Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
width: 100%, height:1px
Descoperă destinația ideală
Descoperă destinația ideală
Lista de fata va prezinta un prea restrans top al celor mai frumoase atractii turistice din Spania.
Palacio Real, Madrid

detalii

Palacio Real, Madrid

Sau Palatul Regal din Madrid este resedinta oficiala a regelui Spaniei, desi este folosit numai in cadrul ceremoniilor statale. Palatul Regal a fost construit intre anii 1738 si 1755, iar regele Carlos III s-a instalat aici in anul 1764.

Cursele de tauri de la Pamplona

detalii

Cursele de tauri de la Pamplona

Pamplona este un oras din Navarra, faimos pentru festivalul San Fermín, organizat aici in fiecare an, intre 6 si 14 iulie. Punctul de atractie al festivalului il reprezinta El Encierro, cursa de tauri, o activitate care consta in alergarea in fata a zeci de tauri, carora li s-a dat drumul sa alerge pe strazile orasului.

La Concha, San Sebastian

detalii

La Concha, San Sebastian

Protejat de vanturile puternice de stanci inalte si insule, despre La Concha din San Sebastian se spune ca este cel mai tare oras-plaja din Europa. Aici poti face surf, te poti plimba pe faleza incantatoare sau poti admira frumoasele peisaje.

Apeductul din Segovia

detalii

Apeductul din Segovia

Apeductul din Segovia este unul dintre cele mai bine pastrate monumente lasate de catre romani in Spania. Vechiul apeduct poarta apa pe o distanta de 16 kilometri, de la raul Frío pana in Segovia si a fost construit din 24000 de blocuri masive din granit, fara a folosi mortar. Construit probabil in jurul anului 50 e.n., inca furnizeaza apa orasului, chiar si in secolul 20.

Cuenca

detalii

Cuenca

Aflat intre Madrid si Valencia, Cuenca este un exemplu magnific de oras medieval, construit in munte. Numeroasele case „atarnate” sunt ridicate direct in stanca, facand din Cuenca unul dintre cele mai interesante orase din Spania, o nestemata a provinciei Castilla La Mancha.

Ibiza

detalii

Ibiza

Ibiza este una dintre insulele Baleare din Marea Mediterana, aflata in largul coastei Spaniei. Insula este una dintre cele mai populare destinatii din Europa, in materie de distractie. In timpul verii, populatia de aici se dubleaza prin numarul turistilor veniti in Ibiza sa petreaca.

Sagrada Familia

detalii

Sagrada Familia

Este o biserica romano-catolica impresionanta si una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Spania. Sagrada Familia a fost proiectata de catre Antoni Gaudí, arhitectul catalan care a „modelat” Barcelona si care a lucrat la acest proiect timp de aproape 40 de ani, pana la moartea sa in anul 1926. Constructia bazilicii a inceput in 1882, aceasta nefiind inca terminata.

El Escorial

detalii

El Escorial

Cuibarita la poalele muntilor Sierra de Guadarrama, manastirea El Escorial a fost centrul politic al imperiului spaniol, sub domnia regelui Philip II. Philip l-a numit pe Juan Bautista de Toledo drept arhitect, in anul 1559 si impreuna au realizat El Escorial, un monument ce omagiaza rolul Spaniei in calitatea sa de centru al lumii crestine. In prezent functioneaza drept manastire, palat regal, muzeu si scoala.

width: 100%, height:1px
Cele mai tari plaje din Spania in 2022

1. Plaja Las Catedrales

catedrais.jpg
Playa As Catedrais, Ribadeo, Lugo / mapama.gob.es

Această plajă magnifică din Ribadeo, Galicia este un simbol cultural pentru spanioli și mândria tuturor locuitorilor din Galicia. Mulți turiști vin aici în pelerinaj și nu numai pentru că se află pe Camino de Santiago.

Oficial, numele său este plaja Aguas Santas, dar este cunoscută mai bine după porecla sa "Catedrala" datorită arcurilor și peșterilor impresionante care domină peisajul și o fac să semene cu o biserică. Nu există o modalitate mai bună de a petrece o după-amiază pe Playa de las Catedrales din Lugo decât printr-o plimbare printre formațiunile sale de stâncă pentru a admira minunile naturii.

2. Cala Macarella

macarella.jpg
Cala Macarella, Menorca, Insulele Baleare / mapama.gob.es

Dacă sunteți în căutarea unor temperaturi nu atât de scăzute ca în nordul Spaniei, ați putea să vizitați această plajă în Menorca. Împreună cu vecina sa La Macarelleta, este cunoscută ca una dintre cele mai frumoase plaje din Insulele Baleare. Cala Macarella este un golf mic, de numai 105 de metri, care se umple rapid cu oameni, dar oferă vederi spectaculoase asupra Mării Mediterane.

Marea nu este singura priveliște surprinzătoare pe această plajă, deoarece este o plajă pentru nudiști. Simțiți-vă liberi în pielea voastră și relaxați-vă aici, dar nu uitați că probabil nu este cea mai potrivită plajă pentru copiii.

3. Plaja Papagayo

papgayo.jpg
Playa El Papagayo, Yaiza, Lanzarote / mapama.gob.es

El Papagayo este o altă plajă pentru nudiști cunoscută ca una dintre cele mai tari plaje din Spania pentru vacanțe și este situată în Insulele Canare. Numită și "Loro", această plajă, cu nisip alb fin, se află în municipiul Yaiza, pe insula Lanzarote, în mijlocul unui parc natural.

Playa del Papagayo este înconjurată în ambele părți de stânci, care îi păstrează apele calme. Nu vă puteți abține să nu faceți o baie! Pentru a vă bucura pe deplin de această plajă incredibilă, încercați să faceți scufundări în apele limpezi și să căutați pește sau să beți ceva la unul dintre barurile de plajă de tip chiringuito.

4. Playa de los Muertos

losmuertos.jpg
Playa de los Muertos, Carboneras, Almeria / mapama.gob.es

Când vine vorba de o listă cu cele mai tari plaje de pe teritoriul spaniol, nu putem exclude Playa de los Muertos din Carboneras, Almeria. În ciuda numelui său oarecum morbid, care se traduce ca "Plaja morților" în limba română, această plajă este o bijuterie adevărată a coastei sudice a Spaniei, cu nisip alb și, în mare parte, ape calme, făcând-o plaja perfectă pentru a te bucura cu copiii .

Este o plajă uriașă, retrasă, cunoscută doar de câțiva oameni. Are peste 1 km de nisip fin pe care vă puteți întinde la soare și relaxa, precum și un parc auto cu CCTV și serviciu de curățenie.

5. Plaja Bolonia

bolonia.jpg
Playa Bolonia, Tarifa, Cadiz / mapama.gob.es

Plajele din Cadiz sunt plajele din Spania perfecte pentru surf, iar Playa de Bolonia din Tarifa nu face excepție. Are o zonă specială pentru surfing și iarbă verde pe toată lungimea de 3.800 de metri de țărm.

Bineînțeles, vântul este foarte puternic, ceea ce ajută la practicarea surfului, dar pentru a vă proteja de vântul biciuitor, puteți închiria umbrele de soare și șezlonguri și vă puteți relaxa sub minunatul soare andaluz.

6. Plaja La Malagueta

malagueta.jpg
Playa la Malagueta, Malaga / mapama.gob.es

O altă frumoasă plajă din Andaluzia este La Malagueta din Malaga. Este o plajă aflată chiar lângă orașul Malaga; deși nu are aceleași priveliști cu natură neatinsă ca celelalte plaje de pe lista noastră, are acces ușor la centrul orașului și o promenadă foarte frumoasă pentru o plimbare.

De asemenea, oferă numeroase alte servicii excelente, inclusiv o zonă de joacă pentru copii și o zonă sportivă, așa că, indiferent de ceea ce căutați, puteți găsi la Playa La Malagueta.

7. Plaja Rodas

rodas.jpg
Playa Rodas, Vigo, Pontevedra / mapama.gob.es

Plaja Rodas a fost votată cea mai tare plajă din lume de The Guardian și nu este greu de înțeles de ce. Situată în Insulele Cíes la doar câțiva km de țărm de la Vigo, Pontevedra, plaja este accesibilă cu barca, o serie de feriboturi având plecări frecvente din portul Vigo în lunile de vară. Vă rugăm să rețineți că Insulele Cíes acceptă numai 2.200 de vizitatori pe zi, așa că vă recomandăm să vă rezervați locul dinainte.

Odată ce ajungeți acolo, nu veți regreta. Playa Rodas este ca un paradis în Spania, cu nisipul său incredibil de alb și marea strălucind în culori de parcă ar fi Caraibe. Este atât de primitoare că veți dori să faceți o baie, dar aveți grijă: apa din Oceanul Atlantic este de obicei foarte rece; este mai bine să intri cu un costum de neopren și să faci scufundări.

8. Plaja Laida

laida.jpg
Playa de Laida, Ibarranguelua, Biscay / mapama.gob.es

Dacă vă place surful, nordul Spaniei are la fel de multe de oferit ca și  Cadiz. Țara Bascilor este o destinație de vis pentru surferi, cu valuri mari și vânt puternic. Playa Laida se află în Ibarranguelua, Vizcaya, pe o bucată de pământ înconjurată de apele dure ale Mării Cantabrice, care sunt perfecte pentru toate activitățile sportive, inclusiv windsurfing, caiac, navigație, canotaj și multe altele.

Chiar dacă nu sunteți un iubitor al sporturilor de apă, această plajă are multe de oferit. Există un camping în apropiere și o mulțime de facilități pentru copii, cum ar fi o zonă de joacă cu mai multe leagăne și dune de nisip, gata pentru a fi explorate.

9. Plaja Ses Illetes

ses_illetes.jpg
Playa Ses Illetes, Formentera / mapama.gob.es

Cea de-a doua plajă din Insulele Baleare de pe lista noastră este Playa Ses Illetes, care se află pe insula Formentera, în parcul natural Ses Salines. Se remarcă pentru locația sa izolată în partea de nord a insulei și pentru nisipul său alb și fin.

Vara, Ses Illetes se umple de oameni și de bărci care se ancorează în Marea Mediterană pentru a profita de climatul bun și de atmosfera relaxantă. Fără îndoială, aceasta este una dintre cele mai bune plaje pentru o vacanță de vară.

10. Plaja Gulpiyuri

gulpiyuri.jpg
Playa Gulpiyuri, Llanes, Asturias / mapama.gob.es

Aceasta este probabil cea mai ciudată plajă din Spania - Playa de Gulpiyuri din Llanes, Asturia. Nu se află pe coastă, ci în mijlocul unei lunci. Este o surpriză reală atunci când vă plimbați ocazional prin zona rurală asturiană înconjurată de păduri și deodată dați peste o plajă interioară.

Are numai 40 de metri de nisip și nu multă apă, care pătrunde prin tuneluri subterane dinspre marea aflată la aproximativ 50 de metri distanță. Când mareea este mare și marea este dură, se produc chiar și valuri în acest mic "golf" interior. Dacă vă aflați în zonă, nu ratați unele din celelalte minuni pe care Asturia le oferă, cum ar fi Bufones de Pría și orașul Llanes.

vezi mai mult

  • Dan Boștină
    Am fost în Spania cu această agenție, și pot spune că mi s-au împlinit toate visurile! 10/10 comunicare, 10/10 experinență. Recomand!
  •  Marina Antonescu
    Tenerife chiar este o destinație de vis. Am petrecut o săptămână pe insulă și nu am avut nici o plângere. Superb! Va mulțumim pentru toată implicarea și cu siguranța vom apela in continuare la serviciile Dvs.
  • Alexa Brumaru
    O agenție minunată! Rapid, totul online, informatiile furnizate complet și rapid, mulțumită agentului dedicat. Am fost in Ibiza iar atmosfera a fost superba!
width: 100%, height:1px

Care sunt conditiile de calatorie in 2022?

Toti pasagerii care se îmbarcă în România cu destinația Spania trebuie să prezinte certificatul european digital COVID cu urmatoarele opțiuni:  

- certificatul european digital COVID care atestă vaccinarea completă împotriva COVID de la care au trecut minim 14 zile;

sau

- certificatul european digital COVID care atestă recuperarea post-COVID-19 de la care au trecut minim 11 zile, dar nu mai mult de 180 de zile;

sau

- certificatul european digital COVID care atestă rezultatul negativ al unui test PCR realizat în ultimele 72 de ore anterioare călătoriei sau certificatul digital european care atestă rezultatul negativ al unui test antigen realizat în ultimele 48 de ore anterioare călătoriei.

 

In plus toti turistii trebuie sa completeze formularul privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau al paginii de internet https://www.spth.gob.es/;

 

NOTA: Minorii cu vârsta de până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul european digital COVID, dar pentru aceștia trebuie completat formularul privind starea de sănătate (https://www.spth.gob.es/). 

IMPORTANT: NU UITATI COMPLETAREA FORMULARULUI SI PREZENTAREA CODULUI QR LA IMBARCARE.

 

Formularul poate fi completat oricand dar va trebui finalizat cu 24h-48h inaintea plecarii adaugand informatii legate de starea de sanatate si istoricul calatoriilor. In situatia in care pasagerul este minor sau o persoana dependenta, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate.

O greseala frecvent intalnita la completarea formularului este inversarea numelui cu prenumele. Astfel, la SURNAME se va trece numele de familie, iar la NAME prenumele.

Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR de sanatate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat in aeroportul/portul de destinatie. Daca formularul va fi semnat din aplicatie, acesta va aparea in sectiunea „Calatoria mea”, iar utilizatorul va receptiona si un e-mail care poate fi imprimat.

Prezentarea codului QR valid la sosire este o cerinta obligatorie, asa ca asigurati-va ca l-ati completat inainte de a calatori!

ATENTIE! La imbarcare pasagerii sunt obligati sa prezinte si acest cod QR, in caz contrar fiindu-le refuzata imbarcarea la bordul aerornavei!

 

In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

De retinut:

- Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)

- Statele NON-UE (terte) vor fi judecate ca un tot unitar, fara sa mai conteze statutul lor epidemiologic.

- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.

- Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

- Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

- Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Care sunt regulile de intrare in Romania?

In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

 

De retinut:

 

- Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)

 

- Statele NON-UE (terte) vor fi judecate ca un tot unitar, fara sa mai conteze statutul lor epidemiologic.

 

- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.

 

- Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

 

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

 

- Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 

- Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

 

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

 

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

 

 

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E.

 

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 

 Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

 

- Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

 

- Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

 

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

 

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

 

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

 

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

 

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

 

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală