Rezervă acum! Descoperă destinații de vis

Alege tema vacantei

×

Alege localitatea de plecare

×

Alege tara de destinatie

×

Alege luna de plecare

×
width: 100%, height:1px
Discover
Discover
Relax
Relax
Enjoy
Enjoy
Travel
Travel
De ce alegem Turcia?
Plaja Patara

detalii

Plaja Patara

Cu o lungime de 14 kilometri, Patara este una dintre cele mai mari intinderi de nisip din regiunea mediteraneana. Plaja este impanzita de ruine datand din perioada liciana si romana si dune de nisip, aici neexistand cladiri, cu exceptia unei mici cafenele. Plaja Patara este si locul in care traieste specia de testoase aflata pe cale de disparitie, Loggerhead. Orasul Patara din apropiere este locul de nastere al Sf. Nicolae, episcopul bizantin care a trait in secolul 4 si care a intrat ulterior in legenda ca fiind Mos Craciun.

Pamukkale

details

Pamukkale

Pamukkale, care inseamna “castel din bumbac” in limba turca, alcatuieste un peisaj cu adevarat ireal in partea de vest a tarii, vestit pentru terasele sale de culoare alba. Acestea sunt din travertin, depozite de roca sedimentara formate de apa cu un continut foarte ridicat de minerale, ce provine de la izvoarele termale. Turcii si nu numai ei, se scalda in aceste ape de mii de ani. Anticul oras grecesc Hierapolis a fost construit de catre Pergamon peste aceste izvoare, iar in acest loc pot fi vazute ruinele bailor, temple si alte monumente grecesti.

Bodrum

detalii

Bodrum

Cu plajele sale cu nisip auriu, strazile impanzite de magazine si restaurante elegante, orasul Bodrum este de multa vreme un refugiu la malul marii, preferat de multi. Orasul se numea pe vremuri Halicarnassus si a fost locul in care se afla Mausoleul lui Mausolus, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Din pacate, o serie de cutremure au distrus monumentul, dar poti gasi aici si alte atractii istorice, cum ar fi Castelul Bodrum, construit de catre cruciati in secolul 15. De la castel se poate vedea portul din Bodrum, in care sunt ancorate ambarcatiuni de milioane de dolari.

Olüdeniz

detalii

Olüdeniz

Ölüdeniz este o mica asezare situata pe coasta de sud-vest a Marii Egee. Aici se afla un golf din nisip, chiar la intrarea in Ölüdeniz, intr-o laguna albastra. Plaja este faimoasa pentru nuantele sale turcoaz si ramane una dintre cele mai fotografiate plaje din regiunea mediterana. Ölüdeniz este considerat si unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru datul cu parapanta, pentru peisajele sale unicat.

Hornurile de basm din Cappadocia

detalii

Hornurile de basm din Cappadocia

Cappadocia este vestita pentru formatiunile sale stancoase ciudate si pentru mostenirea sa istorica unica. Unul dintre cele mai bune locuri in care poti vedea aceste formatiuni ciudate este orasul Göreme, situat printre numeroase conuri din stanca si hornuri care ofera o priveliste de basm. Acestea din urma s-au format ca rezultat al eroziunii provocate de vanturi si apa, a doua straturi vulcanice diferite: unul gros, din cenusa vulcanica consolidata, acoperit de unul mai subtire, din bazalt, mult mai rezistent la eroziune. Datorita reducerii actiunii de erodare a cenusei vulcanice, multe dintre hornurile din Cappadocia au fost folosite de-a lungul secolelor pentru a realiza case, biserici si diverse alte constructii diverse.

Biblioteca lui Celsus din Efes

detalii

Biblioteca lui Celsus din Efes

Ruinele din Ephesus reprezinta o atractie turistica populara, aflata pe coasta de vest a Turciei. Orasul Efes era vestit candva pentru Templul zeitei Artemis, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, distrus in urma unui atac condus de arhi-episcopul Constantinopolelui in anul 402 e.n. Cu toate acestea, unele dintre structurile sale pot fi vazute inca, printre acestea numarandu-se Marele Teatru si Biblioteca lui Celsus. Biblioteca a fost construita in jurul anului 125 e.n, in scopul de a pastra 12000 de papirusuri si pentru a servi drept mormant pentru Celsus, guvernatorul Asiei. Fatada a fost reconstruita cu grija in anul 1970, fiind in prezent intr-o stare excelenta si conservand majoritatea pieselor originale.

Moscheea albastra

detalii

Moscheea albastra

Cu cele sase minarete ale sale si arhitectura impresionanta, Sultan Ahmed sau Moscheea albastra, iti ofera niste privelisti cu adevarat unice. Folosita inca pe post de moschee, ea a devenit una dintre cele mai populare atractii turistice din orasul Istanbul. Moscheea a fost ridicata intre anii 1609 – 1616 si ca in cazul multor alte constructii de acest gen, in ea se afla si mormantul celui ce a construit-o. Tavanul inalt este alcatuit din 20000 de placi albastre, cu diferite modele, de unde si numele atat de popular al moscheii.

Teatrul Aspendos

detalii

Teatrul Aspendos

Aspendos se mandreste cu faptul ca este unul dintre cele mai bine pastrate teatre ale antichitatii. Teatrul Aspendos, din Antalia, a fost construit in anul 155 e.n in timpul domniei imparatului roman Marc Aureliu si putea gazdui intre 15000 si 20000 de spectatori. Intrucat zona scenei a fost folosita ulterior drept caravanserai (han la marginea drumului) in perioada dinastiei Seljuk, ea fost reparata si intretinuta in mod regulat. Astfel, Teatrul Aspendos a fost capabil sa reziste pana in zilele noastre, fara a-si pierde aproape niciuna dintre calitatile originale.

width: 100%, height:1px
𝑭𝒖𝒏 𝒇𝒂𝒄𝒕𝒔 𝒅𝒆𝒔𝒑𝒓𝒆 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂

𝑰𝒂𝒕ă 𝒄â𝒕𝒆𝒗𝒂 𝒇𝒂𝒑𝒕𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒆𝒔𝒂𝒏𝒕𝒆 𝒅𝒆𝒔𝒑𝒓𝒆 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂

𝑺𝒊𝒏𝒈𝒖𝒓𝒖𝒍 𝒐𝒓𝒂ş 𝒅𝒊𝒏 𝒍𝒖𝒎𝒆 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕 î𝒏𝒕𝒓𝒆 𝒅𝒐𝒖ă 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒊𝒏𝒆𝒏𝒕𝒆, 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝑰𝒔𝒕𝒂𝒏𝒃𝒖𝒍𝒖𝒍, 𝒄𝒂𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍𝒂 𝒄𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒕𝒓𝒆𝒊 𝒊𝒎𝒑𝒆𝒓𝒊𝒊 𝑹𝒐𝒎𝒂𝒏, 𝑩𝒊𝒛𝒂𝒏𝒕𝒊𝒏 ş𝒊 𝑶𝒕𝒐𝒎𝒂𝒏 𝒕𝒊𝒎𝒑 𝒅𝒆 𝒑𝒆𝒔𝒕𝒆 𝟐𝟎𝟎𝟎 𝒅𝒆 𝒂𝒏𝒊. 

– 𝑪𝒆𝒂 𝒎𝒂𝒊 𝒗𝒆𝒄𝒉𝒆 𝒂ş𝒆𝒛𝒂𝒓𝒆 𝒖𝒎𝒂𝒏ă 𝒔𝒆 𝒂𝒇𝒍ă î𝒏 𝑪𝒂𝒕𝒂𝒍𝒉𝒐𝒚𝒖𝒌, 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂 (𝟕𝟓𝟎𝟎 Î.𝑯𝒓). 

– 𝑻𝒆𝒎𝒑𝒍𝒖𝒍 𝒛𝒆𝒊ţ𝒆𝒊 𝑨𝒓𝒕𝒆𝒎𝒊𝒔 ş𝒊 𝑴𝒂𝒖𝒔𝒐𝒍𝒆𝒖𝒍 𝒅𝒊𝒏 𝑯𝒂𝒍𝒊𝒄𝒂𝒓𝒏𝒂𝒔, 𝒅𝒐𝒖ă 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒆𝒍𝒆 𝟕 𝒎𝒊𝒏𝒖𝒏𝒊 𝒂𝒍𝒆 𝒍𝒖𝒎𝒊𝒊 𝒂𝒏𝒕𝒊𝒄𝒆, 𝒔𝒆 𝒂𝒇𝒍ă î𝒏 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂. 

– 𝑰𝒖𝒍𝒊𝒖𝒔 𝑪𝒆𝒛𝒂𝒓 𝒂 𝒊𝒏𝒕𝒓𝒐𝒅𝒖𝒔 î𝒏 𝒊𝒔𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆 𝒄𝒆𝒍𝒆𝒃𝒓𝒆𝒍𝒆 𝒄𝒖𝒗𝒊𝒏𝒕𝒆 “𝑽𝒆𝒏𝒊, 𝑽𝒆𝒅𝒊, 𝑽𝒊𝒄𝒊” (𝑨𝒎 𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕, 𝒂𝒎 𝒗ă𝒛𝒖𝒕, 𝒂𝒎 𝒄𝒖𝒄𝒆𝒓𝒊𝒕)  î𝒏 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂, î𝒏𝒄𝒖𝒏𝒖𝒏â𝒏𝒅 𝒑𝒓𝒊𝒏 𝒂𝒄𝒆𝒂𝒔𝒕ă 𝒆𝒙𝒑𝒓𝒆𝒔𝒊𝒆 𝒕𝒓𝒊𝒖𝒎𝒇𝒖𝒍 î𝒏 𝒖𝒓𝒎𝒂 𝒓ă𝒛𝒃𝒐𝒊𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝑷𝒐𝒏𝒕. 

– 𝑶𝒍𝒂𝒏𝒅𝒆𝒛𝒊𝒊 𝒂𝒖 𝒍𝒖𝒂𝒕 𝒇𝒂𝒊𝒎𝒐𝒂𝒔𝒆𝒍𝒆 𝒍𝒂𝒍𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒆 𝒍𝒂 𝒕𝒖𝒓𝒄𝒊 

– 𝑺𝒇â𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑵𝒊𝒄𝒐𝒍𝒂𝒆, 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒂 𝒅𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒕 𝒄𝒖𝒏𝒐𝒔𝒄𝒖𝒕 𝒅𝒓𝒆𝒑𝒕 𝒕𝒂𝒕ă𝒍 𝑪𝒓ă𝒄𝒊𝒖𝒏𝒖𝒍𝒖𝒊, 𝒔-𝒂 𝒏ă𝒔𝒄𝒖𝒕 î𝒏 𝑫𝒆𝒎𝒓𝒆, 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂, 𝒐𝒓𝒂ş 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕 𝒑𝒆 𝒄𝒐𝒂𝒔𝒕𝒂 𝑴𝒆𝒅𝒊𝒕𝒆𝒓𝒂𝒏𝒆𝒊. 

– 𝑪𝒐𝒏𝒇𝒐𝒓𝒎 𝒍𝒆𝒈𝒆𝒏𝒅𝒆𝒊, 𝑨𝒓𝒄𝒂 𝒍𝒖𝒊 𝑵𝒐𝒆 𝒂 𝒂𝒄𝒐𝒔𝒕𝒂𝒕 𝒍𝒂 𝑨𝒈𝒓𝒊 𝑫𝒂𝒈𝒊 (𝑴𝒖𝒏𝒕𝒆𝒍𝒆 𝑨𝒓𝒂𝒓𝒂𝒕) î𝒏 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂 𝒅𝒆 𝑬𝒔𝒕. 

– 𝑼𝒍𝒕𝒊𝒎𝒂 𝒄𝒊𝒏ă 𝒔𝒆𝒗𝒊𝒕ă 𝒑𝒆 𝑨𝒓𝒄𝒂 𝒍𝒖𝒊 𝑵𝒐𝒆, 𝒐 𝒃𝒖𝒅𝒊𝒏𝒄ă 𝒑𝒓𝒆𝒑𝒂𝒓𝒂𝒕ă 𝒅𝒊𝒏 𝒂𝒑𝒓𝒐𝒂𝒑𝒆 𝟐𝟎 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒈𝒓𝒆𝒅𝒊𝒆𝒏𝒕𝒆, 𝒔𝒆 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒆ş𝒕𝒆 î𝒏𝒄ă î𝒏 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂.  – 𝑼𝒍𝒕𝒊𝒎𝒂 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒊𝒏ţă 𝒂 𝑭𝒆𝒄𝒊𝒐𝒂𝒓𝒆𝒊 𝑴𝒂𝒓𝒊𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒔𝒊𝒕𝒖𝒂𝒕ă î𝒏 𝑺𝒆𝒍𝒄𝒖𝒌, 𝒂𝒑𝒓𝒐𝒂𝒑𝒆 𝒅𝒆 𝑬𝒇𝒆𝒔   

– 𝑺𝒇â𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑰𝒐𝒏, 𝑺𝒇â𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑵𝒊𝒄𝒐𝒍𝒂𝒆, 𝑺𝒇â𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑷𝒂𝒖𝒍 ş𝒊 𝑺𝒇â𝒏𝒕𝒖𝒍 𝑷𝒆𝒕𝒓𝒖 ş𝒊-𝒂𝒖 𝒕𝒓ă𝒊𝒕 𝒗𝒊𝒂ţ𝒂 𝒓𝒆𝒍𝒊𝒈𝒊𝒐𝒂𝒔ă î𝒏 𝒔𝒖𝒅𝒖𝒍 𝑨𝒏𝒂𝒕𝒐𝒍𝒊𝒆𝒊. 

– 𝑶 𝒑𝒂𝒓𝒕𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒂𝒔𝒕𝒂  𝒅𝒆 𝒔𝒖𝒅-𝒆𝒔𝒕 𝒂 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒆𝒊 𝒂 𝒓𝒆𝒑𝒓𝒆𝒛𝒆𝒏𝒕𝒂𝒕 𝒖𝒏 𝒄𝒂𝒅𝒐𝒖 𝒅𝒆 𝒏𝒖𝒏𝒕ă 𝒑𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝑴𝒂𝒓𝒄 𝑨𝒏𝒕𝒐𝒏𝒊𝒖 𝒊-𝒂 𝒅ă𝒓𝒖𝒊𝒕-𝒐 𝑪𝒍𝒆𝒐𝒑𝒂𝒕𝒓𝒆𝒊. 

– 𝑯𝒐𝒎𝒆𝒓 𝒔-𝒂 𝒏ă𝒔𝒄𝒖𝒕 î𝒏 𝑰𝒛𝒎𝒊𝒓 𝒑𝒆 𝒄𝒐𝒂𝒔𝒕𝒂 𝒅𝒆 𝒗𝒆𝒔𝒕 𝒂 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒆𝒊 ş𝒊 𝒂 𝒅𝒆𝒔𝒄𝒓𝒊𝒔 𝑻𝒓𝒐𝒊𝒂 î𝒏 𝒆𝒑𝒐𝒑𝒆𝒆𝒂 „𝑰𝒍𝒊𝒂𝒅𝒂”.  – 𝑪𝒆𝒍𝒆𝒃𝒓𝒖𝒍 𝒓ă𝒛𝒃𝒐𝒊 𝑻𝒓𝒐𝒊𝒂𝒏 𝒂 𝒂𝒗𝒖𝒕 𝒍𝒐𝒄 î𝒏 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂 𝒅𝒆 𝒗𝒆𝒔𝒕, î𝒏 𝒑𝒓𝒆𝒂𝒋𝒎𝒂 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒖𝒏𝒅𝒆 𝒔𝒆 𝒂𝒇𝒍ă 𝒂𝒔𝒕ă𝒛𝒊 𝒔𝒕𝒂𝒕𝒖𝒊𝒂 𝒅𝒆 𝒍𝒆𝒎𝒏 𝒂 𝒄𝒂𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒕𝒓𝒐𝒊𝒂𝒏. 

– 𝑷𝒓𝒊𝒎𝒂 𝒃𝒊𝒔𝒆𝒓𝒊𝒄ă 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒕𝒓𝒖𝒊𝒕ă 𝒅𝒆 𝒐𝒎 (𝑩𝒊𝒔𝒆𝒓𝒊𝒄𝒂 𝑺𝒇â𝒏𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 𝑷𝒆𝒕𝒓𝒖) 𝒔𝒆 𝒂𝒇𝒍ă î𝒏 𝑨𝒏𝒕𝒊𝒐𝒄𝒉 (𝑨𝒏𝒕𝒂𝒌𝒚𝒂). 

– 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂 𝒂𝒔𝒊𝒈𝒖𝒓ă 𝟕𝟎% 𝒅𝒊𝒏 𝒂𝒑𝒓𝒐𝒗𝒊𝒛𝒊𝒐𝒏𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒄𝒖 𝒂𝒍𝒖𝒏𝒆 î𝒏 î𝒏𝒕𝒓𝒆𝒂𝒈𝒂 𝒍𝒖𝒎𝒆;  𝒂𝒍𝒖𝒏𝒆𝒍𝒆 𝒅𝒊𝒏 𝒃𝒂𝒕𝒐𝒏𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒄𝒊𝒐𝒄𝒐𝒍𝒂𝒕ă 𝒑𝒆 𝒄𝒂𝒓𝒆 𝒐 𝒄𝒐𝒏𝒔𝒖𝒎ă𝒎 𝒑𝒓𝒐𝒗𝒊𝒏 𝒄𝒆𝒍 𝒎𝒂𝒊 𝒑𝒓𝒐𝒃𝒂𝒃𝒊𝒍 𝒅𝒊𝒏 𝑻𝒖𝒓𝒄𝒊𝒂. 

– 𝑨𝒏𝒂𝒕𝒐𝒍𝒊𝒂 𝒆𝒔𝒕𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒖𝒍 𝒖𝒏𝒅𝒆 𝒔-𝒂 𝒐𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒛𝒂𝒕 𝒑𝒆𝒏𝒕𝒓𝒖 𝒑𝒓𝒊𝒎𝒂 𝒐𝒂𝒓ă 𝒄𝒐𝒏𝒄𝒖𝒓𝒔𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒖𝒔𝒆ţ𝒆, 𝒋𝒖𝒓𝒊𝒛𝒂𝒕 𝒅𝒆 𝑷𝒂𝒓𝒊𝒔, 𝒄𝒖 𝑨𝒇𝒓𝒐𝒅𝒊𝒕𝒂, 𝑯𝒆𝒓𝒂 ş𝒊 𝑨𝒕𝒆𝒏𝒂 𝒅𝒓𝒆𝒑𝒕 𝒄𝒐𝒏𝒄𝒖𝒓𝒆𝒏𝒕𝒆 𝒑𝒓𝒊𝒏𝒄𝒊𝒑𝒂𝒍𝒆. 

– 𝑶𝒓𝒊𝒈𝒊𝒏𝒆𝒂 𝒏𝒖𝒎𝒆𝒍𝒐𝒓 𝑷𝒂𝒓𝒊𝒔, 𝑷𝒉𝒊𝒍𝒂𝒅𝒆𝒍𝒑𝒉𝒊𝒂 ş𝒊 𝑬𝒖𝒓𝒐𝒑𝒂 𝒔𝒕ă 𝒍𝒂 𝒃𝒂𝒛𝒂 𝑨𝒏𝒂𝒕𝒐𝒍𝒊𝒆𝒊. 

vezi mai mult

  • Adrian Popescu
    O Agentie serioasă ,foarte receptivi la toate întrebările legate de pachete,ofera multe alternative de a petrece o vacanța de vis! M-am relaxat foarte mult in Antalya, data viitoare am sa apelez tot la aceasta agentie pentru vacanta. Recomand!
  • Alina Ilie
    Deși a fost o perioadă dificilă atât pentru a călătorii cât și pentru agențiile de turism, însă cu ajutorul și implicarea reprezentantului Luxury Travel am reușit să ne vedem visul de a vizita Cappadocia. Recomand cu drag Luxury Travel LTD, totul este foarte bine organizat și am rămas surprinsă de profesionalismul de care au dat dovadă! Va mulțumim pentru toată implicarea și cu siguranța vom apela in continuare la serviciile Dvs.
  • Irina Enachiuc
    O agenție minunată! Rapid, totul online, informatiile furnizate complet și rapid, mulțumită agentului dedicat. O persoana implicată în desfășurarea cât mai frumoasă și plăcută a vacanței noastre de familie cu copil mic, în Turcia, pentru revelion.
width: 100%, height:1px

Care sunt conditiile de calatorie in 2022?

In acest moment (07.12.2021) se poate intra in Turcia pe baza urmatoarelor documente:

•         test molecular PCR negativ pentru infectia cu COVID-19, prelevat cu maxim 72 de ore inainte de sosirea la destinatie. Testele trebuie efectuate in laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie sa fie prezentate in limba engleza.

SAU

•         test rapid antigen in limba engleza, efectuat de o unitate medicala certificata, cu maximum 48 de ore anterior sosirii in Turcia.

SAU

•         certificat care atesta efectuarea unui vaccin autorizat impotriva COVID-19, cu condiția sa fi trecut minimum 14 zile de la efectuarea rapelului (in cazul unui vaccin efectuat in doua doze) sau a dozei unice (pentru vaccinul efectuat in doza unica). Documentul care atestă efectuarea vaccinarii trebuie să fie redactat în limba engleza si sa contina numele si prenumele asa cum apar si in documentele de calatorie (pasaport sau carte de identitate).

SAU

•         prezentarea unui document oficial* care atesta infectarea cu virusul SARS-CoV-2 in ultimele 6 luni (180 de zile).

*un certificat emis de catre un laborator autorizat prin care se confirma faptul ca persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19 in ultimele 180 de zile (6 luni). Documentul care atesta infectarea cu virusul SARS-CoV-2 trebuie redactat in limba engleza si sa includa numele si prenumele asa cum apar in documentul de calatorie (pasaport).

 

Copiii minori cu vârsta de până la 12 ani sunt exceptați de la prezentarea unui test PCR/antigen sau a unui certificat de vaccinare. Minorii cu vârste între 12 și 18 ani care prezintă dovada vaccinării (minim 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare) NU trebuie să prezinte rezultatul unui test negativ COVID-19.

 

Incepand cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc in Turcia au obligatia de a completa formularul de intrare de pe portalul: https://register.health.gov.tr/ cu maxim 72 de ore inainte de momentul intrarii pe teritoriul Turciei. Formularul va fi prezentat la imbarcare, printat sau pe telefonul mobil. Dupa completarea formularului, va fi emis codul HES, in baza caruia turistii vor putea avea acces la transportul intern si cazare. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflati in tranzit aeroportuar.

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

- Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

- Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Care sunt regulile de intrare in Romania?

In contextul noilor schimbari survenite pe fondul raspandirii noii tulpini “Omicron” a virusului Covid-19, in incercarea de a incetini raspandirea acestuia, oficialitatile romane au pregatit un nou set de reguli cu privire la intrarea pe teritoriul tarii noastre, atat pentru cetatenii romani, cat si pentru cei straini. Acestea vor fi valabile pe o perioada limitata, intrand in vigoare la data de 10.12.2021 (vineri) si pana pe 08.01.2022.

De retinut:

- Statele UE sunt clasificate in continuare in baza listei semafor (verde, galben, rosu)

- Statele NON-UE (terte) vor fi judecate ca un tot unitar, fara sa mai conteze statutul lor epidemiologic.

- Guvernul nostru doreste sa implementeze cat mai mult posibil, nu sa oblige, testarea inaintea intrarii in Romania.

- Testarea va fi exclusiv sub forma PCR. Nu se accepta testele antigen, rapide, etc.

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE MEMBRE U.E.

- Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile, care vin din tari “verzi, galbene si rosii” si care prezinta certificatul verde ce atesta vaccinarea sau trecerea prin boala sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta certificatul verde intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

- Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile:

- Daca vin din state “verzi si galbene” si prezinta PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore sunt exceptate de la carantina. Daca nu prezinta testul PCR negativ vor intra automat in carantina 14 zile

- Daca vin din tari “rosii” vor intra automat in carantina 14 zile. Daca vor prezenta un test pcr negativ, nu mai vechi de 72 de ore vor reduce perioada de carantina la 10 zile.  

 

PERSOANELE CARE SOSESC IN ROMANIA DIN STATE NON U.E.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala in ultimele 180 de zile care prezinta test PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania, sunt exceptate de la carantina. In cazul in care acestia nu prezinta testul PCR intra automat in carantina la sosirea in tara pentru 14 zile. 

 Persoanele nevaccinate si cele netrecute prin boala in ultimele 180 de zile vor intra automat in carantina la returul in tara.

- Daca prezinta PCR negativ, nu mai vechi de 48 de ore anterior imbarcarii pe zborul spre Romania perioada de carantinare va fi de 10 zile.

- Daca nu prezinta test PCR perioada de carantinare va fi de 14 zile. 

 

Exceptii importante de la carantinare (valabile atat pentru state UE cat si pentru NON UE):

- copiii cu vârsta mai mică sau egală de 12 ani

- copiii cu vârsta mai mare de 12 ani și mai mică de 16 ani, dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat inaintea imbarcarii cu cel mult 48 de ore (state NON UE) sau 72 ore (state UE)

- persoanele nevaccinate ori persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării

- persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării

- elevii/studenții, cetățeni români sau cetățenii cu domiciliul sau reședința în afara României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități/instituții de învățământ de pe teritoriul țării ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori.

Cum se face rezervarea?

Rezervarea - vanzarea biletelor de avion se face in urmatoarele conditii:

REZERVARI DE LOCURI

Rezervarile de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa in favoarea potentialilor pasageri.

Rezervarile sunt gratuite si se fac inaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat in baza respectivei rezervari.

Toate conditiile, regulile si restrictiile aplicabile unui bilet de avion sunt cele dictate de compania aeriana precum si de alti factori (de ex. obligatia detinerii vizei), independenti de vointa agentiei. Aceste reguli, precum si pretul biletului de avion se pot modifica, prin vointa celor ce le-au impus, pana in momentul cumpararii efective a biletului, fara ca agentia sa poata fi facuta in vreun fel raspunzatoare.

Alegem împreună destinația ideală

New office address

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală