Thailanda
Obiective turistice în Thailanda

Top 10 atracții cu cele mai bune ratinguri oferite de turiști

Când vine vorba de obiective turistice în Thailanda, ai atât de multe din care să alegi, că ar trebui să stai cel puțin o lună ca să le vezi pe toate. Și pentru că niciodată nu ajungem să vedem toate obiectivele dintr-un loc, pentru Thailanda le-am ales pe primele 10, cu cele mai bune ratinguri oferite de turiști.

Thailanda, cunoscută sub numele de „Tărâmul zâmbetelor” este o adevărată bijuterie a coroanei sudului Asiei. Thailanda este țara ce oferă o mulțime de oportunități pentru experiențe pe care le trăiești o singură dată în viață.

Indiferent că începi cu plajele minunate din sud, sau cu satele de munte din nord, Thailanda nu te va dezamăgi. Orașe precum Bangkok sau Chiang Mai sunt foarte ofertante atunci când vine vorba de activități și comerț, însă nu poți spune că ai văzut adevărata Thailandă până ce nu ai călătorit în munți și nu ai petrecut ceva timp cu elefanții sau cu îndrăznețele maimuțe care sunt în stare să-ți fure prânzul dintr-o privire.

Iată care sunt principalele obiective turistice în Thailanda:

  1. Railay Beach

Provincia Krabi găzduiește câteva dintre cele mai faimoase destinații pentru plajă din Thailanda, iar Railay este cireașa de pe tort. În mod clar este considerată una dintre cele mai bune plaje ale țării pentru că oferă o întindere cu nisip alb, apă limpede și turcoise, dar și sentimentul că ai descoperit o bucățică din paradis. Dar ca să ajungi aici trebuie să iei o barcă din Krabi spre Ao Nang pentru a evada pe insulă.

Plaja este reperul pentru care vizitezi Railay, însă insula este un punct de atracție și pentru cățărători.

Piscurile de pe Railay atrag aventurieri atât experimentați, cât și novici, pentru a-și încerca aptitudinile la cățăratul stâncilor calcaroase înalte. Aici poți face trekking de elefanți, rafting, caiac și snorkeling, dar poți să optezi și pentru un curs de gătit sau un masaj.

Railay beach, Foto: iStock

Citește și: Cele mai frumoase insule din Thailanda


  1. Koh Phi Phi

Insula Phi Phi, tot în provincia Krabi, reprezintă zona cea mai populară pentru resorturi. Doar această insulă este locuită și oferă excursii zilnice către celelalte insule din împrejurimi. Una dintre atracțiile amuzante de pe Koh Phi Phi este plaja maimuțelor, unde vei sta la propriu față în față cu aceste creaturi. Poți apela la un ghid care să te plimbe cu o barcă de lemn sau poți închiria un caiac. Aici există și un loc de unde poți cumpăra gustări și fructe, dar trebuie să fii atent pentru că maimuțele ți le fură imediat.

Long Beach este o altă atracție de pe insulă; nu este un loc retras, dar este unul grozav pentru a privi apusul.

Operatorii de turism oferă pachete pentru excursii de snorkeling și diving, dar și excursii către faimoasa Maya Bay unde s-a filmat „The Beach” cu Leonardo DiCaprio. Koh Phi Phi este extrem de plină de turiști, dar lucru mai puțin știut este acela că această insulă a fost una dintre cele mai afectate zone de tsunami-ul din 2004, lucru care nu se mai vede azi.

Maya Bay beach, Koh Phi Phi, Foto: iStock
  1. The Grand Palace din Bangkok

Chiar dacă planurile tale pentru Thailanda includ în principal mersul la plajă, vizitarea elefanților și mâncatul a cât mai mult Massaman curry, probabil vei petrece cel puțin o zi în Bangkok. Sunt multe de văzut și de făcut în capitală, dar probabil cel mai bine este să începi cu The Grand Palace, atracția numărul unu a orașului, uimitoare din punct de vedere al semnificației istorice.

Bazele palatului reprezintă un labirint de săli regale, temple și relicve vechi, cele mai importante fiind Wat Phra Kaew sau Templul Buddha de Smarald. Se spune că una dintre relicvele acestui palat este o bucată de os sau de păr ce provine de la Buddha. Trebuie să aloci câteva ore acestui obiectiv, iar dacă te mai țin picioarele apoi, poți vizita alte simboluri majore ale Tailandei precum Wat Po și Wat Arun.

The Grand Palace din Bangkok, Foto: iStock
  1. Obiective turistice în Thailanda: Sunday Walking Street în Chiang Mai

Orice vizitator al Tailandei va căuta mâncare ieftină și delicioasă pe stradă, iar aceasta poate fi găsită din abundență duminica la Chiang Mai’s Sunday Night Walking Street. Vânzătorii vin cu oferte extrem de variate, de la pui satay, samosas, prăjituri de crab, banane prăjite, dulciuri și fructe proaspete, fiecare pentru mai puțin de 2 dolari porția. După ce te saturi, poți arunca o privire la sutele de standuri ce vând tot felul de lucruri, de la săpunuri naturale, la textile vopsite manual în modele locale și tribale, uleiuri esențiale, instrumente musicale, picturi și tot felul de astfel de lucruri.

Piața este plină în fiecare săptămână, indiferent de perioada în care vizitezi Thailanda.

Sunday Walking Street în Chiang Mai, Foto: iStock
  1. Pai

Reputația Tailandei ca fiind o țară cu peisaje incredibile și oameni prietenoși se datorează plajelor din sud. Majoritatea nu realizează că nordul este de asemenea o zonă cu peisaje ce-ți taie răsuflarea, deși acestea înfățișează o natură total diferită. Nordul regiunii este marcat de o junglă muntoasă care este în același timp sălbatică și frumoasă. Pai din provincia Mae Hong Son, este locul perfect pentru a te bucura de frumusețile naturale ale țării precum și de ospitalitatea și bucătăria tailandeză.

Acest mic oraș și-a căpătat reputația de mecca pentru hipioți și hipsteri, deși poți întâlni aici și multe familii cu copii.

Există o mică piață stradală, o varietate de mâncăruri locale și occidentale și acces ușor la templele din apropiere, cascade și impresionantul canion Pai.

Pai, Foto: iStock
  1. Obicetive turistice în Thailanda: Parcul Național Khao Yai

Elefanții sunt venerați în Thailanda, iar statuile și picturile ce-i infățișează pot fi văzute la tot pasul.

Există numeroase excursii și tabere pentru a admira elefanți în toată țara, lucru ce vă permite să petreceți o zi sau mai multe cu ei, să călătoriți prin junglă, să îi îmbăiați și chiar să îi ajutați cu hrănirea de dimineață. Dar probabil cel mai emoționant este să îi vezi în mediul lor natural, iar parcul Național Khao Yai reprezintă o oportunitate pentru asta. Veți vedea elefanți aproape de cascade, păsări exotice de pradă, maimuțe, și o mulțime de alte creaturi tropicale care numesc parcul acasă. Dacă o zi nu vi se pare de ajuns, puteți campa în afara parcului, iar a doua zi de dimineață să vă treziți să vedeți răsăritul și să vă bucurați de noi experiențe.

Parcul Național Khao Yai, Foto: iStock
  1. Vechiul oraș Sukhothai

Acesta este locul preferat pentru iubitorii de istorie și entuziaștii de fotografie, deoarece există numeroase peisaje minunate ce pot fi fotografiate în această capitală veche a Tailandei. Ruinele vechii cetăți stau încă mândre în picioare deși au îndurat secole de bătălii și expuneri la factorii de mediu. Acest oraș vechi face parte din patrimoniul UNESCO și s-a investit mult pentru a restaura și a conserva unul dintre cele mai importante situri istorice din Thailanda.

Atracțiile de aici includ numeroase temple și mănăstiri, care vorbesc despre lunga istorie a devotamentului budist din țară. Fiecare structură își spune propria poveste despre vechea societate, cu relicve și influențe din alte civilizații antice care apar în designul fiecăruia.

Vechiul oraș Sukhothai, Foto: iStock
  1. Obiective turistice în Thailanda: Orașul istoric Ayutthaya

Ayutthaya prezintă o minune în gloria vechii Tailande, unde vizitatorii pot rătăci printre ruinele bântuitoare, dar și romantice ale fostei capitale. După perioada Sukhothai, orașul a fost cel mai important din Thailanda, iar vechile palate și temple reprezintă o dovadă a acestui fapt. Există, de asemenea, mai multe așezări străine,  de unde puteți înțelege influența pe care au avut-o alte țări în Thailanda la vremea respectivă.

Ayutthaya, Foto: iStock
  1. Doi Suthep

Probabil cel mai cunoscut templu din Thailanda, Chiang Mai se găsește deasupra muntelui Doi Suthep, de unde priveliștea este absolut fabuloasă.

Într-o mulțime de călugări, adepți budiști devotați și alți călători, vei avea șansa de a te minuna de sculpturile religioase, de a observa ritualurile de închinare și de a privi peste întinderea tot mai mare a orașului Chiang Mai.

La baza scărilor, vânzătorii ambulanți te așteaptă cu de toate, de la bunătăți locale și până bunuri lucrate manual de țăranii din împrejurimile munților. Poți combina această excursie cu vizitarea satului de munte Doi Pui. Este mult mai atractiv decât alte sate, dar dacă sunteți într-un program strâns, acest lucru vă va oferi doar un gust al culturii Hmong și o șansă de a afla mai multe despre comunitățile de triburi din regiune.

Templul Doi Suthep, Foto: iStock
  1. Obiective turistice în Thailanda: Piețele plutitoare

O vizită la una dintre piețele plutitoare reprezintă o modalitate amuzantă de a face shopping și de a gusta din bunătățile locale, susținând astfel vânzătorii din regiune și observând comerțul ambulant în acțiune.

Unii par să se ocupe mai mult de mulțimea de turiști decât să se ocupe de viața de zi cu zi a tailandezilor locali, dar există și alții care fac din asta o experiență de călătorie autentică. Trebuie să te trezești devreme ca să vizitezi o piață plutitoare deoarece vânzătorii sunt acolo de la răsărit, cu bărcile lor de lemn în care expun fructe proaspete, legume, condimente și mâncăruri gustoase.

Sunt câteva piețe plutitoare cunoscute pe lângă Bangkok, Amphawa și Damnoen Saduak.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală