Cea mai mare ţară din lume, Rusia, vă poate oferi o multitudine de experienţe de călătorie, de la drumeţii în preajma munţilor înzăpeziţi până la plimbări de-a lungul ţărmului celui mai vechi lac de pe planetă.
Kremlinul este o atracţie turistică ce nu trebuie ratată de către nimeni care vizitează Moscova. Kremlinul din Moscova este cel mai cunoscut kremlin – “citadelă rusească”. Acesta reprezintă un complex fortificat, care include palatele Kremlinului şi catedralele Kremlinului, care tronează în Piaţa Roşie din Moscova. Complexul serveşte drept reşedinţă oficială şi ca principal loc de muncă al preşedintelui Rusiei. Triunghiul neregulat al zidurilor Kremlinului cuprinde o suprafaţă de 27,5 hectare, iar piaţa catedralelor ocupă poziţia centrală a Kremlinului. Este înconjurată de şase clădiri, dintre care trei sunt catedrale. Catedrala Adormirii, care a fost terminată în 1479, este cea mai veche, fiind cea mai mare catedrală din acea vreme şi, totodată, biserica de încoronare a ţarilor Rusiei. Construcţia cu faţadă masivă din calcar, cu cinci turle şi cupole aurite, a fost proiectată de către arhitectul Fioravanti. Catedrala Bunei Vestiri, cu nouă cupole aurite, a fost terminată în anul 1489, în timp ce Catedrala Arhanghelului Mihail (1508) se află în partea de sud-est a pieţei din Moscova şi este necropola a peste cincizeci de membri ai familiilor imperiale ruseşti. O altă construcţie importantă este Turnul cu clopot al lui Ivan cel Mare, aflat în partea de nord-est a Pieţei Roşii. Are 81 de metri înălţime şi se spune că marchează centrul Moscovei.
Coloana vertebrală a celui mai lung sistem de căi ferate din lume, ruta clasica a Trans -Siberianului pleacă din Moscova şi ajunge la Vladivostok, un oraş aşezat la graniţa rusă cu China şi Koreea de Nord. Construcţia a început în 1891 de Ţarul Alexandru al III-lea şi a fost finalizată în timpul fiului său, Nicolae al II-lea, în 1916. Acest drum mai este cunoscut şi ca calea ţarilor. Cei mai mulţi călători folosesc trenul şi ca hotel de la o destinaţie la alta. Există trei clase diferenţiate de luxul oferit. Astfel sunt cabine care au băi private, iar altele care folosesc duşuri la comun. O experienţă cu Trans-Siberianul este una cu siguranţă de neuitat.
5. Baikal – cel mai adânc, cel mai mare şi cel mai vechi lac
8. Catedrala Sfânta Sofia din Novgorad
Localizată în cel mai vechi oraş din Rusia, catedrala Sfânta Sofia este situată în incinta fortificată a acestei urbe. Înaltă de aproape 40 de metri, biserica, împodobită cu cinci cupole spectaculoase, este clădirea cel mai vechi locaş din Rusia. Catedrala Sfânta Sofia dispune de o serie de artefacte antice religioase, inclusiv Maica Domnului a Păcătoşilor, o pictogramă despre care legenda spune că a salvat Novgorod de la atac, în 1169. De asemenea cele trei porţi bogat sculptate ale Catedralei, cunoscute în întreaga lume celebre, datează tot din secolul al 12-lea.
9. Muntele Elbrus
Muntele Elbrus localizat în Muntii Caucaz din sudul Rusiei are 5,542 de metri. Cu această înălţime este cel mai înalt munte din Europa, Mont Blanc fiind cel mai înalt din Europa Occidentală. Este o atracţie pentru alpiniştii din întreaga lume. Muntele a fost format dintr-un vulcan, se pare inactiv. Până în prezent nu s-au înregistrat niciun fel de erupţie. Un sistem de telecabine îi duce pe turiştii de orice fel până la 3800 de metri de unde pot admira o panoramă absolut magnifică, uşurând prima parte a căţărării pentru alpinişti.
10. Valea Gheizerelor
Situată în peninsula Kamceatka, din extremul orient rus, Valea Gheizerelor este locul în care se găseşte al doilea ca mărime gheizer din lume.Valea Gheizerelor a fost descoperită în 1941 de către om de ştiinţă local, Tatyana Ustinova. De atunci a devenit o atracţie turistică populară în Kamceatka şi atrage o mulţime de oameni de ştiinţă şi turişti, interesaţi de acest fenomen.
vezi mai mult