Camera 1
Camera 2 ×
Camera 3 ×
Camera 4 ×
Camera 5 ×
Destinatii de vacanta
Republica Dominicană, situată în inima Mării Caraibelor, este o destinație tropicală cunoscută pentru plajele sale spectaculoase, apele cristaline ale oceanului și atmosfera vibrantă. Această țară insulară ocupă partea estică a insulei Hispaniola și este renumită pentru biodiversitatea sa, cultura bogată și ospitalitatea caldă a localnicilor.
Cu plajele lungi de nisip alb, cum ar fi cele din Punta Cana, și stațiunile all-inclusive luxoase, Republica Dominicană atrage turiști din întreaga lume în căutarea relaxării sub soarele tropical. Capitala Santo Domingo oferă o incursiune în istorie, cu zidurile sale coloniale, iar regiunea interiorului surprinde cu peisaje montane impresionante și comunități tradiționale.
Activități precum snorkeling, scufundări, și golf sunt populare în această destinație, iar cultura locală, influențată de istoria sa complexă și amestecul de influențe tainice, adaugă un farmec aparte experienței dominicane. Cu ritmurile de bachata și merengue în aer, Republica Dominicană este o destinație tropicală ce promite atât relaxare, cât și aventuri memorabile.
Cu siguranță! Iată o scurtă prezentare a unora dintre principalele destinații din Republica Dominicană și a celor mai bune perioade de vizitare:
Punta Cana:
Atracții: Plaja Bavaro, Parcul ecologic Indigenous Eyes, Parcul Manati.
Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Ora de vârf: Din decembrie până în aprilie pentru vreme uscată și condiții optime de plajă.
Santo Domingo:
Atracții: Zona Colonial, Alcazar de Colon, Catedrala din Santo Domingo.
Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Santo Domingo, Santo Domingo, Santo Domingo: Din noiembrie până în februarie pentru temperaturi plăcute și evenimente culturale.
Puerto Plata:
Atracții: Fort San Felipe, Muzeul Amber, Playa Dorada.
Cel mai bun moment pentru a vizita: Puerto Plata: Noiembrie-februarie pentru temperaturi blânde și umiditate mai scăzută.
La Romana:
Atracții: Altos de Chavón, Insula Saona, Teeth of the Dog Teren de golf.
Cel mai bun moment pentru a vizita: Din decembrie până în aprilie pentru vreme uscată și condiții ideale pentru plajă.
Peninsula Samana:
Atracții: Cascada El Limon, Cayo Levantado, Las Terrenas.
Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din ianuarie până în martie pentru observarea balenelor și vreme uscată.
Jarabacoa:
Atracții: Salto de Jimenoa, Pico Duarte, Cascada Baiguate.
Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Băile de la Băile de Jos: Din decembrie până în martie pentru temperaturi blânde și activități în aer liber.
Barahona:
Atracții: Bahia de las Aguilas, Minele Larimar, Parcul Național Jaragua.
Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Băiatul de la Bogota: Din decembrie până în aprilie pentru temperaturi confortabile.
Cea mai bună perioadă pentru a vizita Republica Dominicană:
Republica Dominicană are o climă tropicală, iar cel mai bun moment pentru a o vizita este, în general, în timpul sezonului uscat, din decembrie până în aprilie. Această perioadă oferă zile însorite, temperaturi calde și este ideală pentru activități pe plajă. Sezonul uraganelor, care poate aduce ploi și furtuni ocazionale, are loc din iunie până în noiembrie. Cu toate acestea, chiar și în această perioadă, vremea poate fi plăcută și este o perioadă excelentă pentru cei care călătoresc cu buget redus. Momentul specific poate varia în funcție de preferințele individuale și de activitățile planificate.
detalii
Din ianuarie pana in aprilie, nord-estul statiunii Samaná devine o “supa de balene”. Mii de balene cu cocoasa, balene pilot si delfini se zbenguie in apele Oceanului Atlantic, starnindu-ne atentia prin sunetele melodioase pe care le emit. Excursiile cu barca – cele mai bune fiind tururile insotite de biologi marini si de hidrofoane de detectare a cantecelor – sunt cea mai buna varianta de a intra in lumea acestor minunate mamifere. Unele dintre aceste excursii ofera posibilitatea doritorilor sa intre in apa, alaturi de balene, pentru o experienta de neuitat.
Esti liber sa te ratacesti in orice moment printre ruinele acestei manastiri impresionante, ridicata la inceputul secolului al XVI-lea in Zona Colonial din Santo Domingo. Dar cel mai bine ar fi sa faci acest lucru intr-o seara de duminica, atunci cand pietrele vechi ale manastirii rezoneaza cu muzica merengue a trupei Grupo Bonyé. Spectacolul incepe, de regula, la 17:30 si dureaza pana la 22:00.
Bungalourile de stuf de la Natura Cabana, situata la malul marii, intre plantatiile de palmieri si de migdali, ofera un sejur racoritor, la propriu, clientilor sai. Aici nu este nevoie de aparate de aer conditionat; adierea Caraibelor strapunde verandele si obloanele, creand o atmosfera relaxanta. Fiecare bungalou este construit din materiale locale si este mobilat cu piese din bambus. Mai mult decat atat, perdelele de la dus sunt cusute din scoici de mare, iar restaurantul in aer liber isi rasfata clientii doar cu preparate proaspete din fructe de mare (inclusiv Ceviche), peste, si fructe exotice.
In timp ce majoritatea turistilor se inghesuie pe plajele exotice ale Atlanticului, apele cele mai interesante, cu cele mai vibrante culori si cu cele mai fascinante animale, se gasesc, fara indoiala, la Laguna Oviedo. Pelicanii, berzele, iguanele supradimensionate, lopatarii si pasarile flamingo se numara printre cele mai uimitoare vietati care traiesc in jurul apelor foarte sarate ale acestei lagune. Un tur cu barca este cel mai bun mod de a explora frumusetile lagunei Oviedo.
Niciun pasionat de drumetii montane nu poate rezista ispitei de a escalada cel mai mare varf montan din Caraibe. Inalt de 3098 de metri, Pico Duarte te provoaca la o calatorie grea, uneori ploioasa, alteori prea calduroasa, dar in cele din urma spectaculoasa. Calatoria se face, de regula, cu un ghid si cu catar, dureaza in jur de 2-3 zile si te conduce prin paduri de pin, vai luxuriante si rauri repezi. In varf, te intampina bustul de bronz al lui Juan Pablo Duarte – unul dintre parintii fondatori ai tarii.
Daca esti un gurmand, nu ai voie sa ratezi o masa la celebrul restaurant El Monte Azul, care isi rasfata clientii cu fel si fel de preparate culinare frantuzesti, thailandeze si locale. De incercat sunt tartarul de ton, friptura cu piper, phad tai si placinta cu mere cu ciocolata fondue. Dar mai delicioasa decat aceste preparate culinare exceptionale este, insa, privelistea. Cocotat pe un deal deasupra de Las Galeras, acest restaurant, al carui acoperis este alcatuit in mod traditional din paie, ofera o vedere de 360 de grade a vaii. Punctele de atractie ale privelistii de aici sunt muntii si Golful Rincon, de unde adesea se pot vedea balene!
Nu poti veni in dinamicul Cabarete pentru cautarea solitudinii. Vii aici pentru vant, pentru sporturi de apa si pentru distractie. Gratie unui recif situat in partea opusa vantului, apa din Cabarete este in permanenta protejata de valuri mari si de curenti puternici. Rezultatul: o intindere vasta de ape nemiscate, de mici adancime. Dimineata, atunci cand briza este usoara, este perfecta pentru amatorii de windsurf. Dupa-amiaza, insa, apa “prinde curaj” si devine un loc ideal pentru expertii in windsurf si surf
Daca nu te simti prea descurajat de sporturile care sfideaza moartea si vrei sa iti condimentezi concediul in Republica Dominicana cu ceva de care nu poti avea parte oriunde, atunci trebuie sa incerci boogie board, surf, windsurf sau kitesurf in Las Tarrenas. Clubul Canal Kite ofera lectii si inchirieri ce variaza de la 40 de dolari pentru o navigare de doua ore la 200 de dolari pentru o lectie de kitesurfing de 6 ore (scump, dar minunat)!
La final de zi, daca iti doresti sa experimentezi in apropiere o plaja mai linistita si mai putin aglomerata, incearca Playa Limon (la est de Las Tarrenas) sau Playa Bonita (la vest de Las Tarrenas). Playa Limon are o cascada frumoasa si o laguna gigantica, care merita atentie
Hotel Riu Bambu
Punta Cana, Dominican Republic
Four Points by Sheraton Puntacana Village
Punta Cana, Republica Dominicana
Riu Republica (adults only)
Hotel Bahia Principe Grand La Romana
La Romana, Republica Dominicana
Be Live Collection Canoa
Bayahibe, Republica Dominicana
Bahia Principe Grand Punta Cana
Bahia Principe Grand Bavaro
Impressive Punta Cana
Tribul ”taino” a populat aceste locuri, încă din sec. VII, fiind descoperiți de europeni la sfârșitul secolului al XV-lea. Republica Dominicană a fost printre primele zone colonizate de pe teritoriul latino -american.
Bartolomeu Columb, fratele lui Cristofor Columb, a fondat orasul Santo Domingo, când spaniolii s-au stabilit peinsulă pentru a lansa viitoare atacuri asupra Americii. Astfel a rezultat un mix cultural, arhitectural și gastronomic între vechii băștinași taino, africanii, folosiți ca și sclavi și coloniștii spanioli.
Această insulă a fost numită după descoperire, de către Cristofor Columb, ”La Española”, sau Mica Spanie, fiind declarat cel mai frumos pământ din Lumea Nouă.
În 1496, spaniolii întemeiază „Nueva Isabela”, numit mai târziu Santo Domingo, care a dat și denumirea zonei o lungă perioadă de timp. Santo Domingo, care este de fapt capitala Dominicanei, este cea mai veche localitate din emisfera vestică, fiind fondată de europeni în secolul al XV-lea.
Orașul este considerat și Prima Capitală Ameriană, datorită faptului că acolo a fost construită prima catedrală, prima universitate și primul spital din toat continentul American.
În 1697 insula este împărţită între Franţa şi Spania, iar în 1795 întreg teritoriul său devine posesiune franceză. În 1821, când Jose Nunez de Caceres, fost guvernator al coloniei, i-a declarat prima independență, libertatea nu a durat mai mult de două luni. În februarie 1822, teritoriul său este anexat forțat la Haiti.
În 1844 după Războiul Dominican pentru Independenţă, împotriva dominaţiei haitiene, insula se împarte în cele două state, dar partea dominicană ajunge iar sub dominaţia colonială spaniolă, până în anul 1865 când, prin ”Războiului dominican pentru Restaurarea Independenţei”, dominicanii îşi câştigă dreptul la autodeterminare.
Ajung să fie ocupați de Statele Unite ale Americii în 1916, până în 1924. În 1930 după o lovitură de stat se instaurează un regim dictatorial. Abia în 1978 Republica Dominicană a trecut la un regim democratic și alegeri libere.
Dominicana a ajuns una dintre cele mai populare destinații turistice din Caraibe, turismul fiind un pilon de bază al țării. Are o populație de 10.499.707 locuitori, care anual primesc în vizită peste 6 milioane de turiști. Zona Dominicanei este, din punct de vedere geografic, diversificată, având de la peisaje montane uimitoare, până la lăstărișuri în deșert și sutele de kilometri de coastă, care au plaje minunate cu nisip alb, situate la umbra palmierilor.
Cele mai interesante locuri de vizitat în cadrul unui sejur in Republica Dominicana, excluzând capitala Santo Domingo, ar fi Altos de Chavo și insula Saona. Altos de Chavon este un sat medieval mediteraneean, construit de un milionar american pentru fiica lui, prin anii 70. O să vedeți un amfiteatru în aer liber, o bisericuță minunată și o zonă care merită să vă încâne privirile.
Insula Saona este o perlă, un loc care pare ireal, un paradis în care trăiesc în habitatul lor natural sute de specii de animale. Se pot observa mai multe specii de broaște țestoase, păsări, reptile, dar și delfini și alte specii marine.
Totodată, În Golful Samana se pot urmări an de an balenele cu cocoașă, între lunile decembrie și martie, deoarece vin pentru împerechere.
Pico Duarte este cel mai înalt vârf din Republica Dominicana și din Caraibe, cu o înălțime de 3.098 metri. Acest munte conferă Hispaniolei locul 16 în topul celor mai înalte vârfuri montane insulare din lume.
Vârful a fost numit Pico Duarte, în onoarea lui Juan Pablo Duarte, unul dintre părinții fondatori ai Republicii Dominicane. În vărful muntelui este un bust de bronz orientat spre est al lui Duarte, deasupra unui piedestal de piatră, lângă un stâlp care arborează steagul dominican și o cruce.
Dominicanii sunt foarte primitori, deschiși și vei remarca rapid că se mândresc cu locurile lor, cu țara, cu steagul, pe care nu ratează să îl afișeze cu orice ocazie. Steagul dominican are o cruce mare, albă, care îl împarte în patru părți egale, de culoare roșie și albastră.
Un alt fapt interesant este lipsa din imnul național a mențiunii ”Republica Dominicana” și ”Santo Domingo”, în versuri nu apar denumirile țării sau capitalei, dar în schimb este prezent un termen ce deriva din limba indienilor taino ”Quisqueyanos”, care se traduce prin ”mama tuturor ținuturilor”.
Juan Marichal, Pedro Martinez si Sammy Sosa, mari jucători de baseball ai lumii, sunt dominicani. În Republica Dominicană baseballul e sport național. După Statele Unite, Republica Dominicană are al doilea cel mai mare număr de jucători de baseball din Liga majoră de Baseball.
Acest sport a ajuns la dominicani când Corpul de Marină al Statelor Unite a ocupat insula, în perioada 1916-1924. Între anii 1907-1920, baseball-ul a fost jucat în Republica Dominicană pentru distracție și socializare, de „dragostea jocului”, dar prin 1921 echipele au început să strângă bani de la spectatori și jocul de campionat din acel an a adus peste 7.000 de dolari.
Un punct culminant din Clasamentul mondial de baseball a fost când Republica Dominicana a jucat în Statele Unite și a câștigat 7 la 5 în fața unui record de 37.446 de fani la Parcul Marlins în Miami, în anul 2017.
Republica Dominicană este renumită și recunoscută pe plan mondial pentru producția de rom, băutură distilată aromată din melasă. Aici o să găsiți rom de cea mai înaltă calitate, inclusiv la magazinele cu produse locale. Specificul romului ţine de ingredientele folosite, de tehnica de distilare şi de durata de învechire, fiind o bază pentru o varietate de cocktailuri.
Cafeaua din Caraibe te duce cu gândul la plajele exotice, așa că nu ezita să faci cumpărături, o să găsești o cafea de lux în magazine și piețe. Cafeaua din Republica Dominicană este renumită la nivel mondial pentru calitatea sa, având o aciditate mai mare decât cea a cafelelor din zonele vecine.
Țigările din foi sau trabucurile sunt de asemenea de calitate în Dominicană. Trabucurile dominicane sunt apreciate de către fumători pentru aroma și gustul lor distinctiv și concurează cu brio cu trabucurile cubaneze.
Republica Dominicană este renumită în rândul destinațiilor caribiene de vacanță pentru plajele sale. Statul insular are peste 1200 de kilometri de litoral, cu peste 200 de plaje, printre care Bavaro Beach din Punta Cana sau Playa Dorada din Puerto Plata.
vezi mai mult
STARE DE URGENȚĂ: Din luna octombrie 2021, restricțiile privind libertățile de tranzit, asociere și întrunire NU mai sunt în vigoare.
Nu mai este obligatorie prezentarea certificatului de vaccinare împotriva COVID-19 la intrarea în Republica Dominicană.
RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:
Înainte de plecare, călătorii trebuie să confirme cu reprezentanții companiei aeriene și ai aeroportului de origine informațiile cu privire la orice testare sau alte cerințe conexe pentru zborurile de intrare în Republica Dominicană sau cerințele necesare la sosirea în statul lor de origine sau de tranzit.
Nu este obligatorie prezentarea certificatului de vaccinare la sosirea în Republica Dominicană pentru a intra în stațiunile, unitățile și transportul turistic reglementat de Ministerul Turismului.
Pentru mai multe informații despre situația COVID-19 din Republica Dominicană poate fi consultată pagina de internet a Ministerului Sănătății Publice:
https://msp.gob.do/web/
sau descărcată aplicația pe telefonul mobil COVID-RD, disponibilă în App Store și Google Play, care funcționează ca un pașaport în care, printr-un cod QR, vizitatorii pot raporta starea lor și accesa servicii și informații.
Condiţii de intrare şi regim de şedere
Cetăţenii români, care doresc să călătorească în Republica Dominicană în scop turistic, pentru o periodă care nu depăşeşte 90 de zile, nu au nevoie de viză de intrare în această ţară, însă trebuie să deţină un card turistic.
Acesta se obţine de la consulatele Republicii Dominicane sau la punctele de trecere a frontierei, costă 10 dolari și este valabil 30 de zile. Pentru depășirea perioadei de 30 de zile, la ieșirea din Republica Dominicană, se va plăti o taxă aferentă numărului de zile ce depășesc perioada de valabilitate a cardului turistic. În acest caz vă recomandăm ca, înainte de părăsirea țării, să contactați Direcția Generală de Emigrări la telefon +1 (809) 508 2555 sau pe e-mail la info@migracion.gob.do, pentru calcularea taxei.
Pentru mai multe informații accesați www.migracion.gob.do.
Unii operatori turistici includ costul cardului turistic în ofertele lor turistice.
Atenţie! În cazul curselor aeriene cu escală pe teritoriul Statelor Unite ale Americii trebuie să aveţi în vedere că este nevoie să vă procuraţi, în prealabil, o viză de tranzit pentru SUA.
Pentru a se evita refuzul intrării în Republica Dominicană, se recomandă cetăţenilor români următoarele:
Dacă doriţi să călătoriţi în scop turistic, folosiţi numai operatorii acreditaţi si nu vă îndepărtaţi de grupul turistic!
Dacă scopul călătoriei este altul decât cel turistic (studii, muncă, afaceri) sau pentru o şedere prelungită, este necesară obţinerea vizei de la Consulatul Republicii Dominicane cel mai apropiat.
Republica Dominicană nu are ambasadă în România.
Informaţii suplimentare se pot obţine de la:
Ambasada Republicii Dominicane în Italia
Telefon: (00 39-06) 454.34.789
Fax: (0039-06) 454.48.452)
Email: embajadadominicana@yahoo.it
De asemenea, informaţii şi servicii consulare se pot obţine şi de la Consulatul General al Republicii Dominicane la Praga, telefon: (00.420)241.409.939. Dacă doriţi să călătoriţi în Republica Dominicană, vă recomandăm să urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile dominicane şi să accesaţi periodic pagina web a Ministerului român al Afacerilor Externe (www.mae.ro).
Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.
Asistenţă consulară
România nu are reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Republica Dominicană.
Site-ul Comisiei Europene conţine informaţii utile privind protecţia consulară de care beneficiază cetăţenii UE inclusiv lista cu misiunile diplomatice ale ţărilor UE cu reprezentare în acest stat.
În calitate de cetăţean al Uniunii Europene, puteţi solicita, în caz de necesitate, eliberarea unui titlu de călătorie în vederea întoarcerii în ţară, din partea misiunilor diplomatice ale ţărilor UE cu sediul în Republica Dominicană.
Există un consulat onorific – Consulatul Onorific al României din Santo Domingo – care poate sprijini rezolvarea unor probleme urgente prin contactele cu autorităţile locale, dar care nu poate emite documente de identitate româneşti sau realiza formalităţi consulare.
Siguranţă şi criminalitate
Avertizăm cetăţenii români care intră în Republica Dominicană asupra pericolelor la care se expun în această ţară.
Turiştii români sunt sfătuiţi să respecte câteva reguli, general valabile, în cazul zonelor cu potenţial turistic mare şi risc infracţional crescut:
Cele mai frecvente infracţiuni sunt furturile (din maşini, asupra persoanei sau cele în care se face uz de armă de foc sau macete), violurile şi, mai rar, răpirile în vederea obţinerii unor sume de bani.
Dacă aţi fost victima unei agresiuni, sunaţi la Politur, departament creat special pentru a oferi asistenţă turiştilor străini aflaţi într-o situaţie de urgenţă, la numărul de telefon: 809-686-8639 sau la numărul de urgenţă 911.
ATENŢIE! Obţinerea unei vize de intrare nu garantează cetăţenilor străini accesul pe teritoriul României. Toţi cetăţenii care doresc să călătorească în România trebuie să se asigure că respectă prevederile enunţate mai sus. Condiţiile de acordare a vizelor şi condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, sunt complementare. Scopul călătoriei străinului care a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere nu poate fi modificat pe durata prezenţei sale în România.
Pentru a stabili dreptul de şedere de care beneficiaţi pe teritoriul României, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că data intrării este prima zi de şedere pe teritoriul României, iar data ieşirii este ultima zi de şedere pe teritoriul României. Perioadele de şedere autorizate în temeiul unui permis de şedere sau a unei vize naţionale de lungă şedere nu sunt luate în considerare la calcularea perioadei de şedere.
La calculul dreptului de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe, se ia în calcul o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.
Beneficiaţi de posibilitatea de a vă calcula dreptul dumneavoastră de şedere, prin utilizarea sistemului de calcul pus la dispoziţie, in acest scop, de Comisia Europeană.
Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:
REZERVARI DE LOCURI
Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.
Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.
Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.
Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.
New office address
Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov
0735 084 150; 0726 272 968;
office@vacanteluxury.ro;