Olanda
11 Atracții turistice de top în Olanda

 

 

Olanda (cunoscută și sub numele de Olanda) este cunoscută pretutindeni ca teren de morile de vânt, canale și lalele, iar vizitatorii de astăzi vor găsi cu siguranță printre aceste atracții turistice numeroase. Dar, impreuna cu gradinile uluitoare si satele pitoresti, vor gasi si o capitala vibranta plina de muzee care arata mostenirea bogata a artistilor din tara (cred ca Rembrandt si Van Gogh). Există castele și cetăți medievale, un parc național de 13.800 de acri și un sistem de control al mărilor care a fost numit unul dintre cele șapte minuni ale lumii moderne. Toate aceste atracții și lucruri de făcut se află într-o zonă relativ compactă, iar peisajul este destul de plat (cea mai mare înălțime este abia la o mie de metri deasupra nivelului mării). Deci este ușor să faci cel puțin o vizită în orașul olandez: cu bicicleta. Multe comunități încurajează în mod activ utilizarea pedalei și oferă biciclete gratuite pentru a explora atracțiile. Cu toate acestea, alegeți să vedeți Țările de Jos, sunteți garantat un timp minunat într-una dintre cele mai prietenoase și mai liberale culturi din Europa.

1 Canalele Jordaan și Amsterdam

Canalele Jordaan și Amsterdam

Canalele sunt la fel de mult parte din orașele orașului Amsterdam - și farmecul - ca și cele din Veneția, iar unele dintre cele mai durabile amintiri ale oricărei vizite sunt de-a lungul timpului petrecute în explorarea căilor navigabile ale orașului. În timp ce multe dintre cele mai bune atracții turistice ale orașului Amsterdam pot fi accesate cu ușurință prin turul cu barci sau cu taxiul pe apă - inclusiv majoritatea muzeelor ​​și galeriilor de artă majore - nimic nu se bate pe străzile mai mici și mai silențioase care străbate căile navigabile. În mod particular, fermecătorul este Jordaan, un cartier construit la începutul anilor 1600 pentru a găzdui lucrători și imigranți care au venit aici pentru a căuta toleranța religioasă a orașului. Împreună cu casele sale mici din canal, căutați multe curți interioare ale cartierului, ascunse în spatele clădirilor.

Un alt cartier foto-vrednic este Grachtengordel, cu numeroasele sale poduri mici și case stinse din secolul al XVII-lea. Veți fi răsplătiți în timp ce explorați aceste străzi de 400 de ani, cu exemple de arhitectură frumoasă, magazine mici de tip boutique, cafenele și grădini. Căutați bărci de casă adăpostite de-a lungul canalelor.

2 Keukenhof

Keukenhof

Gândiți-vă la Țările de Jos, și vă veți gândi inevitabil la lalele, flora celei mai populare din țară. Și unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat în Olanda prezintă aceste becuri și alte becuri de primăvară în abundență spectaculoasă. Keukenhof, cunoscută și sub numele de Grădina Europei, se află la periferia orașului Lisse, în ceea ce se consideră în general "centura becurilor" din Olanda. Cea mai mare grădină publică din lume, care cuprinde mai mult de 70 de acri din grădina anterioară a bucătăriei (sau "keuken") a unui teren mare, Keukenhof afișează mai mult de 700 de varietăți de lalele, care se află la înălțimea lor în aprilie și Mai. Dar, datorită blocurilor sale comerciale masive, afișajul continuă aproape tot anul. În acestea, veți vedea rânduri nesfârșite de lalele înflorite, împreună cu mii de zambile, crocus și narcise.

3 Muzeul Rijksmuseum, Amsterdam

Muzeul Rijksmuseum, Amsterdam

Spectaculosul muzeu Rijksmuseum din Amsterdam colectează artă și antichități rare încă din 1809. Nu este surprinzător că colecția sa vastă se ridică astăzi la aproape șapte milioane de opere de artă, inclusiv 5000 de tablouri în peste 250 de camere, precum și o vastă bibliotecă cu aproximativ 35.000 de cărți. În afară de colecția sa unică de vechi maeștri, ea oferă o explicație exhaustivă a dezvoltării artei și culturii în Olanda și este deosebit de bogată în artizanatul tradițional olandez, sculptura medievală și arta modernă. Fiți pregătiți să petreceți cea mai bună parte a unei zile - sau mai mult - explorând comorile nesfârșite ale acestui muzeu.

4 Muzeul Anne Frank, Amsterdam

Muzeul Anne Frank, Amsterdam

Muzeul Anne Frank este un punct de atracție când se află în Amsterdam. Pe Prinsengracht, în casa în care familia lui Anne se ascundea pentru o mare parte a celui de-al doilea război mondial (erau refugiați evrei din Frankfurt), este locul în care această fată remarcabilă a scris un celebru jurnal. Deși a murit cu doar două luni înainte de încheierea războiului, moștenirea ei trăiește prin cuvintele ei, care au fost traduse în 51 de limbi. Partea din spate a casei complet restaurate, unde familia Frank a avut loc ascunzător, a fost păstrată cât mai mult posibil în starea sa inițială și este un monument ciudat la o piesă tragică a istoriei lumii și o fetiță curajoasă care continuă să inspire oamenii din jur globul.

5 Muzeul Van Gogh, Amsterdam

Muzeul Van Gogh, Amsterdam Marcelo Campi / foto modificat

După cum se cuvine celui mai mare artist din lume, spectaculosul muzeu Van Gogh din Amsterdam este clasat pe locul 35 în topul muzeelor ​​de artă din lume, atrăgând aproape 1,5 milioane de vizitatori în fiecare an. Acasă la cea mai mare colecție din lume de picturi Van Gogh - multe donate de familia artistului - această galerie și muzeu impresionantă a fost construită special pentru a prezenta peste 200 de picturi, 500 de desene și 700 de scrisori în vasta sa colecție.Lucrările contemporanilor săi sunt de asemenea afișate.

6 Mori de vânt din Kinderdijk

Mori de vânt din Kinderdijk

Pe râul Noord între Rotterdam și Dordrecht se află faimosul sat Kinderdijk ("Dike pentru copii"), care își ia numele dintr-un incident în timpul inundației de la Sf. Elizabeth din 1421, după ce un leagăn de copil a fost blocat pe dig. Dragul mare în zilele noastre sunt moara de vânt din secolul al XVIII-lea, păstrate fantastic. Acum, siturile patrimoniului mondial UNESCO, cele 19 mori de vânt Kinderdijk, construite între 1722 și 1761, reprezintă cea mai mare concentrație de moratori de vânt din Olanda. Inițial folosite pentru a scurge fânețele, aceste clădiri maiestuoase cu fluturașele impresionante de 92 de picioare sunt deschise publicului din aprilie până în octombrie, inclusiv zilele speciale ale Mill atunci când pânzele sunt puse în mișcare.

7 Parcul Național Hoge Veluwe

Parcul Național Hoge Veluwe

S-ar putea să fiți surprins să aflați că Olanda, o țară relativ mică, se mândrește cu unul dintre cele mai diverse programe de parc național din lume. Cel mai mare este Parcul Național Hoge Veluwe, între Arnhem și Apeldoorn. Acoperind aproape 13.800 de acri, acest parc national este cea mai mare rezervatie naturala continua din tara, fiind una dintre cele mai populare destinatii pentru excursii de o zi pentru localnici si vizitatori. Datorită pădurilor dense din nord, precum și un parc de sculptură fascinant, zona a fost o dată o proprietate de țară și o rezervă de vânătoare, și până în prezent este locuința multor căpriori roșii și de căprioare. Cea mai bine conservată parte a parcului cuprinde o zonă de dune dramatice intercalate cu terenuri și păduri și întrerupte în sud și est de morene de până la 100 de metri înălțime. Este, de asemenea, o zonă populară pentru observarea păsărilor, precum și drumeții și ciclism (utilizarea bicicletelor este gratuită pentru vizitatori).

 

Punctul culminant al acestui frumos parc pentru mulți - și motivul pentru care mulți oameni aleg să vină aici - este remarcabil Muzeul Kröller-Müller (Rijksmuseum Kröller-Müller), care găzduiește a doua cea mai mare colecție de lucrări de la Van Gogh. În plus, colecțiile includ picturi impresioniste și expresioniste ale lui Cézanne, Manet, Monet și Renoir. În aer liber, una dintre cele mai mari grădini de sculptură din Europa, prezintă lucrări ale lui Rodin, Hepworth, Dubuffet și alții

8 Orașele Ijsselmeer (Zuiderzee)

Orașele Ijsselmeer (Zuiderzee)

Printre cele mai frumoase sate din Olanda se numără cătunele mici de-a lungul Ijsselmeerului, lac de apă dulce care a rezultat din închiderea intrării la mare a Zuider Zee. Aceste orașe au înflorit în epoca de aur a Amsterdamului, când au avut acces la Atlantic și au prosperat ca centre de pescuit și comerț, dar și-au pierdut importanța pe măsură ce porturile se înălțau. Timpul pare să fi rămas în continuare pentru satul de pescuit Marken și porturile maritime Volendam și Enkhuizen, unde multe dintre casele colorate au devenit muzee și magazine. Enkhuizen și-a păstrat numeroase clădiri și industrii maritime în Muzeul Zuiderzee în aer liber, unde se păstrează moștenirea culturală și istoria maritimă a vechii regiuni Zuiderzee. Aici, puteți vedea meșteșugari la locul de muncă învățând vechi competențe maritime. În portul din Volendam puteți vedea o colecție de bărci vechi din lemn colorate.

9 Zeci de spectacole din Zeeland

Zeci de spectacole din Zeeland

Incorporând deltele din Rin, Maas și râurile Schelde, Zeeland include numeroasele insule și peninsule din zona de sud-vest a Olandei. O mare parte din această zonă a terenurilor recent formate se află sub nivelul mării și, prin urmare, se bazează pe digurile impresionante, precum și pe tehnicile moderne de prevenire a inundațiilor. În timp ce călătoriți în zonă, veți vedea dovezi ale proiectului de inginerie cunoscut sub numele de Delta Works. Aceste structuri masive - în esență baraje de înaltă tehnologie - pot controla cantitatea de apă care intră în estuarele cheie ale zonei din Marea Nordului. Constând din baraje, șanțuri, încuietori, diguri și bariere de supratensiune, acest proiect inspirat de uimire a fost declarat unul dintre cele șapte minuni ale lumii moderne.

10 Istoric Valkenburg

Istoric Valkenburg

Pentru cei care caută o mică istorie antică, Țările de Jos nu sunt fără propriile atracții medievale (și mai vechi). Micul romantic Valkenburg, în pitoreasca vale Geul, se mândrește cu singurul castel din țară. O stațiune de vacanță populară de mult timp, alte atracții importante ale orașului sunt numeroasele peșteri și facilitățile de spa de la Thermae 2000, una dintre cele mai mari unități din Olanda. În plus față de ruinele castelului din secolul al XII-lea de pe Dwingelrots (Castle Rock), există și interesantul secol al XIV-lea Bazilica Sf. Nicolaaskerk. Un alt punct de atractie este orasul celebru Târg de Crăciun (mijlocul lunii noiembrie până pe 23 decembrie) desfășurat în Peșterile Velvet, labirintul vechilor treceri care conduc spre și dinspre castel.

11 Kasteel De Haar

Kasteel De Haar

Aproape de orașul vechi din Utrecht, al patrulea ca mărime din Olanda, Kasteel De Haar este cea mai mare fortificație din țară.Acest castel spectaculos, construit de celebrul arhitect olandez, PJH Cuypers, a necesitat atât de mult pământ (se află într-un spectaculos parc de 250 de acri) încât întregul sat Haarzuilens a trebuit să fie relocată pentru a se adapta. În timp ce site-ul inițial al castelului a fost înființat în secolul al XIV-lea, această nouă structură datează din 1892 și merită să vă luați timp pentru a explora. În interior, veți fi recompensați cu colecții impresionante de antichități, mobilier, picturi și tapiserii, dar grădinile care atrag într-adevăr mulțimile - împreună cu aspectul basmului castelului.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px