Peru
14 atracții turistice de top în Peru

Peru este o țară de istorie, cultură, frumusețe și aventură, cu un spectru larg de posibilități pentru călători.

Orașul antic Inca din Machu Picchu este unul dintre punctele forte ale oricărei călătorii în America de Sud, dar mai sunt multe de descoperit pe întreg teritoriul Peru. Vizitatorii pot face o excursie cu barca pe cel mai înalt lac navigabil din lume, pot privi peste unul dintre cele mai adânci canioane din lume, își pot încerca norocul cu nisipurile în dune, excursii în Andes, pescuiesc piranha în Amazon, exploră misterele de linii Nazca, plimbare prin ruine străvechi în Valea Sacră, sau experiența Peru moderne în timp ce rătăcesc pe străzile din Lima. Diversitatea peisajului, a oamenilor și a experiențelor de aici fac din Peru una dintre destinațiile cele mai unice de pe continent.

1 Machu Picchu

Machu Picchu |

Coborât pe o creastă, la 300 de metri deasupra râului Urubamba, orașul maiestuos din Machu Picchu este una dintre cele mai dramatice locuri ale unui oraș ruinat oriunde în lume. Aproape la fel de impresionant ca și ruinele în sine este fundalul spectaculos al munților abrupți, luxurianți și, adesea, norocoși. Stând lângă coliba îngrijitorului, cu vedere spre Machu Picchu, jungla acoperită de munți și râul de mai jos, nu este greu să ne imaginăm de ce Incașii au ales acest loc pentru a-și construi orașul.

Hiram Bingham a intrat în Machu Picchu în 1911 și a crezut până la moarte că a fost "Orașul pierdut al incoșilor", documentat inițial de soldații spanioli în anii 1500. Cu toate acestea, istoricii cred că adevăratul oraș pierdut al Incasilor era la Espíritu Pampa, o ruină pe care Bingham o cunoștea, dar care era discreditată ca fiind nesemnificativă.

Călătoria este, de asemenea, parte a experienței de a vizita Machu Picchu, fie că este vorba de drumeții Inca Trail sau de a vedea traseul cu trenul. În ambele cazuri, este imposibil să nu se inspire din peisaj. Trenurile pleacă de la CuscoOllantaytambo, sau Urubamba la Aguas Calientes. De la Aguas Calientes, orașul de sub Machu Picchu, un autobuz duce vizitatorii până la Machu Picchu, care este la aproximativ 20 de minute cu mașina. Este posibil să mergeți pe acest drum până la acest loc, dar aceasta este o urcare lungă, în sus.

Pentru a evita mulțimile, cele mai bune momente pentru a vizita site-ul sunt dimineața sau după-amiaza târziu, fie înainte de a sosi trenul din Cusco, fie după ce au plecat. Sezonul de vârf este iunie-august, dar cele două luni de pe ambele părți, de asemenea, văd vremea decentă și poate fi un moment bun pentru a vizita cu mai puține mulțimi.

 

 

2 Traseul Inca

Traseul Inca

Celebrul traseu Inca este o excursie de patru zile, care se termină la Machu Picchu, și este considerat de mulți ca fiind punctul culminant al călătoriei lor în Peru. Această potecă pitorească este adesea mai exigentă decât ceea ce așteaptă mulți oameni, dar și mult mai plină de satisfacții. Există câteva puncte de plecare diferite pentru traseul Inca, dar traseul tradițional de patru zile începe la km 82 din Cusco - Aguas Calientes linia de cale ferată. Din acest punct traseul trece mai mult de 30 de ruine inca si traverseaza peisaje spectaculoase. Cea mai dificilă parte a traseului este cea de-a doua zi a călătoriei, cu o urcare de 1200 de metri în altitudine și două treceri înalte.

Excursia trebuie făcută cu o agenție, iar rezervările trebuie rezervate cu mult timp în avans, în special în sezonul înalt din iunie până în august. Unele agenții oferă o versiune mai scurtă a excursiei, care implică fie ultimele două zile, fie doar ultima zi a călătoriei. Există locuri de campare la intervale de-a lungul traseului și unul la baza Machu Picchu. În funcție de tipul de tur, excursionistii pot fie să poarte propriul rucsac, fie să le transporte pentru ei.

3 Comorile arhitecturale ale lui Cusco

Comorile arhitecturale ale lui Cusco

Mersul pe străzile din Cusco este ca și cum ați rătăcit printr-un muzeu, cu istorie construită pe istorie în acest sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Ruinele inca au fost folosite in bazele multor vechi cladiri coloniale vechi care leaga drumurile inguste, aratand istoria lunga a orasului. Piața principală, Plaza de Armas, în centrul orașului se află Catedrală și La Compania, două structuri la fel de impresionante. Pătratul este, de asemenea, un loc minunat pentru a începe un tur de mers pe jos, pentru a lua o masă sau pentru a viziona oamenii în timpul zilei. Și în timp ce există nenumărate clădiri și muzee care merită vizitate, biserica din Santo Domingo, odihnindu - se pe ruinele sitului Inca din Coricancha, este una dintre atracțiile orașului Cusco.

4 Lacul Titicaca

Isla Amantani

Apa albastră strălucitoare a lacului Titicaca este înconjurată de dealuri și sate mici tradiționale, oferind un amestec de peisaje și culturi frumoase, care îl diferențiază de alte regiuni ale țării. Situat la 3820 de metri deasupra nivelului mării, Lacul Titicaca este cunoscut pentru a fi cel mai mare lac navigabil din lume, dar este, de asemenea, o zonă extraordinar de pitorească, unde vizitatorii se pot relaxa și se pot bucura de o liniște.

 

O excursie cu barca pe insule și satele înconjurătoare este cea mai bună cale de a aprecia lacul. Una dintre principalele atracții turistice este Insulele plutitoare Uros (Islas Flotantes), care susțin mici comunități de indieni Uros. Acestea sunt insule fabricate de stuf, care au susținut un mod tradițional de viață de la incași. Ceea ce vizitează călătorii în excursii pe aceste insule este proiectat pentru turism, dar oferă o privire într-un mod tradițional de viață.Insulele plutitoare sunt doar o parte foarte mică din atracția lacului Titicaca, cu farmecul real situat în satele mici din dealurile de pe țărmurile Titicaca și pe insulele principale Isla Taquile și Isla Amantani.

Portalul principal către Lacul Titicaca este orașul Puno, o destinație mai puțin inspirată, cu hoteluri, restaurante și agenții de turism. Există trenuri și autobuze spre Puno și zboruri în și din orașul din apropiere Juliaca.

5 Canyon Colca (Cañon del Colca)

Canyon Colca (Cañon del Colca)

Deși a fost crezut odată ca fiind cel mai profund canion din lume, Colonia Canyon (Cañon del Colca), de două ori mai adâncă decât Grand Canyon, este a doua cea mai adâncă după ce Cotahuasi Canyon. Canonul ajunge la o adâncime de 3.400 de metri și este rezultatul unei erori seismice între doi vulcani. La baza de dedesubt se află un râu înfășurat.

Zona Colonia Canyon a fost locuită de mii de ani și a fost locuința Collagua, Cabana și, în cele din urmă, popoarele Inca. Piatra terasa de-a lungul zidurilor canionului datează la 800 AD și este încă în uz astăzi.

Canionul este la aproximativ o oră cu mașina de patru ore Arequipa. Excursii de o zi la canion sunt disponibile din Arequipa, dar două sau mai multe zile sunt recomandate având în vedere timpul de conducere implicat în accesarea canionului. Pe lângă faptul că vă uită la canion, există și izvoare calde, biserici, sate și ruine Inca pentru a explora. Condors sunt, de asemenea, o mare atracție în Colca Canyon în timp ce acestea se ridica trecut pereții stâncă.

6 Linii Nazca

Linii Nazca

Liniile misterioase Nazca sunt o viziune neobișnuită care va lăsa vizitatorii un sentiment de venerație. Aceste imagini uriașe de pe podeaua deșertului au fost relativ nedescoperite până când avioanele care zburau în zonă în anii 1920 au văzut liniile din aer și au realizat că formează modele și imagini distincte. Până atunci a existat o recunoaștere a desenelor de pe colinele de lângă Nazca și Paracas, care se vedeau de la nivelul solului. Cu toate acestea, desenele uriașe de pe podeaua plană a deșertului sunt atât de mari încât necesită o apreciere a aerului.

 

Din aer, este posibil să vedem 70 de desene diferite ale plantelor și animalelor, precum și sute de linii și alte forme geometrice. Unele dintre aceste linii se întind până la 10 kilometri și se întind pe sute de kilometri pătrați. Cel mai notabil printre cifre sunt o șopârlă cu o lungime de 180 de metri, un condor cu o aripă a aripilor de 130 de metri și alte câteva care includ o maimuță, o colibă, o balenă ucigașă și un păianjen.

Deși nu se știe exact cine a creat liniile sau cum și de ce, teoriile susțin că liniile au fost produsul culturilor Paracas și Nazca între 900 și 600 de ani. De ce au fost create sunt subiectul multor dezbateri. Unele dintre teoriile propuse sugerează că liniile erau un tip de calendar astronomic pentru agricultură, un teren de aterizare străin, o pistă de alergare, pasarele care uneau locuri ceremoniene sau o parte a unui cult de apă.

Liniile au fost create prin înlăturarea stratului de piatră întunecat și prin înfășurarea lor pe părțile laterale ale liniilor, creând un contrast între pietrele întunecate și solul mai deschis expus mai jos. Zborurile pot fi rezervate în avans sau pe o bază de întâlnire, primul venit primul servit.

Aproximativ patru kilometri în afara Nazca sunt Cantalloc Aqueducts. Construite în jurul anului 300 până la 600 AD, apeductele au fost proiectate pentru a oferi o sursă de apă pe tot parcursul anului pentru zonă. Ei conduc apă de la izvoarele montane până la Nazca prin intermediul canalelor subterane. Unele dintre apeductele Cantalloc sunt încă folosite de fermierii din zonă.

De asemenea, de interes în zonă este Cimitirul din Chauchilla, care conține resturi Nazca și mumii.

7 Valea Sacră

Valea Sacră | 

Mai puțin de o oră de mers cu mașina de la nord de Cusco este frumoasa Valea Sacră și orașele Pisac, Urubamba și Ollantaytambo. Această vale fertilă are multe ruine inca merită explorate, dar este, de asemenea, o zonă liniștită de a petrece ceva timp rătăcind prin piețe sau bucurându-se de cultura locală. Unele dintre principalele atracții din vale sunt Ruinele Pisac, Piata de duminica în Pisac (zilele de piață mai mici sunt ținute marți și joia), și ruinele și fortăreața în frumosul oraș mic Ollantaytambo. Puțin din drum, dar merită călătoria este orașul Moray cu terasarea circulară folosită ca zonă de testare agricolă de Incași și minele de sare de la Salinas, care au fost folosite de la inca.

8 Arequipa este centrul istoric al orașului

Arequipa este centrul istoric al orașului

Arequipa, la mai mult de 2.300 de metri, este adesea considerat cel mai frumos oraș din Peru. Amplasat pe un fundal de munți cu zăpadă, centrul orașului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Pretenția principală a orașului la faimă este vechea arhitectură construită din piatră sirenă, o rocă vulcanică care emite o culoare strălucitoare în lumina soarelui. Cele mai multe dintre clădirile coloniale din centrul istoric al orașului sunt făcute din această piatră, dând naștere la porecla sa de "oraș alb".

Arequipa este, de asemenea, adesea un punct de oprire pentru cei care doresc să viziteze canionul Colca (Cañon del Colca), care este la aproximativ patru ore de mers cu mașina de oraș.

 

9 Puerto Maldonado și Amazon

Eco Lodge

Doar o jumătate de oră de zbor de la Cusco, Puerto Maldonado este un punct cheie de sărituri pentru tururi ale Amazonului.Aceasta este o experiență complet diferită de cea pe care vizitatorii o vor găsi în alte părți ale Peru, cu o junglă umedă și o șansă de a vedea tot felul de specii sălbatice unice. Caimanii, capybara, maimuțele, papagalii, țestoasele și piranha sunt ceea ce vizitatorii se pot aștepta să găsească în această parte a țării.

Reserva Nacional Tambopata si Parcul Nacional Bahuaja Sonene sunt cele două atracții principale și sunt bine întreținute de o serie de cabane de junglă. Reserve Nacional Tambopata Jungle Lodge sunt aproximativ o plimbare cu o barcă de o oră de la Puerto Maldonado. Parque Nacional Bahuaja Sonene este peste râu de la Parque Nacional Madidi din Bolivia și durează aproximativ patru ore pentru a ajunge cu barca. Tururile variază de obicei de la câteva zile până la săptămâni.

 

10 Lima Plaza de Armas

Lima Plaza de Armas

Unul dintre cele mai plăcute locuri din Lima este piața principală, Plaza de Armas (Plaza Mayor), în inima cartierului istoric al orașului. Majoritatea clădirilor de pe piață, patrimoniu mondial UNESCO, datează la mijlocul anului 18lea secol. Multe dintre structuri au fost reconstruite în urma cutremurului devastator din 1746. Cele mai importante momente din jurul Plaza de Armas sunt catedrală pe partea de est și Palatul Guvernului (Palacio del Gobierno) pe partea de nord. De asemenea, de interes sunt Palatul Arhiepiscopului si Casa del Oidor.

 

Ajunul pătratului este strada pietonală, Jiron de la Uniune, cu magazine, restaurante și istorice Iglesia de La Merced.

11 Ica și nisipurile de nisip de la Huacachina

Ica și nisipurile de nisip de la Huacachina

Pentru tipul sportiv care caută să încerce ceva puțin diferit, stațiunea de oază din Huacachina de la periferia Ica are doar răspunsul. Acest oraș perfect, cu palmieri, aflat chiar la vest de Ica, și încă din punct de vedere tehnic al municipiului Ica, este situat în jurul unei lagune înconjurate de dune uriașe de nisip, dintre care unele au o înălțime de 1.000 de metri. În timp ce sunt frumoși pentru a vedea, oamenii vin aici pentru a încerca sportul de sandboarding. Similar cu snowboardingul, sandboarding-ul navighează pe dune de nisip pe nisipurile special amenajate, care pot fi închiriate în zonă. Pentru cei mai puțin coordonați, închirierea de buggii dune este o altă modalitate excelentă de a ieși și de a vă bucura de peisaj.

Ica este puțin mai mare decât oceanul și, prin urmare, nu este afectat de ceața obișnuită de coastă ca și alte orașe de-a lungul acestei întinderi. Orașul are o climă însorită și uscată pe tot parcursul anului, făcându-l un loc bun de vizitat în orice moment.

12 Pisco și Insulele Ballestas (Islas Ballestas)

Pisco și Insulele Ballestas (Islas Ballestas)

Principalele motive pentru care vizitatorii vin la Pisco, la aproximativ 200 de kilometri sud de Lima, sunt pentru a vedea Islas Ballestas din apropiere și Reserva Nacional de Paracas pe Peninsula Paracas. Aproape direct la vest de Pisco, Islas Ballestas, uneori numit Galapagosul "săracului om", găzduiește sute de mii de păsări, colonii mari de lei, pelicani, pinguini și delfini. Excursii cu barca, care vizitează zilnic insulele, pleacă dimineața de la Pisco. Întregul turneu duce pasagerii de-a lungul "Candelabra", un geoglif de pe deal, văzut de pe coastă, și apoi petrece o perioadă considerabilă de plimbare cu barca în jurul insulelor, urmărind sălbatice. Acest tur este în general o excursie de o jumătate de zi, revenind în jurul prânzului.

Peninsula Paracas, ieșind în Oceanul Pacific chiar la sud de Pisco, găzduiește Reserva Nacional Paracas și cea mai mare parte a coastei protejate din Peru. Linia de coastă a Peninsulei Paracas susține o mare varietate de specii sălbatice, cu aproximativ 200 de specii de păsări marine, două tipuri de lei, un tip de vidră rară și pinguinii Humboldt pe cale de dispariție.

13 Sillustani

Sillustani

Sillustani, în afara orașului Puno și nu departe de Lacul Titicaca, este locul unora dintre cele mai impresionante turnuri funerare ale zonei (chulpas). Înălțându-se până la 12 metri, aceste structuri au fost construite de oamenii Colla în jurul anului 600, pentru a le îngropa noblețea. Întreaga familie, alături de bunuri și bunuri personale, au fost îngropate în aceste cilindri.

Majoritatea turnurilor sunt amplasate într-o zonă pitorească de-a lungul malului lacului Umayo. Vizitatorii urcă un deal de la parcare până la platoul de deasupra. Turnurile stau la capătul îndepărtat al câmpului, cu lacul din spatele lui. Sub parcare se află un lac mic, în care localnicii pot fi văzuți poling în ambarcațiunile lor, recoltând stuf.

14 Barranco

Barranco

Cartierul pitoresc din Barranco, la sud de Central Lima și Miraflores, este o zonă fermecătoare, la o distanță ușoară de mers pe jos de centrul orașului Lima. Cu o arhitectură colonialistă liniștită, străjuită de străzile înguste și de peisajul oceanului, zona oferă un ritm mult mai relaxat decât orașul. Zona a fost mult timp populară cu artiștii și poeții, oferindu-i o senzație boemă. Acesta este un loc minunat pentru a vă plimba după-amiaza sau pentru a vă bucura de o masă, în special la apusul soarelui, la unul dintre restaurantele cu vedere la ocean. Pe lângă atmosferă, una dintre principalele atracții turistice din Barranco este Puente de Los Suspiros (Podul Suspinelor).

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
Circuite cu avionul din București către Peru

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală