Rezervă acum! Destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
Top 10 atractii turistice in Tunisia

1. Amfiteatrul El Djem

Amfiteatrul El Djem, Tunisia

Impozantul amfiteatru roman El Djem (El Jem) este atracția principală a orașului cu același nume, oraș candva faimos în Africa de Nord. Aceasta relicvă romană incredibil de bine conservată este unul dintre cele mai bune exemple de amfiteatre, din punct de vedere arhitectural, existente în ziua de azi, amintind de influența romanilor asupra Africii de Nord.

Dacă vizitezi acest obiectiv turistic al Tunisiei, vei putea să te plimbi pe coridoarele din arena, așa cum și gladiatorii obișnuiau să o facă în vremurile de odinioară. De asemenea, poți să urci până la cele mai înalte niveluri și să admiri întreaga arena, imaginându-ți luptele ce obișnuiau să fie date pe vremea gladiatorilor romani.

2. Muzeul Bardo

Muzeul Bardo, Tunisia

Chiar și cei care nu se dau în vânt după vizitarea muzeelor vor fi impresionați de mozaicurile frumoase prezente în Muzeul Bardo, unul dintre obiectivele turistice cele mai importante ale Tunisiei.

În acest muzeu-palat opulent rezidă una dintre cele mai renumite colecții de mozaicuri din lume. Fiecare camera dezvăluie mozaicuri complexe și încă vibrante, dezgropate din situri arheologice de pe toată suprafața Tunisiei. Cele mai impresionante sunt camera Sousse, camera Odyssesus și camera Dougga, care prezintă podele de mozaic din era elenistică și romană, dar merită să îți pierzi o întreagă dupa-amiaza plimbandu-te pentru a vedea întreaga colecție.

De fapt, acesta este unul dintre muzeele de top din Africa de Nord și este un exemplu de măiestrie antică ce nu are voie sa fie ratat într-o excursie în Tunisia.

3. Djerba

Djerba, Tunisia

Dacă ești în căutarea unei evadări pe o plajă exotică cu peisaje perfecte, Djerba este locul potrivit. Principalul oraș al plajei, Houmt Souk, are un cartier vechi ce atrage atenția tuturor turiștilor, datorită caselor sale albe incredibile.

Acest cartier este o atracție în sine, oferind o mulțime de oportunități de cumpărături pentru cei care doresc să coboare pe plajă. Cu toate acestea, acele benzi de nisip din afara orașului sunt cele mai populare zone pentru turiștii insulei. Acestea sunt extrem de curate și frumos împodobite cu palmieri, fiind astfel locuri ideale pentru zilele în care dorești să te relaxezi și să meditezi.

4. Marele Erg Oriental

Marele Erg Oriental, Tunisia

Giganticul deșert Sahara ocupă o mare parte din suprafața Tunisiei, iar cel mai frumos colt de deșert din întreaga lume se găsește chiar în aceasta tara, sub numele de Marele Erg Oriental. Aceste dune de nisip frumoase ca o opera de artă oferă un peisaj suprarealist și superb, ce pare a fi într-o continuă schimbare.

Pentru mulți vizitatori, Marele Erg Oriental este un loc de joacă ideal pentru echitație cu cămile, însă dunele de nisip de aici pot fi, de asemenea, perfecte pentru a prinde un apus de soare de poveste. Uriașul deșert african poate părea înfricoșător, însă impresionează prin dimensiuni și culori. Se spune că nicăieri în lume nu există un cer mai frumos colorat decât cel pe care îl vezi din Sahara. Dacă vrei să rămâi cu amintiri de neuitat, alege să mergi într-o excursie ghidată prin deșert în care să călărești cămile și să te bucuri de crepuscul.

5. Sidi Bou Said

Sidi Bou Said, Tunisia

Incredibil de draguț, Sidi Bou Said este un sat situat pe vârful unei stânci, acest mic cătun fiind căutat de turiști din lumea întreaga de zeci de ani, fiind extrem de atractiv datorită aleilor albe și caselor sale cu ferestre ce prezintă cadre din fier forjat și uși colorate în albastru, alcătuind astfel o arhitectură perfectă.

În timp ce au locuit aici în 1914, Paul Klee, August Macke și Louis Moilliet au prins pe pânză frumusețea acestor clădiri albe cu usi albastre. De atunci încoace, Sidi Bou Said a devenit un cartier al artiștilor și locul de weekend preferat al localnicilor tunisieni. E un loc ideal pentru a te plimba, pentru a cumpăra mici cadouri pentru cei de acasă și pentru a savura pur și simplu o cafea în timp ce te bucuri de priveliște.

6. Cartagina

Cartagina, Tunisia

Candva rivalul major al Romei, Cartagina a fost cetatea fenicienilor maritimi ce aveau sa fie prezenți pentru totdeauna în cărțile de istorie despre războaiele punice. Ruinele acestui oraș antic stau acum lângă mare în mijlocul suburbiilor tunisiene, fiind parcă un avertisment că și cele mai mari orașe pot fi reduse la moloz.

Nu doar atât, dar este și unul dintre cele mai bogate orașe din lume din punct de vedere cultural. Asupra acestei localități și-au lăsat amprenta o mulțime de civilizații, printre care și fenicienii, punii sau romanii. Este adevărat că multe situri arheologice din Cartagina sunt în ruină, însă asta nu îți oprește cu nimic imaginația să zburde. 

Coloanele dărâmate și mormanele de marmură ce evocă civilizația antică a fenicienilor sunt mărginite de o panoramă a mării Mediteraneene, care a fost fundamentală pentru prosperitatea orașului. Nu vei găsi doar ruine, ci și locuri deosebit de frumoase cum ar fi Amfiteatrul Roman, Parcul Arheologic, Băile Gargilius și Antoninus Pius sau Dealul Byrsa.

7. Kairouan

Kairouan, Tunisia

Cu moschei, madrase și o mulțime de morminte, Kairouan este al patrulea oraș cel mai important pentru cei cu credința musulmană. Arhitectura arabă de aici este cu adevărat inspirațională, fiind compusă din minarete subțiri și cupole voluminoase de o frumusețe rară.

Cu străzi labirint înguste și aliniate în jurul caselor mărunte și frumos colorate, centrul vechi al orașului Kairouan are o atmosferă feerică pierdută în timp, care este, într-adevăr, punctul culminant al unei vizite a acestui oraș.

8. Hammamet

Hammamet, Tunisia

Fiind în topul celor mai bune plaje din Tunisia, Hammamet este un loc de vis presărat cu clădiri albe și curate ce se situează lângă marea de un albastru strălucitor.

Farmecul relaxant al acestui oraș este oferit de plajele sale cu nisip alb și fin, ideal pentru plimbările de dimineață sau din timpul apusurilor de soare. Acesta ar putea fi locul perfect de vacanță dacă îți dorești un sejur liniștit, relaxant și exotic pe un tărâm îndepărtat.

9. Manastirea Ribat

Manastirea Ribat, Tunisia

Una dintre cladirile cele mai fotogenice ale Tunisiei, cu zidurile sale voluminoase, este, cu siguranță, cetatea-mănăstire Ribat, situată în localitatea Monastir.

Aceasta impozantă clădire cu vedere la port a fost inițial parte dintr-un șir de forturi de coastă, fiind astăzi una dintre puținele rămase încă în picioare și pastrate în stare grandioasă. Dar acum, Ribat este doar o atracție turistică a Tunisiei și nu un loc de apărare al orașului. Cu toate acestea, Ribat este foarte vizitat de către iubitorii de istorie și cultură, care sunt în căutarea celor mai de preț comori din Tunisia.

10. Matmata

Matmata, Tunisia

Matmata este o zonă deșertică în care s-a filmat „Căminul lui Luke Skywalker” în Star Wars. Această zonă pare desprinsă din altă lume datorită locuințelor cu arhitectură de tip peșteră. În Matmata vei descoperi localnici prietenoși, care abia așteaptă să schimbe câteva vorbe cu tine și să te servească cu un delicios ceai.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px
30px
Circuite cu avionul din Bucuresti catre Tunisia
width: 100%, height:1px

Care sunt conditiile de calatorie in 2024?

Cetăţenii români sunt exceptați de la obligativitatea obținerii vizei, indiferent de tipul de pașaport utilizat, pentru o perioadă legală de şedere de până la 90 de zile.

Autoritățile tunisiene au introdus o „Taxă pentru solidaritate” care trebuie plătită de către cetățenii tunisieni sau străini rezidenți în Republica Tunisiană la părăsirea teritoriului tunisian, în cuantum de 60 dinari tunisieni (aprox. 20 EUR). Această taxă de solidaritate nu trebuie achitată de către cetățenii străini nerezidenți (turiști).

Pentru informaţii suplimentare cu privire la condiţiile de intrare şi regimul de şedere în Tunisia, recomandăm consultarea informaţiilor oficiale furnizate de către Ambasada Republicii Tunisia din România: str. Clucerului nr. 48, sector 1, Bucureşti, telefon: (0040-21) 210 11 97; 210 13 44, fax: (0040-21)210 11 14, e-mail: atbucro@gmail.comat.bucarest@diplomatie.gov.tn.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să rămână pentru o perioadă îndelungată pe teritoriul acestui stat, să se adreseze misiunii diplomatice a României şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând coordonatele personale pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

Siguranţă şi criminalitate

Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Tunisia sunt sfătuiţi să manifeste atenţie sporită în locurile publice. În prezent este instituită starea de urgenţă pe întreg teritoriul Tunisiei. Frecvent, au loc manifestații de protest în marile orașe ale țării.

Există posibilitatea introducerii unor restricţii de circulaţie pe timpul nopţii în diferite localităţi, inclusiv în capitală.

Se recomandă evitarea deplasărilor în zonele de sud-est şi vest, respectiv zonele de frontieră cu Libia si Algeria.

Există riscul închiderii unor puncte de frontieră, în special cele cu Libia.

Cetăţenii români trebuie să aibă în vedere riscurile globale pe care fenomenul terorist le poate produce oriunde în lume.

Tunisia este o ţară cu un nivel scăzut al criminalităţii.

Recomandări generale:

  • Dacă doriţi să călătoriţi în scop turistic, folosiţi numai operatori acreditaţi!
  • Nu vă îndepărtaţi de grupul turistic şi respectaţi anunţurile sau recomandările autorităţilor locale!
  • Evitaţi orice deplasare în cartiere aglomerate sau în localități unde au loc demonstraţii sau proteste sociale, precum şi în regiunile izolate ale ţării.
  • Evitaţi circulaţia pe timp de noapte. Se recomandă evitarea cartierelor mărginaşe, precum şi zonele vechi „medina” aglomerate, care nu sunt cuprinse în broşurile turistice şi prezintă un risc de securitate.
  • Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie, banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.
  • Respectaţi tradiţiile şi obiceiurile locale adoptând o ţinută şi un comportament decent în locurile publice.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat post al poliţiei.

În cazul pierderii paşaportului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a Ambasadei României.

În cazul unor incidente grave, care necesită intervenţia imediată a autorităţilor tunisiene, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

  • Poliţie: 197
  • Pompieri: 198
  • Garda Națională: 193
  • SOS Remorcare: (71) 801-211; (71) 840-840
  • Urgenţe medicale: 190
  • Ambulanțe medicale: (71) 800-000; (71) 781-000

Pentru a evita situaţiile neplăcute, care pot apărea în cadrul călătoriei dumneavoastră în Tunisia, mai ales dacă aceasta este făcută fără sprijinul unui operator turistic acreditat, este indicat să vă informaţi în prealabil asupra situaţiei de securitate din zonă! În acest sens, accesaţi periodic site-ul Ministerului Afacerilor Externe (www.mae.ro).

Se recomandă, de asemenea, sesizarea Ambasadei României în Tunisia, care poate acorda asistenţă consulară în condiţiile prevăzute de lege.

Sistemul medical

Vă recomandăm cu insistenţă să vă încheiaţi asigurare de călătorie, medicală şi de viaţă.

Sunt recunoscute asigurările internaţionale. În cazul în care nu aveţi asigurare, accesul la serviciile medicale este dificil. 

Fiecare spital departamental sau clinică privată asigură şi servicii de urgenţă, dispunând de ambulanţe proprii.

Pentru cetățenii străini nu există tratamente medicale gratuite.

Fiecare poliţă de asigurare medicală, emisă de o societate de asigurare autorizată din România, are înscris pe ea un număr de telefon la care se răspunde în regim de permanenţă. Apelaţi numărul de telefon înscris pe poliţă şi urmaţi toate îndrumările care vă sunt adresate. Păstraţi documentele de plată până la înapoierea în ţară pentru a le prezenta societăţii de asigurare.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

 

Care sunt regulile de intrare in Romania?

Condiţiile care trebuie întrunite pentru a vă fi permisă intrarea în România:

  • A se avea în vedere faptul că potrivit dispoziţiilor cadrului normativ naţional, deţinerea unei vize (în cazul străinilor supuşi obligativităţii vizei de intrare în România), nu garantează intrarea posesorului pe teritoriul naţional.
  • Pentru a vă fi permisă intrarea în România, la controlul efectuat la punctele de trecere a frontierei de stat, trebuie să fiţi în măsură a face dovada întrunirii condiţiilor corespunzătoare (spre exemplu: să furnizaţi informaţii cu privire la cât timp intenţionaţi să staţi în România şi/sau scopul şederii. În unele situaţii, rezultatul unor astfel de verificări  poate consta în nepermiterea intrării în România. Este recomandabil să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor prezentate la solicitarea vizei (scrisoare de invitaţie, confirmarea excursiei sau alte documente care să ateste scopul şederii).
  • IMPORTANT! În conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.610/2013, la intrarea pe teritoriul României, vor fi verificate atât valabilitatea vizei dumneavoastră, cât şi durata şederilor efectuate anterior. Intrarea şi şederea în România vă vor fi permise doar pentru durata înscrisă în viza pe care o deţineţi şi doar dacă şederile dumneavoastră anterioare, cumulate, nu depăşesc durata maximă permisă, de 90 de zile în decursul oricărei perioade de 180 de zile, prin raportare la data la care doriţi să intraţi în România. 
  • ATENŢIE! Trebuie să respectaţi perioada de şedere şi de valabilitate înscrise pe viza dumneavoastră. Depăşirea acestora vă poate expune riscului de a fi returnat şi de a vi se interzice intrarea în România pentru o anumită perioadă de timp determinată.
  • În conformitate cu prevederile cadrului normativ naţional în vigoare, intrarea pe teritoriul României poate fi permisă străinilor care îndeplinesc următoarele condiţii:
  1. posedă un document valabil de trecere a frontierei de stat, acceptat de statul român;
  2. posedă viză sau permis de şedere acordate în condiţiile legislaţiei în vigoare sau, după caz, posedă orice autorizaţie care conferă titularului drept de tranzit ori de şedere pe teritoriul României în baza actelor normative ale Uniunii Europene, obligatorii şi aplicabile pentru România, dacă prin înţelegeri internaţionale nu s-a stabilit altfel;
  3. prezintă, în condiţiile legislaţiei în vigoare, documente care justifică scopul şi condiţiile şederii lor şi care fac dovada existenţei unor mijloace corespunzătoare atât pentru întreţinere pe perioada şederii, cât şi pentru întoarcerea în ţara de origine sau pentru tranzitul către alt stat în care există siguranţa că li se va permite intrarea;
  4. prezintă garanţii că li se va permite intrarea pe teritoriul statului de destinaţie sau că vor părăsi teritoriul României, în cazul străinilor aflaţi în tranzit;
  5. pe numele lor nu sunt introduse semnalări în Sistemul Informatic Naţional de Semnalări în scopul refuzului intrării pe teritoriul statului român;
  6. pe numele lor nu au fost introduse semnalări în Sistemul de Informaţii Schengen în scopul nepermiterii intrării;
  7. nu sunt semnalaţi de autorităţile competente că prezintă un pericol pentru apărarea şi securitatea naţională, ordinea şi sănătatea publică.

ATENŢIE! Obţinerea unei vize de intrare nu garantează cetăţenilor străini accesul pe teritoriul României. Toţi cetăţenii care doresc să călătorească în România trebuie să se asigure că respectă prevederile enunţate mai sus. Condiţiile de acordare a vizelor şi condiţiile de intrare pe teritoriul naţional, sunt complementare.​ Scopul călătoriei străinului care a intrat în România în baza unei vize de scurtă şedere nu poate fi modificat pe durata prezenţei sale în România.

 

DE INTERES – Calculul dreptului de şedere:

Pentru a stabili dreptul de şedere de care beneficiaţi pe teritoriul României, vă rugăm să aveţi în vedere faptul că data intrării este prima zi de şedere pe teritoriul României, iar data ieşirii este ultima zi de şedere pe teritoriul României. Perioadele de şedere autorizate în temeiul unui permis de şedere sau a unei vize naţionale de lungă şedere nu sunt luate în considerare la calcularea perioadei de şedere.

La calculul dreptului de şedere pentru resortisanţii ţărilor terţe, se ia în calcul o perioadă de maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Beneficiaţi de posibilitatea de a vă calcula dreptul dumneavoastră de şedere, prin utilizarea sistemului de calcul pus la dispoziţie, in acest scop, de Comisia Europeană.

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală