Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
40px
Tanzania
Zanzibar
40px
Tanzania- Atractii

Destinatii de vacanta

Tanzania, situată în partea de est a Africii, este o destinație fascinantă care atrage turiștii cu peisajele sale variate, viața sălbatică bogată și cultura sa diversă. Această țară cuprinde o gamă largă de atracții, de la înălțimile muntelui Kilimanjaro la savanele nesfârșite ale Serengeti și la plajele exotice ale insulei Zanzibar.

Printre punctele de interes se numără Parcul Național Serengeti, unde are loc celebrul fenomen al migrației a milioane de lei și antilope, și Craterul Ngorongoro, o calderă vulcanică impresionantă cu o diversitate incredibilă de animale sălbatice.

Kilimanjaro, cel mai înalt vârf al Africii, atrage pasionații de trekking și oferă vederi spectaculoase de pe vârful său. În același timp, insula Zanzibar este renumită pentru plajele cu nisip alb, recifele de corali și atmosfera sa exotica.

Capitala Dar es Salaam și orașul istoric Stone Town de pe insula Zanzibar reflectă amestecul de tradiție și modernitate, oferind o incursiune în cultura bogată a Tanzaniei.

Cu oameni prietenoși, peisaje uimitoare și o faună sălbatică impresionantă, Tanzania este o destinație care oferă o experiență de călătorie autentică și memorabilă.

 

Cu siguranță! Iată o scurtă prezentare a unora dintre principalele destinații din Tanzania și a celor mai bune perioade de vizitare:

Parcul Național Serengeti:

Atracții: Marea migrație, faună sălbatică diversă, safari cu baloane cu aer cald.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din ianuarie până în martie, pentru sezonul de fătare, sau din iunie până în octombrie, pentru vreme uscată și observarea faunei sălbatice.

Muntele Kilimanjaro:

Atracții: Vârful Uhuru, trasee de trekking precum Machame și Marangu.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din ianuarie până în martie și din iunie până în octombrie pentru un cer mai senin și condiții favorabile de drumeție.

Craterul Ngorongoro:

Atracții: Faună sălbatică diversă, ecosistem unic, cultura Maasai.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Cel mai bun moment pentru a vizita: Pe tot parcursul anului, dar sezonul uscat (iunie - octombrie) este ideal pentru observarea faunei sălbatice.

Zanzibar:

Atracții: Stone Town, plaje frumoase, plantații de mirodenii.

Cel mai bun moment pentru a vizita: Din iunie până în octombrie pentru vreme uscată și temperaturi plăcute.

Parcul Național Tarangire:

Atracții: Arbori Baobab, populație mare de elefanți, avifaună diversă.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: Târgari Tarangiar: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din iunie până în octombrie pentru o observare optimă a faunei sălbatice în timpul sezonului uscat.

Parcul Național Lacul Manyara:

Atracții: Leii care se cațără în copaci, diverse specii de păsări, peisaje pitorești.

Cea mai bună perioadă pentru a vizita: În timpul nopții, se poate ajunge în zona de odihnă: Din iunie până în octombrie pentru condiții uscate și concentrarea faunei sălbatice.

Rezervația Selous Game Reserve:

Atracții: Îndepărtată și sălbatică, safari cu barca, ecosisteme diverse.

Cea mai bună perioadă de vizitare: Cel mai bun moment pentru a vizita: Din iunie până în octombrie pentru vreme uscată și observarea optimă a faunei sălbatice.

Cel mai bun moment pentru a vizita Tanzania:

Cel mai bun moment pentru a vizita Tanzania depinde de regiunea specifică și de activitățile de care intenționați să vă bucurați. În general, sezonul uscat, din iunie până în octombrie, este considerat ideal pentru observarea faunei sălbatice în majoritatea parcurilor.

Marea migrație din Serengeti este deosebit de impresionantă în această perioadă. Cu toate acestea, sezonul umed, din noiembrie până în mai, aduce peisaje luxuriante și observarea păsărilor migratoare. Perioada specifică poate varia în funcție de preferințele individuale și de activitățile planificate.

Travel
Travel
Discover
Discover
Relax
Relax
Enjoy
Enjoy
 • Angela Uancea
  Am fost în Zanzibar (cuplu) într-un sejur de 8 zile pline pentru a prinde noaptea dintre ani pe plaja din Kiwengwa la cel mai armonios resort, VOI Kiwengwa Resort. Totul a decurs conform planului și am avut parte doar de surprize plăcute datorită agentului Luxury Travel. Foarte prompt și atent la detalii, disponibil la orice oră, s-a asigurat pe tot parcursul călătoriei că dispunem de toate informațiile și resursele necesare pentru a maximiza gradul de confort și relaxare în acest sejur.
 • Lia Nuluță
  Deși a fost o perioadă dificilă atât pentru a călătorii cât și pentru agențiile de turism, însă cu ajutorul și implicarea reprezentantului Luxury Travel am reușit să ne vedem visul de a vizita Zanzibar. Recomand cu drag Luxury Travel LTD, totul este foarte bine organizat și am rămas surprinsă de profesionalismul de care au dat dovadă! Va mulțumim pentru toată implicarea și cu siguranța vom apela in continuare la serviciile Dvs.
 • Daria Teașcu
  O agenție minunată! Rapid, totul online, informatiile furnizate complet și rapid, mulțumită agentului dedicat. 10/10 comunicare, 10/10 experiență.

Care sunt conditiile de calatorie in 2024?

Condiţii de intrare şi regim de şedere

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Unită Tanzania nu au nevoie de viză pentru o perioadă maximă de 90 de zile.

Totodată, pentru a putea intra pe teritoriul Republicii Unite Tanzania, cetăţenii români trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

 • să deţină un paşaport valabil pentru o perioadă de minim şase luni de la data intrării în ţară;
 • paşaportul să conţină minim o filă liberă;
 • să prezinte dovada cazării (voucher/rezervare unitate de cazare);
 • să facă dovada deţinerii de resurse financiare (ex: extras de cont, carte de credit, cec-uri de călătorie etc.);
 • Să prezinte un bilet de întoarcere.

 

Contactarea autorităţilor române 

România nu are reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Republica Unită Tanzania.

Cetăţenii români, care călătoreasc în Republica Unită Tanzania sau sunt rezidenți pe teritoriul acestui stat, se pot adresa Ambasadei României în Kenya (Adresa: Eagle Park Estate along Pan-African Insurance Av., Block 7785/1284 ; Runda, Nairobi, Kenya; Telefon informaţii generale/consulare: +254 721 214073;

Telefon pentru situaţii de urgenţă: +254 708 368303)

Recomandăm tuturor cetățenilor români să-și anunțe prezența în regiune la Ambasada României la Nairobi, fie prin intermediul platformei www.econsulat.ro, fie folosind adresa de e-mail nairobi.consul@mae.ro,  comunicănd următoarele date: nume, prenume, data nașterii, locația în străinătate, perioada șederii şi numărul de telefon mobil.


 Ameninţări teroriste  

Terorismul este un fenomen global, iar Republica Unită Tanzania, la fel ca orice altă țară din lume, se confruntă cu diverse provocări în lupta împotriva terorismului.

O atenție sporită trebuie manifestată în zona de frontieră cu Mozambic, mai exact în provincia Mtwara, existând risc de atacuri din partea grupărilor cu conexiuni  extremist islamice ce urmăresc crearea de tensiuni transfrontaliere și instabilitate.

 

Siguranță şi criminalitate

Criminalitatea este ridicată, în special în zonele urbane, manifestând-se sub formă de jafuri armate, furturi auto, tâlhării, înșelăciuni. Izolat au fost semnalate cazuri de răpiri de persoane. Zonele de risc sunt, în general, cele frecventate de turiști și expatriați (Dar es Salaam – centrul orașului, zona peninsulară Masaki/Oysterbay, Coco Beach, Toure Drive, Zanzibar – Stone Town). De asemenea, trebuie evitată zona de frontieră cu Burundi.

Astfel, pentru siguranţa dumneavoastră se impun următoarele măsuri de precauţie :

 • evitați ieşirile în oraş după lăsarea serii;
 • folosiți bulevardele principale şi evitați în totalitate a străzile lăturalnice sau neluminate;
 • evitaţi pe cât posibil transportul în comun şi folosiţi numai companiile de taxiuri recomandate de către hoteluri;
 • nu păstrați sume mari de bani asupra dumneavoastră;
 • securizați spațiile de locuit, in special pe timp de noapte, îndeosebi dacă păstrați în interior valori mari, în bani sau bijuterii;
 • nu expuneţi bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare;
 • respectaţi regulile de conduită şi vestimentaţie specifice anumitor regiuni (în special în zonele locuite majoritar de comunitatea musulmană);
 • nu opuneţi rezistenţă în cazul unui atac sau jaf, evitaţi pe cât posibil contactul vizual şi cedaţi atacatorilor banii sau valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră, în scopul de a evita acţiunile violente.

 

Sistemul medical 

 • Se recomandă ferm încheierea unor asigurări de călătorie, medicale și de viață, care să permită inclusiv evacuarea pe cale aeriană, atât în cazul unor calamități/dezastre/crize, cât și în scopuri medicale, pentru tratament în clinici specializate din alte state din regiune.
 • Sistemul medical din Republica Unită Tanzania este compus din: sistemul de stat și cel privat. Asistența medicală privată oferă condiţii de calitate, la un nivel standard de performanță.
 • Nu există vaccinuri obligatorii a căror confirmare prin certificat să fie solicitată la intrarea în Tanzania dacă deplasarea a avut loc direct din România sau cu escală în aeroporturi din Europa. Recomandăm însă insistent vaccinarea împotriva febrei galbene (şi deţinerea Carnetului Galben de Vaccinări împotriva febrei galbene), precum şi împotriva febrei tifoide, hepatitei A și B, difteriei şi poliomielitei.
 • Atenție! Toți cetățenii străini care călătoresc între ţările CAE (Comunitatea Africii de Est), respectiv Kenya, Uganda, Rwanda, Tanzania, Burundi, R.D.Congo  trebuie să prezinte Carnetul Galben de vaccinări împotriva febrei galbene, la intrarea în unele din aceste ţări, în funcție de țara de plecare sau tranzit (dacă durata acestuia depășește 12 ore). Astfel, vă recomandăm să contactați companiile aeriene cu care doriți să călătoriți între ţările CAE pentru a verifica dacă va trebui să prezentați Carnetul Galben la îmbarcarea în România spre ţările CAE şi invers, având în vedere că au existat cazuri de acest gen, în trecut.

De asemenea, malaria, febra dengue și holera sunt destul de răspândite în Tanzania.  Au existat și cazuri de boală a somnului care au apărut după mușcăturile muștelor tsetse în nord, inclusiv în Serengeti. Alte boli, cum ar fi febra Văii Riftului, apar mai ales în zonele rurale, unde accesul la canalizare este limitat. De asemenea, au fost cazuri de boala cu virus Marburg, pojar, ebola.

Suplimentar, vă recomandăm să aveți în vedere măsurile normale de precauție pentru a evita expunerea la HIV/SIDA, să procuraţi din timp, înainte de călătorie, un kit medical împotriva malariei şi să utilizaţi măsuri contra ţânțarilor (spray-uri, plase sau aparate electrice).

Malaria este destul de răspândită în Republica Unită Tanzania. 

Vă recomandăm să procuraţi din timp, înainte de călătorie, un kit-medical împotriva malariei şi să utilizaţi măsuri contra ţânțarilor, cum ar fi spray-uri, plase sau aparate electrice.

 

Reglementări vamale 

Transportul substanțelor halucinogene sau a stupefiantelor este considerată infracțiune deosebit de gravă împotriva statului și se pedepsește cu închisoarea. De asemenea deținerea și consumul de droguri sunt considerate infracțiuni, pedepsite cu amenzi substanțiale sau ani de închisoare.

Este interzisă intrarea/ ieşirea (de) pe teritoriul Republicii Unite Tanzania cu o sumă mai mare de 10.000 USD, fără a fi declarată la organele vamale.

Este interzisă introducerea pe teritoriul Republicii Unite Tanzania a pungilor de plastic, această țară alăturându-se în anul 2019 inițiativei de reducere a poluării cu plastic.

De asemenea, se interzice, la intrarea/ ieşirea din acest stat, transportul bunurilor de proveniență animală: fildeș, piele, gheare, colți etc.

Care sunt regulile de intrare in Romania?

Condiţiile care trebuie întrunite pentru a vă fi permisă intrarea în România:

 • A se avea în vedere faptul că potrivit dispoziţiilor cadrului normativ naţional, deţinerea unei vize (în cazul străinilor supuşi obligativităţii vizei de intrare în România), nu garantează intrarea posesorului pe teritoriul naţional.
 • Pentru a vă fi permisă intrarea în România, la controlul efectuat la punctele de trecere a frontierei de stat, trebuie să fiţi în măsură a face dovada întrunirii condiţiilor corespunzătoare (spre exemplu: să furnizaţi informaţii cu privire la cât timp intenţionaţi să staţi în România şi/sau scopul şederii. În unele situaţii, rezultatul unor astfel de verificări  poate consta în nepermiterea intrării în România. Este recomandabil să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor prezentate la solicitarea vizei (scrisoare de invitaţie, confirmarea excursiei sau alte documente care să ateste scopul şederii).
 • IMPORTANT! În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.610/2013, la intrarea pe teritoriul României, vor fi verificate atât valabilitatea vizei dumneavoastră, cât şi durata şederilor efectuate anterior. Intrarea şi şederea în România vă vor fi permise doar pentru durata înscrisă în viza pe care o deţineţi şi doar dacă şederile dumneavoastră anterioare, cumulate, nu depăşesc durata maximă permisă, de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, prin raportare la data la care doriţi să intraţi în România. 
 • ATENŢIE! Trebuie să respectaţi perioada de şedere şi de valabilitate înscrise pe viza dumneavoastră. Depăşirea acestora vă poate expune riscului de a fi returnat şi de a vi se interzice intrarea în România pentru o anumită perioadă de timp determinată.
 • În conformitate cu prevederile cadrului normativ naţional în vigoare, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii:
 1. posedă un document valabil de trecere a frontierei de stat, acceptat de statul român;
 2. posedă viză sau permis de şedere acordate în condiţiile legislaţiei în vigoare sau, după caz, posedă orice autorizaţie care conferă titularului drept de tranzit ori de şedere pe teritoriul României în baza actelor normative ale Uniunii Europene, obligatorii şi aplicabile pentru România, dacă prin înţelegeri internaţionale nu s-a stabilit altfel;
 3. prezintă, în condiţiile legislaţiei în vigoare, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;
 4. prezintă garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflaţi în tranzit;
 5. pe numele lor nu sunt introduse semnalări în Sistemul Informatic Naţional de Semnalări în scopul refuzului intrării pe teritoriul statului român;
 6. pe numele lor nu au fost introduse semnalări în Sistemul de Informaţii Schengen în scopul nepermiterii intrării;
 7. nu sunt semnalaţi de autorităţile competente că prezintă un pericol pentru apărarea şi securitatea naţională, ordinea şi sănătatea publică.

ATENŢIE! Obţinerea unei vize de intrare nu garantează cetăţenilor străini accesul pe teritoriul României. Toţi cetăţenii care doresc să călătorească în România trebuie să se asigure că respectă prevederile enunţate mai sus. Condiţiile de acordare a vizelor şi condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, sunt complementare.​ Scopul călătoriei străinului care a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere nu poate fi modificat pe durata prezenţei sale în România.

 

DE INTERES – Calculul dreptului de şedere:

Pentru a stabili dreptul de şedere de care beneficiaţi pe teritoriul României, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că data intrării este prima zi de şedere pe teritoriul României, iar data ieşirii este ultima zi de şedere pe teritoriul României. Perioadele de şedere autorizate în temeiul unui permis de şedere sau a unei vize naţionale de lungă şedere nu sunt luate în considerare la calcularea perioadei de şedere.

La calculul dreptului de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe, se ia în calcul o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Beneficiaţi de posibilitatea de a vă calcula dreptul dumneavoastră de şedere, prin utilizarea sistemului de calcul pus la dispoziţie, in acest scop, de Comisia Europeană.

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală