Sri Lanka
7 locuri de vizitat in Sri Lanka

Pentru a trai fiorul oferit de trecutul glorios al acestei tari, trebuie sa vii macar o data in fosta sa capitala din perioada antica.

Orasul se afla in jurul unui lac artificial, peisajul de aici fiind de-a dreptul spectaculos. Faimosul festival Esala Perahera (Festivalul lunii) din Sri Lanka este organizat in fiecare an pe acest deal si turisti din intreaga lume vin aici cu mare bucurie. Frumusetea templului Dalada Maligawa este si ea unica in lume.

Kandy, fosta capitala

 

Capitala actuala a Sri Lanka, Colombo beneficiaza de toate facilitatile moderne. Aici gasesti hoteluri de lux, restaurante si cafenele elegante si mall-uri care te asteapta sa le treci pragul pentru a petrece ore intregi la cumparaturi. Daca esti ceea ce se cheama un “shopaholic”, fa o vizita la Pettah, unde preturile sunt accesibile si marfa, de buna calitate.

 
Colombo, actuala capitala

 

Latura medieval a Sri Lanka poate fi admirata in acest oras stravechi. Trei sculpturi antice in stanca, infatisandu-l pe Buddha, culcat, stand jos si in picioare, sporesc frumusetea acestui monument sacru

 

Polonnaruwa

 

In timpul ocupatiei britanice, Nuwara Eliya a fost dealul favorit al producatorilor de ceai englezi. Aici se afla unul dintre cele mai frumoase orase din regiunea deluroasa din Sri Lanka, cu un climat mult mai racoros decat cel din majoritatea regiunilor din tara. Tot aici ai la dispozitie si cel mai bun teren de golf din Sri Lanka.

Nuwara Eliya

 

Sigiriya este o fortareata din stanca, vestita pentru structura si arhitectura sa magnifica. Locatia este inclusa in Patrimoniul Mondial al UNESCO si se afla la 200 de metri inaltime, deasupra unui teren acoperit de paduri. Aici poti vedea multe atractii turistice, de la casa in spirala a scarilor pana la leul imens din piatra. Structura uluitoare a zidurilor si a gradinilor fortaretei, amintesc de vremurile de glorie ale regilor africani.

 
Stanca Sigiriya

 

Pinnewala este o rezervatie pentru puii de elefanti salbatici, unde acestia traiesc alaturi de mamele lor si unde iubitorii de animale din intreaga lume, vin sa ii admire.  Privelistea elefantilor in timpul ritualului de imbaiere este cu adevarat unica.

Rezervatia de elefanti Pinnewala

 

Mirissa este una dintre cele mai frumoase plaje din Sri Lanka, vestita pentru posibilitatile de practicare a surfului si unde turistii vin sa admire balenele. Orasul fortificat Galle se afla in apropiere, iar fortul olandez Galle, este inclus in Patrimoniul Mondial al UNESCO, fiind considerat cel mai bine conservat fort maritim din lume.


 

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
Circuite cu avionul din Bucuresti catre Sri Lanka

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală