statutul lor epidemiologic.

 

- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.

 

- Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

 

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

 

- Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 

- Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

 

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

 

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

 

 

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E.

 

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 

 Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

 

- Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

 

- Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

 

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

 

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

 

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

 

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

 

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

 

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro ;

Alegem împreună destinația ideală