Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
Spania- Atractii

Destinatii de vacanta

Spania, situată în partea de sud-vest a Europei, este o țară cu o istorie vastă și diversitate culturală. Cunoscută pentru soarele său generos, plajele frumoase și orașele istorice, Spania este o destinație turistică populară.

Cu orașe vibrante precum Barcelona și Madrid, Spania impresionează cu arhitectura sa distinctivă, muzeele de calibru mondial, precum Muzeul Prado, și o viață de noapte animată. Oricine vizitează Spania nu ar trebui să rateze celebrul spectacol de flamenco sau delicioasele bucate locale, precum paella și tapas.

Pe lângă atracțiile urbane, Spania este bogată în peisaje naturale variate, de la Munții Pirenei la plajele însorite ale Costa del Sol și insulele magnifice precum Mallorca și Ibiza. Pamântul flamenco și al corridelor de tauri, Spania îmbină tradiția cu modernitatea într-un mod captivant.

 

Cu siguranță! Iată o scurtă prezentare a unora dintre principalele destinații din Spania și a celor mai bune perioade de vizitare:

Barcelona:

Atracții: Sagrada Familia, Park Güell, La Rambla, Cartierul Gotic.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Ora de vârf: De la sfârșitul primăverii până la începutul verii (mai-iunie) sau începutul toamnei (septembrie-octombrie) pentru vreme plăcută și mai puțină aglomerație.

Madrid:

Atracții: Muzeul Prado, Palatul Regal, Parcul Retiro, Puerta del Sol.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Madrid: Cel mai bun moment pentru a vizita: Primăvara și toamna pentru temperaturi confortabile și evenimente culturale.

Sevilla:

Atracții: Alcazarul din Sevilla, Catedrala din Sevilla, Plaza de España, spectacole de flamenco.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Sevilia: Cel mai bun moment pentru a vizita: Primăvara (din martie până în mai) și toamna (din septembrie până în octombrie) pentru temperaturi blânde.

Valencia:

Atracții: Orașul Artelor și Științelor, Catedrala din Valencia, Grădinile Turia, La Lonja de la Seda.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Primăvara și începutul toamnei pentru vreme plăcută și activități în aer liber.

Granada:

Atracții: Alhambra, Generalife, Albayzín, Sacromonte.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Primăvara și toamna pentru temperaturi confortabile și mai puțini turiști.

Ibiza:

Atracții: Plaje, Ibiza Town, Dalt Vila, Viața de noapte.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Ibiza: Cel mai bun moment pentru a vizita: De la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei pentru activități pe plajă și viață de noapte vibrantă.

Mallorca:

Atracții: Catedrala din Palma, Serra de Tramuntana, Valldemossa, Cala d'Or.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Mallorca: Cea mai bună perioadă pentru a vizita: De la sfârșitul primăverii până la începutul toamnei pentru explorări în aer liber și relaxare pe plajă.

Costa del Sol:

Atracții: Marbella, Malaga, Nerja, Ronda.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Cel mai bun moment pentru a vizita: Primăvara și începutul toamnei pentru vreme plăcută pe plajă.

Cel mai bun moment pentru a vizita Spania se încadrează adesea în sezoanele de umăr (primăvara și toamna), când vremea este în general blândă, iar aglomerația de turiști nu este la fel de intensă ca în timpul lunilor de vârf de vară. Cu toate acestea, momentul specific poate varia în funcție de preferințele personale și de activitățile de care intenționați să vă bucurați.

 

Descoperă destinația ideală
Descoperă destinația ideală
Lista de fata va prezinta un prea restrans top al celor mai frumoase atractii turistice din Spania.
Palacio Real, Madrid

detalii

Palacio Real, Madrid

Sau Palatul Regal din Madrid este resedinta oficiala a regelui Spaniei, desi este folosit numai in cadrul ceremoniilor statale. Palatul Regal a fost construit intre anii 1738 si 1755, iar regele Carlos III s-a instalat aici in anul 1764.

Cursele de tauri de la Pamplona

detalii

Cursele de tauri de la Pamplona

Pamplona este un oras din Navarra, faimos pentru festivalul San Fermín, organizat aici in fiecare an, intre 6 si 14 iulie. Punctul de atractie al festivalului il reprezinta El Encierro, cursa de tauri, o activitate care consta in alergarea in fata a zeci de tauri, carora li s-a dat drumul sa alerge pe strazile orasului.

La Concha, San Sebastian

detalii

La Concha, San Sebastian

Protejat de vanturile puternice de stanci inalte si insule, despre La Concha din San Sebastian se spune ca este cel mai tare oras-plaja din Europa. Aici poti face surf, te poti plimba pe faleza incantatoare sau poti admira frumoasele peisaje.

Apeductul din Segovia

detalii

Apeductul din Segovia

Apeductul din Segovia este unul dintre cele mai bine pastrate monumente lasate de catre romani in Spania. Vechiul apeduct poarta apa pe o distanta de 16 kilometri, de la raul Frío pana in Segovia si a fost construit din 24000 de blocuri masive din granit, fara a folosi mortar. Construit probabil in jurul anului 50 e.n., inca furnizeaza apa orasului, chiar si in secolul 20.

Cuenca

detalii

Cuenca

Aflat intre Madrid si Valencia, Cuenca este un exemplu magnific de oras medieval, construit in munte. Numeroasele case „atarnate” sunt ridicate direct in stanca, facand din Cuenca unul dintre cele mai interesante orase din Spania, o nestemata a provinciei Castilla La Mancha.

Ibiza

detalii

Ibiza

Ibiza este una dintre insulele Baleare din Marea Mediterana, aflata in largul coastei Spaniei. Insula este una dintre cele mai populare destinatii din Europa, in materie de distractie. In timpul verii, populatia de aici se dubleaza prin numarul turistilor veniti in Ibiza sa petreaca.

Sagrada Familia

detalii

Sagrada Familia

Este o biserica romano-catolica impresionanta si una dintre cele mai vizitate obiective turistice din Spania. Sagrada Familia a fost proiectata de catre Antoni Gaudí, arhitectul catalan care a „modelat” Barcelona si care a lucrat la acest proiect timp de aproape 40 de ani, pana la moartea sa in anul 1926. Constructia bazilicii a inceput in 1882, aceasta nefiind inca terminata.

El Escorial

detalii

El Escorial

Cuibarita la poalele muntilor Sierra de Guadarrama, manastirea El Escorial a fost centrul politic al imperiului spaniol, sub domnia regelui Philip II. Philip l-a numit pe Juan Bautista de Toledo drept arhitect, in anul 1559 si impreuna au realizat El Escorial, un monument ce omagiaza rolul Spaniei in calitatea sa de centru al lumii crestine. In prezent functioneaza drept manastire, palat regal, muzeu si scoala.

Cele mai tari plaje din Spania in 2022

1. Plaja Las Catedrales

catedrais.jpg
Playa As Catedrais, Ribadeo, Lugo / mapama.gob.es

Această plajă magnifică din Ribadeo, Galicia este un simbol cultural pentru spanioli și mândria tuturor locuitorilor din Galicia. Mulți turiști vin aici în pelerinaj și nu numai pentru că se află pe Camino de Santiago.

Oficial, numele său este plaja Aguas Santas, dar este cunoscută mai bine după porecla sa "Catedrala" datorită arcurilor și peșterilor impresionante care domină peisajul și o fac să semene cu o biserică. Nu există o modalitate mai bună de a petrece o după-amiază pe Playa de las Catedrales din Lugo decât printr-o plimbare printre formațiunile sale de stâncă pentru a admira minunile naturii.

2. Cala Macarella

macarella.jpg
Cala Macarella, Menorca, Insulele Baleare / mapama.gob.es

Dacă sunteți în căutarea unor temperaturi nu atât de scăzute ca în nordul Spaniei, ați putea să vizitați această plajă în Menorca. Împreună cu vecina sa La Macarelleta, este cunoscută ca una dintre cele mai frumoase plaje din Insulele Baleare. Cala Macarella este un golf mic, de numai 105 de metri, care se umple rapid cu oameni, dar oferă vederi spectaculoase asupra Mării Mediterane.

Marea nu este singura priveliște surprinzătoare pe această plajă, deoarece este o plajă pentru nudiști. Simțiți-vă liberi în pielea voastră și relaxați-vă aici, dar nu uitați că probabil nu este cea mai potrivită plajă pentru copiii.

3. Plaja Papagayo

papgayo.jpg
Playa El Papagayo, Yaiza, Lanzarote / mapama.gob.es

El Papagayo este o altă plajă pentru nudiști cunoscută ca una dintre cele mai tari plaje din Spania pentru vacanțe și este situată în Insulele Canare. Numită și "Loro", această plajă, cu nisip alb fin, se află în municipiul Yaiza, pe insula Lanzarote, în mijlocul unui parc natural.

Playa del Papagayo este înconjurată în ambele părți de stânci, care îi păstrează apele calme. Nu vă puteți abține să nu faceți o baie! Pentru a vă bucura pe deplin de această plajă incredibilă, încercați să faceți scufundări în apele limpezi și să căutați pește sau să beți ceva la unul dintre barurile de plajă de tip chiringuito.

4. Playa de los Muertos

losmuertos.jpg
Playa de los Muertos, Carboneras, Almeria / mapama.gob.es

Când vine vorba de o listă cu cele mai tari plaje de pe teritoriul spaniol, nu putem exclude Playa de los Muertos din Carboneras, Almeria. În ciuda numelui său oarecum morbid, care se traduce ca "Plaja morților" în limba română, această plajă este o bijuterie adevărată a coastei sudice a Spaniei, cu nisip alb și, în mare parte, ape calme, făcând-o plaja perfectă pentru a te bucura cu copiii .

Este o plajă uriașă, retrasă, cunoscută doar de câțiva oameni. Are peste 1 km de nisip fin pe care vă puteți întinde la soare și relaxa, precum și un parc auto cu CCTV și serviciu de curățenie.

5. Plaja Bolonia

bolonia.jpg
Playa Bolonia, Tarifa, Cadiz / mapama.gob.es

Plajele din Cadiz sunt plajele din Spania perfecte pentru surf, iar Playa de Bolonia din Tarifa nu face excepție. Are o zonă specială pentru surfing și iarbă verde pe toată lungimea de 3.800 de metri de țărm.

Bineînțeles, vântul este foarte puternic, ceea ce ajută la practicarea surfului, dar pentru a vă proteja de vântul biciuitor, puteți închiria umbrele de soare și șezlonguri și vă puteți relaxa sub minunatul soare andaluz.

6. Plaja La Malagueta

malagueta.jpg
Playa la Malagueta, Malaga / mapama.gob.es

O altă frumoasă plajă din Andaluzia este La Malagueta din Malaga. Este o plajă aflată chiar lângă orașul Malaga; deși nu are aceleași priveliști cu natură neatinsă ca celelalte plaje de pe lista noastră, are acces ușor la centrul orașului și o promenadă foarte frumoasă pentru o plimbare.

De asemenea, oferă numeroase alte servicii excelente, inclusiv o zonă de joacă pentru copii și o zonă sportivă, așa că, indiferent de ceea ce căutați, puteți găsi la Playa La Malagueta.

7. Plaja Rodas

rodas.jpg
Playa Rodas, Vigo, Pontevedra / mapama.gob.es

Plaja Rodas a fost votată cea mai tare plajă din lume de The Guardian și nu este greu de înțeles de ce. Situată în Insulele Cíes la doar câțiva km de țărm de la Vigo, Pontevedra, plaja este accesibilă cu barca, o serie de feriboturi având plecări frecvente din portul Vigo în lunile de vară. Vă rugăm să rețineți că Insulele Cíes acceptă numai 2.200 de vizitatori pe zi, așa că vă recomandăm să vă rezervați locul dinainte.

Odată ce ajungeți acolo, nu veți regreta. Playa Rodas este ca un paradis în Spania, cu nisipul său incredibil de alb și marea strălucind în culori de parcă ar fi Caraibe. Este atât de primitoare că veți dori să faceți o baie, dar aveți grijă: apa din Oceanul Atlantic este de obicei foarte rece; este mai bine să intri cu un costum de neopren și să faci scufundări.

8. Plaja Laida

laida.jpg
Playa de Laida, Ibarranguelua, Biscay / mapama.gob.es

Dacă vă place surful, nordul Spaniei are la fel de multe de oferit ca și  Cadiz. Țara Bascilor este o destinație de vis pentru surferi, cu valuri mari și vânt puternic. Playa Laida se află în Ibarranguelua, Vizcaya, pe o bucată de pământ înconjurată de apele dure ale Mării Cantabrice, care sunt perfecte pentru toate activitățile sportive, inclusiv windsurfing, caiac, navigație, canotaj și multe altele.

Chiar dacă nu sunteți un iubitor al sporturilor de apă, această plajă are multe de oferit. Există un camping în apropiere și o mulțime de facilități pentru copii, cum ar fi o zonă de joacă cu mai multe leagăne și dune de nisip, gata pentru a fi explorate.

9. Plaja Ses Illetes

ses_illetes.jpg
Playa Ses Illetes, Formentera / mapama.gob.es

Cea de-a doua plajă din Insulele Baleare de pe lista noastră este Playa Ses Illetes, care se află pe insula Formentera, în parcul natural Ses Salines. Se remarcă pentru locația sa izolată în partea de nord a insulei și pentru nisipul său alb și fin.

Vara, Ses Illetes se umple de oameni și de bărci care se ancorează în Marea Mediterană pentru a profita de climatul bun și de atmosfera relaxantă. Fără îndoială, aceasta este una dintre cele mai bune plaje pentru o vacanță de vară.

10. Plaja Gulpiyuri

gulpiyuri.jpg
Playa Gulpiyuri, Llanes, Asturias / mapama.gob.es

Aceasta este probabil cea mai ciudată plajă din Spania - Playa de Gulpiyuri din Llanes, Asturia. Nu se află pe coastă, ci în mijlocul unei lunci. Este o surpriză reală atunci când vă plimbați ocazional prin zona rurală asturiană înconjurată de păduri și deodată dați peste o plajă interioară.

Are numai 40 de metri de nisip și nu multă apă, care pătrunde prin tuneluri subterane dinspre marea aflată la aproximativ 50 de metri distanță. Când mareea este mare și marea este dură, se produc chiar și valuri în acest mic "golf" interior. Dacă vă aflați în zonă, nu ratați unele din celelalte minuni pe care Asturia le oferă, cum ar fi Bufones de Pría și orașul Llanes.

vezi mai mult

  • Dan Boștină
    Am fost în Spania cu această agenție, și pot spune că mi s-au împlinit toate visurile! 10/10 comunicare, 10/10 experinență. Recomand!
  •  Marina Antonescu
    Tenerife chiar este o destinație de vis. Am petrecut o săptămână pe insulă și nu am avut nici o plângere. Superb! Va mulțumim pentru toată implicarea și cu siguranța vom apela in continuare la serviciile Dvs.
  • Alexa Brumaru
    O agenție minunată! Rapid, totul online, informatiile furnizate complet și rapid, mulțumită agentului dedicat. Am fost in Ibiza iar atmosfera a fost superba!

Care sunt conditiile de calatorie in 2024?

Condiții de intrare și regim de ședere

Atenționare COVID-19Începând cu data de 2 iunie 2022, pasagerilor care sosesc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, provenind din statele membre ale Uniunii Europene sau statelor asociate Schengen, NU li se va mai solicita prezentarea formularului de control sanitar SpTH și nici a certificatului COVID-19.

Cetățenii români nu au nevoie de viză pentru a călători în Spania.

Intrarea în Spania este permisă cu pașaportul sau cartea de identitate valabile.

Pentru verificarea condițiilor speciale de intrare și ședere, recomandăm consultarea informațiilor oficiale furnizate de Ministerul de Interne al Regatului Spaniei (http://www.interior.gob.es/).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care intenționează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat să se adreseze ambasadei sau oficiilor consulare ale României și să își anunțe prezența în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactați în situații de urgență.

Care sunt regulile de intrare in Romania?

Condiţiile care trebuie întrunite pentru a vă fi permisă intrarea în România:

  • A se avea în vedere faptul că potrivit dispoziţiilor cadrului normativ naţional, deţinerea unei vize (în cazul străinilor supuşi obligativităţii vizei de intrare în România), nu garantează intrarea posesorului pe teritoriul naţional.
  • Pentru a vă fi permisă intrarea în România, la controlul efectuat la punctele de trecere a frontierei de stat, trebuie să fiţi în măsură a face dovada întrunirii condiţiilor corespunzătoare (spre exemplu: să furnizaţi informaţii cu privire la cât timp intenţionaţi să staţi în România şi/sau scopul şederii. În unele situaţii, rezultatul unor astfel de verificări  poate consta în nepermiterea intrării în România. Este recomandabil să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor prezentate la solicitarea vizei (scrisoare de invitaţie, confirmarea excursiei sau alte documente care să ateste scopul şederii).
  • IMPORTANT! În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.610/2013, la intrarea pe teritoriul României, vor fi verificate atât valabilitatea vizei dumneavoastră, cât şi durata şederilor efectuate anterior. Intrarea şi şederea în România vă vor fi permise doar pentru durata înscrisă în viza pe care o deţineţi şi doar dacă şederile dumneavoastră anterioare, cumulate, nu depăşesc durata maximă permisă, de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, prin raportare la data la care doriţi să intraţi în România. 
  • ATENŢIE! Trebuie să respectaţi perioada de şedere şi de valabilitate înscrise pe viza dumneavoastră. Depăşirea acestora vă poate expune riscului de a fi returnat şi de a vi se interzice intrarea în România pentru o anumită perioadă de timp determinată.
  • În conformitate cu prevederile cadrului normativ naţional în vigoare, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii:
  1. posedă un document valabil de trecere a frontierei de stat, acceptat de statul român;
  2. posedă viză sau permis de şedere acordate în condiţiile legislaţiei în vigoare sau, după caz, posedă orice autorizaţie care conferă titularului drept de tranzit ori de şedere pe teritoriul României în baza actelor normative ale Uniunii Europene, obligatorii şi aplicabile pentru România, dacă prin înţelegeri internaţionale nu s-a stabilit altfel;
  3. prezintă, în condiţiile legislaţiei în vigoare, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;
  4. prezintă garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflaţi în tranzit;
  5. pe numele lor nu sunt introduse semnalări în Sistemul Informatic Naţional de Semnalări în scopul refuzului intrării pe teritoriul statului român;
  6. pe numele lor nu au fost introduse semnalări în Sistemul de Informaţii Schengen în scopul nepermiterii intrării;
  7. nu sunt semnalaţi de autorităţile competente că prezintă un pericol pentru apărarea şi securitatea naţională, ordinea şi sănătatea publică.

ATENŢIE! Obţinerea unei vize de intrare nu garantează cetăţenilor străini accesul pe teritoriul României. Toţi cetăţenii care doresc să călătorească în România trebuie să se asigure că respectă prevederile enunţate mai sus. Condiţiile de acordare a vizelor şi condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, sunt complementare.​ Scopul călătoriei străinului care a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere nu poate fi modificat pe durata prezenţei sale în România.

 

DE INTERES – Calculul dreptului de şedere:

Pentru a stabili dreptul de şedere de care beneficiaţi pe teritoriul României, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că data intrării este prima zi de şedere pe teritoriul României, iar data ieşirii este ultima zi de şedere pe teritoriul României. Perioadele de şedere autorizate în temeiul unui permis de şedere sau a unei vize naţionale de lungă şedere nu sunt luate în considerare la calcularea perioadei de şedere.

La calculul dreptului de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe, se ia în calcul o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Beneficiaţi de posibilitatea de a vă calcula dreptul dumneavoastră de şedere, prin utilizarea sistemului de calcul pus la dispoziţie, in acest scop, de Comisia Europeană.

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală