Vietnam
width: 100%, height:1px
12 cele mai bune locuri de vizitat în Vietnam

Vietnamul este un amestec uimitor de culori naturale și diversitate culturală.

1 Golful Halong

Golful Halong

Carasma de pe litoralul Halong Bay este una dintre cele mai impresionante priveliști ale lumii din lume și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Mii de insule calcaroase stau în acest golf, în Golful Tonkin, erodate în vârfuri zonate de acțiunea vântului și apei de-a lungul mileniilor. Cu peisajul golfului cel mai bine vazut cu barca, acesta este primul teritoriu de croaziera. Optați pentru cel puțin un turneu peste noapte pentru a vedea vizionările iconice ale Halong Bay, deoarece o excursie de o zi nu face dreptate. Există o mulțime de peșteri în golf, care pot fi introduse, inclusiv Hang Sung Sot, cu trei caverne mamut și Hang Dao Go, cu stalagmite și stalactite incredibil de ciudate. Pentru majoritatea oamenilor, totuși, accentul este pur și simplu de croazieră în mijlocul carstilor și înmuierea peisajului schimbător de pinnacles pe măsură ce treceți.

2 Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City

Pentru fanii orașelor mari, nici o vizită în Vietnam nu este complet completă fără o vizită la Ho Chi Minh City, centrul comercial nebun al țării. Străzile sunt un zgomot nebun de motociclete și mașini, scena restaurantului și cafenelei este incredibil de cosmopolită, iar cumpărăturile sunt cele mai bune pe care le veți găsi în țară. În centrul său este Dong Khoi, un cartier central relativ mic și ușor de navigat, care deține cele mai multe atracții ale orașului. Aici veți găsi Muzeul HCMC, cu o colecție strălucită de artefacte care alcătuiesc împreună povestea orașului și marele Catedrală Notre Dame, construită la sfârșitul secolului al XIX-lea. Vizitați cartierul vechi din Da Kao din apropiere pentru unele dintre cele mai bune exemple care au supraviețuit arhitecturii coloniale franceze a orașului și, de asemenea, pentru a vizita Pagoda Împăratului Jad cu gama sa orbitoare de iconografie religioasă budistă și taoistă. Ulterior, Muzeul de Istorie este un must-do pentru fanii istoriei cu stive de relicve expuse din diferite situri arheologice.

 

Pentru mulți vizitatori, cele două atracții turistice mari, care nu trebuie uitate, sunt doar puțin în afara centrului, de-a lungul străzii Nguyen Thi Minh Khai. Palatul de reunificare, cunoscut apoi ca Palatul Independenței, a fost reședința președintelui din Vietnamul de Sud. Este cunoscut în special ca locul în care tancurile din Vietnamul de Nord au încetat la 30 aprilie 1975, încheind oficial războiul. Este un loc complet fascinant pentru a vizita complet cu mobilier din anii 1960 încă in situ. În apropiere se află Muzeul Remnelor de Război, care, deși foarte evident părtinitoare, prezintă o imagine tulburătoare a brutalității războiului și a numeroaselor atrocități comise de Forțele SUA în timpul campaniei lor din Vietnam.

3 Nuanţă

Nuanţă

Unul dintre orașele cele mai istorice din Vietnam, Hue este ambalat la margine cu relicve din domnia împăraților Nguyen din secolul al XIX-lea. Situat de-a lungul malurilor superbului parfum, Imperial Enclosure este un sit imens amplasat în interiorul zidurilor care se extind pe o lungime de 2,5 kilometri. În timp ce turneați terenul, verificați minunata poartă Ngo Mon, palatul Hoa thailandez cu detaliile interioare fin finisate la lac, Dien Tho Residence unde vor trăi Mamele reginei și sălile de mandarine cu picturile de tavan conservate. Un număr uluitor de situri istorice se află în afara zidurilor Imperial Enclosure.

Una dintre cele mai frumoase modalități de a vizita o colecție de situri care se află la o distantă este să luați o croazieră pe râul Parfum. O croazieră de o zi vă poate duce să vizitați mai multe morminte regale împreună cu unele pagode. Dacă aveți un timp scurt, cel mai bun mormânt de vizitat este Mormântul lui Tu Doc și cea mai importantă pagodă din zonă este Pagoda Thien Mu, cu turnul său care se ridică la o înălțime de 21 de metri.

4 Phong Nha-Ke Bang National Park

Phong Nha-Ke Bang National Park

Una dintre cele mai bune destinații de caving din lume, Parcul Național Phong Nha-Ke Bang este o formațiune dramatică de munte, caracterizată prin patrimoniul mondial, cu căprioare uriașe, care găzduiesc spectacole de stalactite și stalagmite superbe. Cea mai populară destinație din cadrul parcului este Paradise Cave, care se întinde pe o distanță de 31 kilometri deasupra solului. Cavernele de căpătat aici sunt cu adevărat spectaculoase. Peștera Tu Lan este o "peșteră umedă", iar o vizită aici include înotul prin râul sistemelor de peșteri. Cea mai populară excursie este la Peșterile Phong Nha, unde interiorul este accesat cu barca. Puteți accesa Phong Nha-Ke Bang National Park din Son Trach.

 

5 Fiul meu

Fiul meu

Înconjurat de munți acoperite de junglă, Fiul meu este un oraș ruinat din epoca Cham care datează din secolul al IV-lea. Acest vechi centru religios hinduist era încă foarte folosit în secolele VII-X10 și a căzut în decădere și abandonare completă în timpul secolului al XIII-lea.Există în jur de 20 de structuri ale templelor, care sunt încă construite din blocuri de cărămidă sau gresie și care prezintă influențe interesante din diferite imperii asiatice, inclusiv din India și Malay. Rețineți că templele din grupa B sunt cele mai vechi, în timp ce grupul A cuprindea odată cel mai important monument al site-ului, dar a fost distrus în mod deliberat de forțele americane în timpul războiului din Vietnam. Un bun muzeu găzduiește o mulțime de informații despre Cham. Accesul la Fiul meu este de la Hoi An.

6 Hoi An

Hoi An

Frumosul Hoi An este cel mai atmosferic oraș din Vietnam, cu pungi de arhitectură istorică supraviețuitoare. Cartierul vechi al orașului este o bucurie de explorat, ambalat la marginea casei comerciale bine conservate care revin la centrul comercial al Hoi An din secolul al XV-lea, când orașul era un punct de întâlnire important pentru comercianții japonezi și chinezi care s-au adunat aici pentru mătăsurile locale. O mulțime de case vechi de comercianți au fost deschise publicului, astfel încât să puteți obține un gust de aceste vremuri. Cea mai bună este Casa Tan Ky din secolul al XVII-lea, cu elemente arhitecturale și decorative fascinante.

Simbolul principal al lui Hoi An este podul japonez încântător la capătul vestic al străzii Tran Phu, în timp ce în apropiere, Sala de Adunare a Congregației Chineze Fujian este templul cel mai decorat al orașului vechi. Există numeroase pagode și muzee mici dotate despre oraș, dar farmecul adevărat al lui Hoi An se găsește în pur și simplu plin de străzile vechi ale orașului, admirând fațadele bine conservate.

 

7 Sapa rurală

Sapa rurală

Zona verde a câmpului de orez din jurul orașului Sapa, înconjurată de vârfurile zimțate ale Munților Hoang Lien (adesea cunoscute încă de numele lor din epoca colonială franceză a Alpilor Tonkinese), găzduiește cele mai frumoase priveliști rurale din Vietnam. Văile adânci de aici reprezintă un amestec divers de minorități etnice ale țării, printre care se numără oamenii Hmong, Giay și Red Dzao, în timp ce dealurile îngroșate sunt pe terase cu câmpuri de orez și sunt vizitate de cel mai înalt vârf al țării, Muntele Fansipan. Aceasta este destinația de trekking de top din Vietnam, cu oudele de opțiuni de trek sau excursii de o zi între satele mici și experiența uimitoarele vederi montane. Sapa în sine este baza principală aici - o veche stație de dealuri franceză și acum un centru turistic plin de viață și în continuă creștere, care este un contrast puternic cu zona rurală liniștită, liniștită, chiar la ușă.

8 Hanoi

Hanoi

Capitala Vietnamului este bătăile inimii frenetice ale națiunii și un loc care îi înfometrează pe călători cât de mult îi încântă. Frecvența motocicletei, poluarea și zgomotul constant al vânzătorilor de stradă pot obține prea mult pentru unii călători, dar dacă doriți să vă aruncați în viața orașului vietnamez, Hanoi este locul unde să faceți acest lucru. Cartierul vechi al orașului are o mulțime de farmec dărăpănate în ofertă, în timp ce fanii istoriei ar trebui să facă o beeline aici pur și simplu pentru a vedea pachetul de muzee excelente. Muzeul de etnologie din Vietnam și Muzeul de artă plastică din Vietnam sunt atât de strălucitoare introduceri în arta diversă a țării, în timp ce Mausoleul Ho Chi Minh este un tribut important pentru fondatorul Vietnamului modern.

9 Nha Trang

Nha Trang

Pentru distracția nisipoasă din Vietnam, Nha Trang este rege. Plaja bine întreținută se traversează pe șase kilometri de-a lungul coastei centrale a orașului Nha Trang, iar în timpul verii este împachetată cu familii locale în vacanță, precum și vizitatori străini. Există o înot excelent aici, cu zonele de înot desemnate și zonele de lounging cu manichiură, care fac din aceasta o opțiune excelentă pentru zilele de relaxare care se îmbogățesc cu soarele și nisipul. Dacă te plictisești de plajă, vechile turnuri Po Nagar Cham se află la nord de Xom Bong Bridge și au fost folosite ca un loc de cult aici de cel puțin secolul al VII-lea (cu unii istorici spunând că site-ul însuși a fost un loc de închinare activă de mult mai devreme). Există, de asemenea, un excelent muzeu dedicat lucrării lui Alexandre Yersin, care a descoperit cauza ciumei bubonice și a fondat Institutul Pasteur al lui Nha Trang (care încă desfășoară programe de vaccinare în Vietnam astăzi).

 

10 Tunelurile din Cui Chi

Tunelurile din Cui Chi

O experiență absolut fascinantă pentru toți călătorii, nu doar pentru cei interesați de istoria militară modernă a Vietnamului, tunelurile Củ Chi sunt o rețea extinsă de tunel care, în timpul războiului, se întinde pe mai mult de 250 de kilometri, permițând trupelor VC să opereze și să comunice în zona Ho Chi Minh City. Două secțiuni scurte ale rețelei pot fi vizitate cu un ghid care vă va duce în jos în limitele înguste, neliniștite, care cu siguranță nu sunt pentru cei care suferă de claustrofobie. Veți literalmente fiți târâtori pe mâini și genunchi și câteva puncte. Puteți accesa tunelurile din satul Ben Dinh (alegerea mai populară) sau din satul Ben Duoc.

11 Ba Be Parcul Național

Ba Be Parcul Național

Tranquil Ba Be Parcul Național este absolut uimitor, cu cele trei interconectate Ba Be Lakes în inima sa, margine de vârfuri carstice zăbrele și pante dens împădurite. Majoritatea vizitatorilor vin aici pentru a face excursii cu barca sau caiac pe lac și pentru a explora peșterile pline de stalactite și stalagmite în vecinătate, dar pentru cei mai activi, există, de asemenea, drumeții excelente și drumeții pe dealurile dintre satele minorităților etnice. Acesta este unul dintre locurile cele mai pașnice din Vietnam, iar călătorii care petrec noaptea aici dorm într-o casă tradițională de case de odihnă în stil homestay de-a lungul malului lacului, permițând o experiență de viață rurală simplă.

12 Mekong Delta

Mekong Delta

Sudul sudului Vietnamului este locul în care râul puternic Mekong își găsește în cele din urmă drumul spre mare într-un labirint de căi navigabile care străbate lunca inundabilă. Incredibil de luxos, cu vistas de câmp nedecortic și mangrove, și plină de viață locală, cu piețe haotice plutitoare pentru a explora cu barca, delta este una dintre cele mai interesante regiuni pentru călătorii de a descoperi. Can Tho este cel mai popular oraș de folosit ca bază, deoarece este aproape de piețele plutitoare din Phong Dien și Cai Rang, în timp ce excursiile cu barca de la Ca Mau vă permit să explorați pădurea U Minh Mangrove și rezervația naturală Cau Mau.

vezi mai mult

width: 100%, height:1px
width: 100%, height:1px

Alegem împreună destinația ideală

New office address - in curand!

 Bulevardul Pipera, Voluntari 077190, Ilfov

0735 084 150; 0726 272 968;

office@vacanteluxury.ro;

Alegem împreună destinația ideală